Kwazor Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Mam Gf 2 Gts produkcji by Cratile (anihalator 2) Potrzebny jest mod na Vgpu and Vmem. Gogle mi nic nie pokazały. Oraz jakie stery do niej najlepiej pasuja u mnie 23.11 chodza narazie najlepiej. I zauwarzyłem że karta słabo sie kreci 233/400 i to mocne arty od grzejacego sie Gpu bo pod nim jest klej termoprzewodzacy ale grubośći 1 mm. I trzeba bedzie go zerwac lub jakoś ściągnać ten radiator bo gpu od strony laminatu parzy. Ma ktoś jakiś pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choyrack Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Modow nie znam. Sam mam ta karte ale chyba noname i nie udalo mi sie jej podkrecic za bardzo. doszla do 230/415 ale byly arty czasem albo sie robily zacinki. Tak samo przy kazdym innym od standardowego taktowaniu. Chlodzenie poprawilem dajac wentylatorek lepszy i smarujac pasta( byla wczesniej tylko nędzna kropka :blink: ). Karta sie nie grzeje ( pamieci zimne) ale i tak arty sa. Natomiast radiator mam na zaczepach takich "zaciskowych" w dziurkach na laminacie. Nie bylo problemu ze sciagnieciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 No własnie te zacinki sa niezłe tez to zauwarzyłem ale te zacięcia pochodzą od GPU jak mu za ciepło przy O/C. Jeszcze poszukam informacji o scalaku regulujacym napiecie moze coś znajde. U mnie od drugiej strony parzy Gpu i musze jakoś zerwac ten klej "termoprzewodzacy" lepsze okreslenie izolator. Karyta stara rura ale jak ma sie ja za free wzamian za 2mx400 :) swoja droga ten 2mx był 128 bit i wynik w 3d marku 2000 to 7K a ta ma 9 K po oc 11k. Ale ja sie w 3d marki nie bawie i w gry nie gram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Może jdnak ma ktoś jakiś pomysł jak zerwac ten klej najlepiej od razu z radiatorem. ;) Ten klej jest tak silny ze nawet proba podwazenia go nic nie dała (srubokret wsadzony pomiędzy GPU i radiator. A chłodznie musze zmienic bo jest głośne jak dla mnie. Najbardziej bym nie chciał by oderwał się sam radiator klej na gpu został :( a cos czuję ze tak moze być. Jedynie mi pozostaje przyleić coś po drugie stronie gpu ale to bedzie za mało. Tak ta karta wyglada: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38484037 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...