Skocz do zawartości
Masło

duron 950 + elitegroup k7s5a?????????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was ta strone polecilo mi madre pismo (przynajmniej dla mnie ) czyli CHIP odnosze sie do was jako srednio zaawansowany blaszakowiec z prosba. Mianowicie posiadam durona 950 mhz + Spire na plycie glownej Elitegroup K7s5a plus bios award . Prosze was abyscie mi udzielili jakichkolwiek rad w podkreceniu tego procesora bez dokupywania dotakowego coolera i jaka czestotliwosc bedzie najbardziej optymalna aby ten procek jescze troche pozyl . Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prawie kadym chlodzeniu duron spitfire ktorego posiadasz wykreci sie o conajmniej 100-150 (poprzez zmiane fsb i mnoznika) ale twoj jest najszybszym z tym jadrem wiec nie wiem czy bedzie dobry do o/c. Proboj zmienaic fsb i zoabcz do ilu polecisz jesli wynik Cie nie zadowoli, odblokuj mnoznik i podnies napiecie. Nie znam twojwj plyty nie wiem czy ma wogole mozliwosc zminy mnoznika, poza tym nie jest najlepszej firmy wiec do o/c moze sie slabo nadawac. W kazdym razie postaraj sie go puscic na szynie 133 to da ogolne polepszenie. GL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was ta strone polecilo mi madre pismo (przynajmniej dla mnie ) czyli CHIP odnosze sie do was jako srednio zaawansowany blaszakowiec z prosba. Mianowicie posiadam durona 950 mhz + Spire na plycie glownej Elitegroup K7s5a plus bios award . Prosze was abyscie mi udzielili jakichkolwiek rad w podkreceniu tego procesora bez dokupywania dotakowego coolera i jaka czestotliwosc bedzie najbardziej optymalna aby ten procek jescze troche pozyl . Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi .

Powinien sie dac podkrecic na 1266 MHz.

Sprawdz www.overclockers.com CPU OC Database poszukaj tam twojego procka po serii dowiesz sie mniej wiecej jak sie cham kreci! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZieki wielkie za rady moze byscie mi w takim razie powiedzieli jaka plyta glowna bylaby najlepsa pod ten procek bo mam okazje wcisnac obecna plyte :twisted: "na walka" :twisted: takiemu kolesiowi . Byłbym wdzieczny jakbyscie podali jakis konkretnych producentow . Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te okazalo sie ze moja plyta wcale nie jest taka zla koles wyciagnol na ecs k7s5a 1266 jeden targnol sie nawet na 1400 w kazdym razie powiedzcie mi jak to zrobic jak ztuningowac mojego procka tzn jak przez ta magistrale lub poprzez zmiane napiecia i mnoznika jak to wszystko zrobic ??????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZieki wielkie za rady moze byscie mi w takim razie powiedzieli jaka plyta glowna bylaby najlepsa pod ten procek bo mam okazje wcisnac obecna plyte  :twisted: "na walka"  :twisted: takiemu kolesiowi . Byłbym wdzieczny jakbyscie podali jakis konkretnych producentow . Z gory dziekuje

to jak masz okazje, to sprzedaj ja i kup sobie cos solidnego, jakiegos epoxa czy asuska :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien sie dac podkrecic na 1266 MHz.

Sprawdz www.overclockers.com CPU OC Database poszukaj tam twojego procka po serii dowiesz sie mniej wiecej jak sie cham kreci! ;)

nie zapominaj ze to jest ECS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te okazalo sie ze moja plyta wcale nie jest taka zla koles wyciagnol na ecs k7s5a 1266 jeden targnol sie nawet na 1400 w kazdym razie powiedzcie mi jak to zrobic jak ztuningowac mojego procka tzn jak przez ta magistrale lub poprzez zmiane napiecia i mnoznika jak to wszystko zrobic ??????????????????

masz teraz prawdopodobnie 9,5x100, po pierwsze odblokuj mnoznik i obniz go zeby moc puscic te 950 na magistrali 133. Potem staraj sie podnosic fsb, kombinuj tez ze zmianami mnzonika. Standardowe napiecie 1,65V jakie maja te durony moze na za duzo nie starczyc wiec podnos je delikatnie jesli komp nie bedzi chcail jzu wstac. Jesli standardowe max. 1,8 bedzie za malo zamaluj mosty l7 i uzyskasz max 1,85. Choc nie radze na takim chlodzeniu zwiekszac go bardzo bo mzoe byc za cieplo. Wszystko to mzoesz zrobic jesli plyta daje mozliwosci zmainy mnzoznika napiecia fsb czegio nie wiem bo nie znam plyty. GL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwaga mega walek!!!!!!!!!!!!!! mianowice nie patrzylem sie na plyte patrzac na ekran biosa :( (ale lama ze mnie ) tylko na rachunek za kompa iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tam powinna byc ta plyta niestety z plyty elitegroup ecs k7s5a zrobila sie plyta matsonic ms 8137c powedzcie mi gdzie mam oblokowac ten mnoznik jak podnosic napiecie czy zworkami na plycie czy gdzies w biosie . A tak przy okazjii to sprztam bagaznik w samochodzie (astra gsi) na tego kolesia co mi wepchnol ten komp i wsadzil mi zla plyte a moze i dobra nie wiem osadzcie to sami . Zrozumcie znam sie na autach i ich tuningu (to nie temat tej dyskusji w koncu ) i chcialbym zebyscie sie podzielili ze mna swoja wiedza tak jak to czyniliscie wczesniej dziekowa z gory . 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maslo tfoja plyta to niezly wynalazek :P

KT266A

ale ma 2 x SDR i 2x DDR :)))

Dołączona grafika

lol

opis masz tu

http://www.matsonic.com/ms8137c.htm

sciagnij sobie najnowszy bios

http://206.135.80.155/bios/ms8137c/090202.zip

i zflaszuj i sprawdz czy masz jakies moszliwosci zmiany mnosznika , jak nie to tylko FSB i przy tym procu to max bedzie pewnie ze 115MHz :/

zonk , z tego co widze to masz ogromny wyboor czestotliwosci .. 100 albo 133 :D

zapomnij o kreceniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwaga mega walek!!!!!!!!!!!!!! mianowice nie patrzylem sie na plyte patrzac na ekran biosa :( (ale lama ze mnie ) tylko na rachunek za kompa iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tam powinna byc ta plyta niestety z plyty elitegroup ecs k7s5a zrobila sie plyta matsonic ms 8137c powedzcie mi gdzie mam oblokowac ten mnoznik jak podnosic napiecie czy zworkami na plycie czy gdzies w biosie . A tak przy okazjii to sprztam bagaznik w samochodzie (astra gsi) na tego kolesia co mi wepchnol ten komp i wsadzil mi zla plyte a moze i dobra nie wiem osadzcie to sami . Zrozumcie znam sie na autach i ich tuningu (to nie temat tej dyskusji w koncu ) i chcialbym zebyscie sie podzielili ze mna swoja wiedza tak jak to czyniliscie wczesniej dziekowa z gory . 8)

No to ladny shit Ci wcisneli, przy tym to ten ecs to high-end:() i tak jak mowil Rush o kreceniu mozesz praktycznie zapomniec. Jesli co kolwiek Ci sie uda to sie ciesz albo wymien najpierw plyte pojdzie na pewno na zdrowie 8) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem u tego kolesia i o malo go do bagaznika nie wepchnolem wziolem ze soba kompa zeby widzial ze to nie jest zadna sciema . I zaczol mnie przepraszac mam pytanie jaka plyta bylaby teraz najlepsza pod mojego procka cenowo tak do 450 zeta .Aha moge sobie wybrac plyte za ta kase z przedzialu 450-599 w ramach rekompenstaty czyli mam wachanie pomiedzy Epoxem 8kha+ddr a Epoxem 8k5a2 333 ddr. Dodam ze mam pamieci ddr 266 mhz i nie wiem jak to bedzie chodzic na tej lepszej plycie ??????????????????????????? Specjalisci pomózcie mi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak naprawde to dostales o NIEBO lepsza plyte zamiast tego ECSa ale ciii, ten koles nie musi o tym wiedizec , liczy sie to ze cie oklamal :)

Co robisz na kompie ? bo o wiele bardziej sie oplaci zostac przy tej plycie a zamienic proca na XP np 1600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja juz k wa nie wiem ktora plyta jest dobra z twoich opisow okazuje sie ze ta matsonic jest lepsza od tego ecs ale nie wazne .Głownie gram sobie lub siedze na necie albo ogladam filmy . Wiec nie wiem "Rush" co wybrac lepsza płyte czy nowy procek a wlasnie a moze powiesz mi jaki moge nalepszy procek wsadzic na ta plyte . Z góry dziekówa za zainteresowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

producent jest tak samo gufniany jak ECS, za to masz chip KT266A czyli ok , jak masz do tego ramy DDR (a tak napisales) to nie ma co tej plyty wymieniac :)

XPka kazdego w nia wsadzisz (tak twierdzi producent) po upgrejdzie biosu (linka ci dalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie "Rush" jak bedziesz w Kraku to przewioze cie Moja

Astra GSI (silnik od calibry 2.o 16v tubro 204 km)albo piwko postawie a w tym wypadku wychodzi na to ze kupuje 2000xp :P

mam nadzieje ze to bedzie dobry wybor . Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 koni w astrze mmm ladnie :) kudlaty mial astre ale ja sprzedal i zamienil na celice :P , byles na ostatnim zlocie ? wogoole gszebiesz tylko czy sie scigasz ? w warfszawie mamy silne lobby piatkowego fire road :)

Na wiosne byl w wawie zlot przy okazji zlotu caliber ztuningowanych i na firesze bylo multum ludzi z polski , cala groopa poznan sie zjawila :)

poznan mmmm ja chce corrado Yoshi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rush" jak juz mowilem to jest silnik od calibry turbo wsadzony do budy orginalnej astry gsi w planie mam jeszcze zakrecic sie za n.o.s polskiej produkcji jednak slysze na ten temat rozne zdania .Byłem ostatnio na zlocie w Rudnikach kolor ciemny niebieski metaik przechodzacy w zolty (chroma flair) z podwojnymi lamami z przodu aha i jescze jedno bylem chyba jedynym popaprancem na tym zlocie co mial zamontowany na tylnej polce stroboskop dyskotekowy wiec jak jechalem to widac bylo strobo plus neony z dolu .Powinienes mnie skojarzyc byłem z kolesiami z Krakowa (reprezentowalismy dosyc duza grupe) A ścigac sie scigam byłem raz w Wawie i powiem ze calkiem calkiem ale wole Czestochowe i Łodz tam sie pojawiaja takie ?Niunie i takie bryki ze za kazadym razem jak tam jestem to mnie to wszystko miazdzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rush" jak juz mowilem to jest silnik od calibry turbo wsadzony do budy orginalnej astry gsi w planie mam jeszcze zakrecic sie za n.o.s polskiej produkcji jednak slysze na ten temat rozne zdania .Byłem ostatnio na zlocie w Rudnikach kolor ciemny niebieski metaik przechodzacy w zolty (chroma flair) z podwojnymi lampami z przodu aha i jescze jedno bylem chyba jedynym popaprancem na tym zlocie co mial zamontowany na tylnej polce stroboskop dyskotekowy wiec jak jechalem to widac bylo strobo plus neony z dolu .Powinienes mnie skojarzyc byłem z kolesiami z Krakowa (reprezentowalismy dosyc duza grupe) A ścigac sie scigam byłem raz w Wawie i powiem ze calkiem calkiem ale wole Czestochowe i Łodz tam sie pojawiaja takie ?Niunie i takie bryki ze za kazadym razem jak tam jestem to mnie to wszystko miazdzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakim cudem 2 razy pojawil sie ten sam post nie wazne. Zflashowalem biosa i juz mam nowego i powiem ci "Rush" ze nie uaktywnila sie w nim zadna ciekawa opcja w zasadzie to wogole nie bylo jakichkolwiek nowosci po wypaleniu Biosu wiec odpadam jezeli chodzi o krecenie i kupuje nowego 2000 xp Pozdrowki for all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blaszak jak blaszak a ja tam wole swoj motorek kolo 4 sekund od świateł jush pruje 100 przedwczoraj na starcie ze swiatel na ul wojska polskiego kolo bloku tv (moze ktos widzial) odstawiłem porsche gt3 many bał sie chyba o bryke czy co 8O :lol: :D 8) 8O :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kozak nadajesz sie na przeciwnika mojego kolegi (suzuki gsx-r 750)

jechalem raz na tym (nigdy nie wsiadam jak ktos prowadzi ) no i powiem tyle jest miazga i cie rozumiem . Tylko powiedz mi co zrobisz jak spotkasz napalona niunie w zimie a chate bedziesz mial zajeta :P Pozdrowki dla wszystkich motocyklistow .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...