nazir_black Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Witam. Sprawa wygląda tak. Jak kupowałem kompa to zaopatrzyłem się w 256MB RAM, ale po pewnym czasie zapragnąłem dodatkowych 256MB. I teraz tak, obie kości są marki Kingston 256MB DDR PC-3200, ale na tej co kupowałem razem z kompem jest napisane, że pracuje z napięciem 2.5V, a na tej co kupiłem teraz niedawno napisane jest, że pracuje z napięciem 2.6V. Jak mam ustawić w biosie. Chciałbym podkręcić pamięci bo drzemie w nich nie maly potencjał co wtedy, jakie napięcie ustawić, aby było dobrze. z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Witam. Sprawa wygląda tak. Jak kupowałem kompa to zaopatrzyłem się w 256MB RAM, ale po pewnym czasie zapragnąłem dodatkowych 256MB. I teraz tak, obie kości są marki Kingston 256MB DDR PC-3200, ale na tej co kupowałem razem z kompem jest napisane, że pracuje z napięciem 2.5V, a na tej co kupiłem teraz niedawno napisane jest, że pracuje z napięciem 2.6V. Jak mam ustawić w biosie. Chciałbym podkręcić pamięci bo drzemie w nich nie maly potencjał co wtedy, jakie napięcie ustawić, aby było dobrze. z góry thx. 1205575[/snapback] nic im sie nie stanie ja bym dal na poczatek 2.7 - 2.8V i krecil i patrzyl ile w ogole to daje, mozna sprobowac nawet na 2.9V o ile mozesz dac tyce w biosie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 RAM'y spalić jest dosyć ciężko, napięcie 2,9V możesz dać spokojnie, to że racują fabrycznie na innych napięciach to pikuś - liczy się to ile na nich wyciśniesz na tym samym napięciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtol Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mozesz je spokojnie wrzucic i nic sie nie stanie. Mozesz je puscic na jeszcze wiekszym napieciu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Gdzie sie podzialy te czsy winbondow skalujacych sie napieciem?? Niestety nowsze pamieci z regoly niezbyt reaguja na wzrost napiecia -szczegolnie kosci infineona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 OK, dzięki za info! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...