sinus Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Na razie podkręciłem athlona w biosie na maxa (150MHz) i mam 1900+ (1.54MHz) czy mozna z niego jeszcze cos wycisnąć i w jaki sposób? I co zrobic żeby przy 1900+ się tak nie wieszał? :( GF podkręciłem w rivatunerze na 250/179. Wiem, że mam mało ramu (finanse) czy opłaca sie dokładać do 512, czy wystarczy do 256MB. Na 3D MARKU 2001 osiagam w tej chwili 1347, to chyba troche za mało jak na takiego kompa? :? prosze o porade, bo jestem dopiero raczkującym overclockerem. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Zmienic GF2MX na coś szybszego.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Wiesza Ci się, mój procek chodzi na 155 FSB :D ta sama grafa ale na 220//185 i wszystko jest spox. Niestety tak jak ja powinieneś sobie zmienić grafike.... Jak chcesz jeszcze coś wycisnąć to zwiększ Voltage 8) bedzie wtedy też bardziej stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Widzę że teraz producenci "lecą sobie w kulki" bo to kolejny przypadek że na MX400 taki niski wynik w 3dmarku, widać teraz wiekszość tanich MX400 ma 64bitową szynę do pamieci. Było już kila podobnych tematów na Forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 to chyba troche za mało jak na takiego kompa? :? prosze o porade, bo jestem dopiero raczkującym overclockerem. :Djak ktos wsadza do kompa z XP-ekiem najbardziej badziewiasta karte na swiecie, to tak jest. Ja na GF256 32 MB SDRAM mam w 3DMarku 2001 SE 3048 punktow, i to na nie podkreconym procesorze... http://service.madonion.com/compare?2k1=4690583 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Widzę że teraz producenci "lecą sobie w kulki" bo to kolejny przypadek że na MX400 taki niski wynik w 3dmarku, widać teraz wiekszość tanich MX400 ma 64bitową szynę do pamieci. Było już kila podobnych tematów na Forum. Wielu moich qmpli ma g2mx400a chodza jaq g2mx200 :) Wiec to juz jest codziennosc taq mała wydajnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 jezeli chcesz wycisnac wiecej z procka, to rozblokoj mnoznik. wtedy mozliwosci sie zwieksza. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Na razie podkręciłem athlona w biosie na maxa (150MHz) i mam 1900+ (1.54MHz) czy mozna z niego jeszcze cos wycisnąć i w jaki sposób? I co zrobic żeby przy 1900+ się tak nie wieszał? :( GF podkręciłem w rivatunerze na 250/179. Wiem, że mam mało ramu (finanse) czy opłaca sie dokładać do 512, czy wystarczy do 256MB. Na 3D MARKU 2001 osiagam w tej chwili 1347, to chyba troche za mało jak na takiego kompa? :? prosze o porade, bo jestem dopiero raczkującym overclockerem. :D winik rzeczywiscie do kitu, koles ma na na tekiej grafie tylko antaka 850 i mam wynik 2200 w 3dm2001 BTW co to za udany egzemplarz maxtora (ten z podpisu) masz ze chodzi na 133MHz :lol: :lol: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 niestety nie wiem jak odblokować mnożnik, może ktoś udzieli mi porady lub wskarze link. na co najlepiej zmienić gf. w rossądnej cenie, może jakiś radeon? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 niestety nie wiem jak odblokować mnożnik, może ktoś udzieli mi porady lub wskarze link. na co najlepiej zmienić gf. w rossądnej cenie, może jakiś radeon?Twoja płyta nie oferuje zmiany mnoznika w biosie. Skoro jesteś (jak sam napisałeś) początkujacy to raczej nie polecam ci metody mechanicznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Widzę że teraz producenci "lecą sobie w kulki" bo to kolejny przypadek że na MX400 taki niski wynik w 3dmarku, widać teraz wiekszość tanich MX400 ma 64bitową szynę do pamieci. Było już kila podobnych tematów na Forum. Dokladnie ...chyba zwyklemu szaraczkowi nic nie pozostaje jak kupowac .. drozsze ,firmowe sprzety bo w to goowno nie ma sie co pakowac:)-ja sie juz zapakowalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Strasznie niski wynik ja na moim TB 850@1000 i takiej wlasnie karcie mialem 2400. I to jeszcze na starym konfigu czyli A7V+256MB SDRAM. IMHO nie masz co krecic proca bo wynik podskoczy tylko o pare punktow. W Twoim przypadku ograniczeniem jest karta a nie procesor. Odkrec go do 1800+ nie bedzie sie wieszal a ilosc Markow spadnie o 10pkt. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Ja na swoim sprzeciorku mam ponad 3400 w 3dmark'u 2001...Ale jak nie wgralem VIA 4 in 1 ..To wynik byl o 1200 gorszy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...