Skocz do zawartości
szaraczek

3 Wentyle Na Procka

Rekomendowane odpowiedzi

hej chcial bym sobie dac 3 wentyle na radiator z procka, zrobilem juz shrouda ale chcial bym miec kontrole obrotów jako jeden wentylator. więc tak musial bym chyba polonczyc te 3 zulte kabelki do wtyczki na płycie głównej a zasilanie do moleksa??? a jak bym podlonczl 3 wentyle do płyty głównej to czy cos by się zjarało?? jak ktoś ma to prosze schemat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie bardzo moge sobie wyobrazic te 3 wentyle na procku... a jesli to ma byc tak jak jestem to sobie w jedyny sposob wyobrazic to ... [ciach] :wink:

jak prosisz to

masz tu schemat

>TUTAJ<

Do jednego "pokretła" możesz podłaczyc do 4 wentylatorow.

Ale dalej jakos tego sobie nie wyobrazam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy jest rużnica pomiędzy głośnością wentyla z boxowego nortwooda i prescotta?? a teraz na tym z nortwooda mam 27* i 2700obr. czy w takiej prędkości box prescotta będzie cichy?? aha i czy lepiej tego boxowego wentyla czy arctica cooling pro fan tc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na box'owym (5 lopatkowym) Intela mam na tym co w podpisie ok 30 st. idle

przy obciazeniu, w zaleznosci co i jak go dociaza.. jest ok 35 st., niekiedy 38-39

ale to juz przy wiekszej temperaturze w pokoju ;)

ostatnio myslalem nad zmiana na inny Intel'owski, lecz z wieksza iloscia lopatek

i inaczej zbudowanym rdzeniem.. ew przesiadka na Arctic'a, tylko czy jest sens :)

poza tym samych intelowskich jest kilka do wyboru, nawet z wieksza iloscia lopatek niz 5

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi