TrumpeT Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Posiadam router ADSL ASMAX AR800C2. Konfiguruje go poprzez strone konfiguracyjna (ip 10.0.0.2), Chce przekierowac jeden port na moje lokalne IP (10.0.0.9), tak ze jak ktos z zewnatrz sie bedzie laczyl na moje ip sieciowe, to go przekieruje na mojego kompa (ip lokalne). Wybieram w ustawieniach z Configuration opcje ---> Virtual Server, podaje port 14003, ten sam port jako moj lokalny, wybieram protokol TCP. Zapisuje. a nastepnie rebootuje serwer poprzez "Save Settings / Reboot". Niestety router po odpaleniu nie przekierowuje na moj IP lokalny (tzn jak lacze sie na port 14003 na IP 10.0.0.9 to jest wszystko ok, ale jak lacze sie na moje IP sieciowe, to poprostu nie laczy!). PROSZE O POMOC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrumpeT Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Czy naprawde nikt nie umie mi pomoc ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrumpeT Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Nikt nie mial problemow nigdy z przekierowaniem portow na routerze? Moze ktos mial jakis podobny do mojego i udalo sie mu go rozwiazac? Jak to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto990 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 nie wiem czy wystarczy tylko TCP przekierować ale ja zawsze przekieroeeuje od razu używająć protokułu UDP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolec Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 nie wiem czy wystarczy tylko TCP przekierować ale ja zawsze przekieroeeuje od razu używająć protokułu UDP 1235566[/snapback] Fakt, zależy do czego chcesz używać tego portu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...