Skocz do zawartości
erbs

Ktore plyty sa najlepsze

Ktore plyty sa najlepsze  

1. 1. Ktore plyty sa najlepsze

• ASUS
      33
    • EPOX
      19
    • SHUTTLE
      2
    • ECS
      5
    • ABIT
      16
    • SOLTEK
      6
    • CHAINTECH
      1
    • MSI
      13
    • GIGABYTE
      10
    • INNA /w odpowiedzi podaj jaka/
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was. Niedawno ze znajomym prowadzilismy dyskusje, na temat:"Ktora forma robi najlepsze MoBo". Poniewaz nasze opinie byly podzielone chcialbym poznac wasza opinie na ten temat. Przy podaniu nazwy prosze o odpowiedz na pytanie "Dlaczego ta wlasnie firma robi najlepsze MoBo? Dodam ze nie chodzilo nam o stosunek cena/jakosc, tylko o to ktora firma robi najlepsze plyty - niezaleznie od ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jest bardzo nieścisłe, ponieważ jedne firmy robią świetne płyty pod określone chipsety i chłam pod inne.

Jednakże, ja równiez zdecydowałem się oddać głos na Asusa, bo nawet jeżeli jego płyty nie zawsze są najlepsze, to nigdy nie są najgorsze, ani nawet średnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABIT - dlatego że mam taką płytę i bardzo sobie chwalę. Ma mnóstwo opcji w BIOS'ie w zasadzie wszystko można ustawic ręcznie. Wiem że ABIT zebrał ostatnio sporo batów za różne błędy ale nowe płyty zapowiadają się naprawdę smacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he zapomnieli o jednej z najlepszych płyt do kręcenia SOLTEK to jeden z liderów Overclockingu to jest chłopaki z wami wymieniacie ESC a Soltek pominięty !!!!

Nowe moje podkręcenie na Soltek SL-75DRV2 to Duron 750@970 to chyba o czymś świadczy i to wszytko na 1,8v i chłodzenie tylko TITAN TTC-D5TB(3) temperatura do 45*c w stresie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sadze, ze Gigabyte to firma ktore wykonuje stabilne,dobrze wykonane,bogato osprzetowane,szybkie i najwazniejsze...niedrogie plyty.Teraz mam VRXP i polecam.Z ostatnimi sterami nawet BIV na Raid super biega.

Moge takze pochwalic Abit'a.Plyte tej firmy posiadalem wczesniej.Tutaj urzekl mnie bogaty w funkcje Bios.Ostatnie modele nie posiadaja Com i Lpt .Dla mnie te zlacza sa bardzo wazne, dlatego przesiedlem sie na Gigabyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaoddaje glos na ASUS'a mam ich plyte i jestem zadowolony jak nigdy w zyciu:), naprawde ladny sprzet stabilny, wszystko chodzi elegancko, firma dba o klijenta jesli chodzi o jakosc i opis plyty. Zresztą co tu pisac trzeba kupic i zobaczyc.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem głos na ASUS'a, a sprawa wygląda tak:

Jestem fanem SOLTEKA, bo podoba mi się stosunek cena/jakosc, stabilność, ale zawsze mi się marzył ASUS.Niestety ceny ASUS'a nie pozwolają mi na zakup tego sprzętu. Ostatnio zainteresowałem się SOYO, ktoś tu wspominał o serii DRAGON, ale nie wiem gdzie poczytać o tych płytkach- tak poza tym cene też mają podobno niezłą (czyt. drogie) i gdzie w polsce oferują ten sprzęt to nie mam pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS 32% 8O 8O a ojciec mojego kumpla ma sklep i jeszcze nie zdarzyło się by płyta asusa nie wróciła do reklamacji a abit 12% 8O 8O przecież to totalne <span style="color:red;">[ciach!]</span>o :!: ja oddaję głoś na Gigabyte bo to jedna płytka jaka chodziła u mnie bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS 32% 8O  8O a ojciec mojego kumpla ma sklep i jeszcze nie zdarzyło się by płyta asusa nie wróciła do reklamacji a abit 12% 8O  8O przecież to totalne <span style="color:red;">[ciach!]</span>o :!: ja oddaję głoś na Gigabyte bo to jedna płytka jaka chodziła u mnie bez zarzutu.

O widzę, że kolega ma "chody" w jakimś sklepie w Krakowie - może coś taniej załatwi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus...a dlaczego ? poniewaz nie mam z nia zadnych problemow  :D

LOL

Niektorzy ECS users tez tak twierdza , i co ???

doopa :?

Nie zebym plul na ASUSa, ale to zadna argumentacja z Twojej strony :P

BTW ASUS robi naprawde zajebiste CD ROMy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...