kłapouchy Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 W poprzednim poscie pisalem juz ze mialem problem z uspokojeniem eheim 1250, myslalem ze juz go uspokoilem a tu znowu. Obudowa wpada w rezonans po zalozeniu pompki, juz podlozylem pod uchwyt pompki specjalny material wygluszajacy, troche pomoglo ale dalej drzy cos w budzie, jak likwiduje jedno to zaczyna drugie itp... Wiecie czym to mozna wyciszyc ?? Pompka odpowietrzona, jak ja odczepie i zlapie do reki to spokoj.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 W poprzednim poscie pisalem juz ze mialem problem z uspokojeniem eheim 1250, myslalem ze juz go uspokoilem a tu znowu. Obudowa wpada w rezonans po zalozeniu pompki, juz podlozylem pod uchwyt pompki specjalny material wygluszajacy, troche pomoglo ale dalej drzy cos w budzie, jak likwiduje jedno to zaczyna drugie itp... Wiecie czym to mozna wyciszyc ?? Pompka odpowietrzona, jak ja odczepie i zlapie do reki to spokoj.. Pozdrawiam 1206077[/snapback] moze buda z gabki albo styropianu dla zbiornika :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 http://www.pc-hardware24.com/index.html?ta...81.html&lang=pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kłapouchy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Dzieki :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 ja mam swojego Hydzia zamontowanego na kołeczkach do montarzu wiatraków w budzie.. takich gumowych za 5 zł (4szt., u mnie SunBeam od pewnej Pani na A) i jest po prostu rewelacyjnie. proponuję najpierw to wypróbować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 znaczy masz hydora "przykreconego" tymi kolkami? ale do podloza czy jakos inaczej do scianki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 jaka cena :blink: szok... za cztery kołeczki 50 zł? chyba ich pojeb.... sam polecam dużo gąbki ułożonej warstwami - tani i skutecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kłapouchy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 teraz mam podlozoną gąbke do wyciszeń troche pomogło ale nie dużo :( . Nie ma żadnych przeciwskazań do zamocowania Eheima pionowo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Kurcze super te kołeczki... ale dlaczxego tak cholernie drogo???!??? Czy ktos widział gdzieś coś takiego taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Hehe te kołeczki cą nic nie warte, trzeba upaść na głowe żeby zapłacić za to 50 zeta, ja mam kilka warstw gąpek (takie jak daja w pudełkach z mobo) i pompka jest niesłyszalna, całkowicie to tłumi drgania, żadnego rezonansu. Wystarczy trochę poprubować i podłożyć odpowiednią ilość bo jedna czy dwie nic nie dają bo sama pompa jest dość ciężka. Przykłady ? Proszę bardzo Pompa poziomo w Chieftecu (actual) Pompa w Codegenie (old) Ten układ pionowy z Codegena uważam za lepszy ale to kwestia rozłożenia całego WC w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 tez mam eheima 1250 i tez w budzie i nie ma problemu 4 warstwy gombki i jest zero rezonansu !! pompka jest na tyle ciezka ze nie ma problemu zgniata wystarczajaco gombke , dlatego trzeba dac gruba warstwe moze poprostu dales za cieko PS : 50 zl za kawalek metalu z gumka szok i niech mi ktos jeszce powie ze ten kraj jest biedny ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kłapouchy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Hmm podłożenie gąbki dobry pomysł (tylko ja mam pompke przywtierdzona do obudowy wiec i tak gabke mocno scisne hmm i nie wiem czy rezyltat bedzie taki jak bym chcial.. sprobuje to zobacze :) ) , narazie sprobuje dac jeszcze kilka warstw tego materialu wygluszajacego.. moze cos pomoze. Sorry za wielkość fotek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...