Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

cze chcialbym sie dowiedziec jakie macie poszczegolne napiecia podawane przez zasilacz czyli +3.3, +5 i +12 V - piszcie tez jakiej sa marki i jaka moc

ja na swoim IMPET 300W mam nastepujace :

MBM Monitor

=[3.3]=========== [5]=========[12]=

3.23 - 3.26.................. 4.98 - 5.03.................12.31 - 12.37

BIOS

=[3.3]=========== [5]=========[12]=

......3.22.......................... 5.02...............12.24 - 12.30

pomiar na ECSk7vza rev. 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

impet to zwykly codegen ... 300W tez takiego mam jak go rozlozylem to wrocil spowrotem do szafy ;) wyglada to to jak jakas namiastka zasilacza moj poprzedni śp. zasilacz choc mial 250W byyyl duzo lepszy i sama budowe mial lepsza a pozatym trzymal lepiej napiecia a byl mocno obciazony .... Teraz ten impet zasila jakies stare p200 i to jest max na co mozna go przeznaczyc :wink:

U mnie na awaryjnym zasilaczu na ktorym teraz jade Codegen :( ale jeszcze inny niz ten impet ;)

jest 3.3V --> 3.29V

12V ---> 12.18V

5V ---> 5.08V

:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam CODEGENA 300W pod P4

Jest cichutki ma wbudowany termistorek ( to takie coś że jak jest ciepło to przyspiesza a jak zimno to zwalnia ) 8)

Napięcia mam takie jakie mają być ! Zero problemów !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poweidzmy ze codegeny sa conajmniej dziwne zgadzam sie z tym ze jedne trzymaja napiecia a drugie nie ale problemem jest to ze Codegeny dosc latwo ulegaja spaleniu :) a wtedy mozna zostac z pudlem blaszanym i smrodem w pokoju w najgorszym przypadku ... W moim przypadku dosc istotna jest niezawodnosc zasilacza bo ma on pracowac 24 godziny dziennie przez caly czas wiec dlatego przedstawiam go jako tandete ktora czeka na wymiane na cos lepszego .. :) Btw w moje lapki wpadl zasilacz at compaq-a 147 W ;) ale w srodku to widac normalnie luxus :) wszystko elegancko zlozone itd itp :) rocznik 91 chyba a jest duzo cichszy od codegena :) ( siedzi tam wiatrak 8 cm orginalny - nie wiem jak on to przetrzymal bo komp najpierw pracowal w banku a potem w szkole .... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z paleniem to mam pewne doswiadczenie :lol: moj stary ATX padl bo siadl wnetyl (zapchal sie kurzem) biedak tak sie zagrzal ze wszystkie cewki i tranzystorki sie stopily :lol:

a co do Codegena to tez mam te wersje pod P4 tydzien temu po zgonie tego starego ATX musialem kupic - co do tego termistoreka to tez w nim chyba jest bo czasem pracuje glosniej a czasem cieszej ale generalnie to bardzo cicho ;)

co do napiecia podawanego przez zasilacz to tez duzo zalezy od tego jakie macie w sieci - ba jak sa duze skoki to nawet najlepszy zasilacz nie da rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...