Skocz do zawartości
k0bi

Jak Mam Sprawdzic Jaka Mam Versje Plyty K7vza

Rekomendowane odpowiedzi

aha jeszcze jedno otoż mam stary dysk 60gb i kiedys podlaczylem odwrotnie kabel od zasilania z zasilacza do dysku i oczywiscie dysk sie spali i mam pytanie czy da sie cos jeszcze z nim zrobic czy juz moge co najwyzej na telewizor polozyc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wymiana elektroniki na inna od takiego samego modelu dysku, przywrocilaby go do zycia.Jezeli masz w domu miernik to moglbys

pomierzyc wszystkie elementy czy gdzies nie ma zwarcia, poszukac

spalonych elementow itd.

Jestem bardzo ciekaw jak mozna podlaczyc odwrotnie zasilanie? Przeciez wtyczka tego nie umozliwia? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wymiana elektroniki na inna od takiego samego modelu dysku, przywrocilaby go do zycia.Jezeli masz w domu miernik to moglbys

pomierzyc wszystkie elementy czy gdzies nie ma zwarcia, poszukac

spalonych elementow itd.

Jestem bardzo ciekaw jak mozna podlaczyc odwrotnie zasilanie? Przeciez wtyczka tego nie umozliwia? :-)

1205390[/snapback]

mialem odlamana ta czesc co blokuje ten plastik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jest napisane ze tak:

http://forum.cdrinfo.pl/archive/index.php/t-29175.html

Zreszta mowilem zeby zobaczyl na stronie ecs'a zmiany do biosow.

Mozesz smialo kupic 200GB, najwyzej wykryje Ci 127GB, a jak kiedys kupisz nowa plyte to bedziesz mial wiecej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi