MAGIC Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 jak na schemacie chce postawić server do gry np. Call of Duty sieć łączy się z netem przez router który ma dwa IP (wew i zew) ja chce postawić server na PC1 (192.168.1.2) stawiam server ale jak ktoś z zew. chce się połączyć wpisując zew ip 217.73.62.128 to nic nie wykrywa żadnego servera co mam zrobić żeby postawiony na PC1 server był widoczny dla ludzi z zewnątrz ??? ??? ??? jest jakiś program który by przekierował IP PC1 na zewnętrzne IP ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Na serwerze przekierowac port gry Call Of Duty na IP swojego komputera. Tzn z II 217.73.62.128 na IP PC1 A jak to ci nie powiem, bo nie wiem co masz na serwerze :) Byc moze nie jeden port a kilka... nie interesuja mnie rozgrywki w online to i portow nie znam :) DALEJ NIE WIEM co masz na serwerze i czy jestes adminem czy userem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 ale jak przekierować te porty ??? jest może jakis program do tego ??? _EDIT_ ogólnie na sieci jest nas 10 osób router dostaliśmy od dostawcy internetu i wszyscy razem kożystamy z internetu nie ma wyznaczonej osoby która jest adminem router jest troszke dziwny bo nie ma żadnego wejścia żeby można go było podłączyć do kompa i zaprogramować no chyba że przez sieć jak jest jakiś program który by to mógł zrobić przez sieć to bym prosił o podanie linka albo nazwy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 MAGIC napisał(a): ale jak przekierować te porty ??? jest może jakis program do tego ??? _EDIT_ ogólnie na sieci jest nas 10 osób router dostaliśmy od dostawcy internetu i wszyscy razem kożystamy z internetu nie ma wyznaczonej osoby która jest adminem router jest troszke dziwny bo nie ma żadnego wejścia żeby można go było podłączyć do kompa i zaprogramować no chyba że przez sieć jak jest jakiś program który by to mógł zrobić przez sieć to bym prosił o podanie linka albo nazwy . 1207096[/snapback] To albo router ma port RS232 - terminal. Albo przez siec sie logujesz telnet/www. Ale teraz nie znamy modelu routera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 przeciaż pisalem że nie ma żadnego wejścia (portu) a z modelem będzie ciążko bo nic na tym routerze nie pisze a jak odpalam w IE http://192.168.1.1 to się łączy z "ADSL Router" ale czepia się o hasło i login :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 MAGIC napisał(a): przeciaż pisalem że nie ma żadnego wejścia (portu) a z modelem będzie ciążko bo nic na tym routerze nie pisze a jak odpalam w IE 1207819[/snapback] W takim razie masz zarzadzanie przez WWW. No to musisz poznac to haslo i login. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 a można jakoś obejść albo złamać te hasło i login ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...