joshua Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Może to nie rewelacja , ale biorąc pod uwagę box-owy cooler (Volcano zdemontowałem bo hałas mnie dobijał) to już coś. Temperatura też znośna a system stabilny (oczywiście nie zapętlałem 3DMark-a :wink: ). Dzisiaj założe znowu Volcano i idę dalej. Wczoraj doszedłem do ~3077GHz ale winda się zaczeła wieszać. Jak myślicie to już MAX?? http://pentiawka.w.interia.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Przekroczyles juz 166, byc moze pamieci nie wytrzymuja, daj im gorsze timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 gratulacje wykręć na 4 :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gratuluje , jednak dla mnie osobiscie 3Gh od Intela nie rusza , pamietajac Celerona 2Gh. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Ja tam wole AMD :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gratulacje. Wedlug mnie bez min. WC wiecej juz nie wyciagniesz.... ale warto probowac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 krec dalej :) i powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Oby tak dalej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Jakie napiecie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Może to nie rewelacja , ale biorąc pod uwagę box-owy cooler (Volcano zdemontowałem bo hałas mnie dobijał) to już coś. Temperatura też znośna a system stabilny (oczywiście nie zapętlałem 3DMark-a :wink: ). Dzisiaj założe znowu Volcano i idę dalej. Wczoraj doszedłem do ~3077GHz ale winda się zaczeła wieszać. Jak myślicie to już MAX?? http://pentiawka.w.interia.pl/ No to mamy rekord świata - 3077 GHz 8O - nie mogłem się powstrzymać a wracając do temtu to gratuluję wyniku... i życzę powodzenia w dalszym o/c :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gratuluje , jednak dla mnie osobiscie 3Gh od Intela nie rusza , pamietajac Celerona 2Gh. A nie rusza cie 2,9Ghz na Intelu przy pamieciach 430Mhz, lub moj max czyli 3024Mhz przy pamieciach 448Mhz ???? Bo nie wiem czy jest cos teraz szybszego :). P4 z szybkimi pamieciami dostaje zaje..... kopa bo jego szyna to 533Mhz wiec korzysci ze zwiekszania szybkosci pamieci rosną liniowo prawie. Athlon sie dusi ze swoja wolna szyna i nic mu nie pomagają szybkie pamieci. Róznice rzedu 2 - 3 procent nie sa warte zakupu drogich pamieci. Xp na fsb 166 dopiero bedzie potrafil wykorzystac szybkie memorki ale to po nowym roku a teraz budujac najwydajniejszy i stabilny system lepiej wydac kase na DDR400 i P4. Pozatym ceny Athlonow XP na FSB 166 tez nie wygladają za ciekawie. Druga sprawa ze DDR puszczone na takiej czestotliwosci maja przepustowosc porownywalną do Rambusow 1066 ale o ile cykli mniejsze opoznienia od tych pamieci ?? To dodatkowy atut za tym zeby budowac system z P4 na szynkich DDR. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gratuluje , jednak dla mnie osobiscie 3Gh od Intela nie rusza , pamietajac Celerona 2Gh. A nie rusza cie 2,9Ghz na Intelu przy pamieciach 430Mhz, lub moj max czyli 3024Mhz przy pamieciach 448Mhz ???? Bo nie wiem czy jest cos teraz szybszego :). P4 z szybkimi pamieciami dostaje zaje..... kopa bo jego szyna to 533Mhz wiec korzysci ze zwiekszania szybkosci pamieci rosną liniowo prawie. Athlon sie dusi ze swoja wolna szyna i nic mu nie pomagają szybkie pamieci. Róznice rzedu 2 - 3 procent nie sa warte zakupu drogich pamieci. Xp na fsb 166 dopiero bedzie potrafil wykorzystac szybkie memorki ale to po nowym roku a teraz budujac najwydajniejszy i stabilny system lepiej wydac kase na DDR400 i P4. Pozatym ceny Athlonow XP na FSB 166 tez nie wygladają za ciekawie. Druga sprawa ze DDR puszczone na takiej czestotliwosci maja przepustowosc porownywalną do Rambusow 1066 ale o ile cykli mniejsze opoznienia od tych pamieci ?? To dodatkowy atut za tym zeby budowac system z P4 na szynkich DDR. Pozdrawiam Teraz na p4 jest nieprawdopodobnie stabilnie i szybko, co to bedzie jak pojawia sie plyty z dwukanalowym kontrolerem DDR. :) Juz sie nie moge doczekac az procesor i pamieci bede miec taka sama przepustowosc. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gratulacje i licze, że na swoim 1.8A (jak wróci i zmienie MOBO) dojde do conajmniej takich wartości. BTW - jak seria, skąd i z którego tygodnia ten CPU. Costa Rica pewnie, a co dalej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Gratuluje , jednak dla mnie osobiscie 3Gh od Intela nie rusza , pamietajac Celerona 2Gh. A nie rusza cie 2,9Ghz na Intelu przy pamieciach 430Mhz, lub moj max czyli 3024Mhz przy pamieciach 448Mhz ???? Bo nie wiem czy jest cos teraz szybszego :). P4 z szybkimi pamieciami dostaje zaje..... kopa bo jego szyna to 533Mhz wiec korzysci ze zwiekszania szybkosci pamieci rosną liniowo prawie. Athlon sie dusi ze swoja wolna szyna i nic mu nie pomagają szybkie pamieci. Róznice rzedu 2 - 3 procent nie sa warte zakupu drogich pamieci. Xp na fsb 166 dopiero bedzie potrafil wykorzystac szybkie memorki ale to po nowym roku a teraz budujac najwydajniejszy i stabilny system lepiej wydac kase na DDR400 i P4. Pozatym ceny Athlonow XP na FSB 166 tez nie wygladają za ciekawie. Druga sprawa ze DDR puszczone na takiej czestotliwosci maja przepustowosc porownywalną do Rambusow 1066 ale o ile cykli mniejsze opoznienia od tych pamieci ?? To dodatkowy atut za tym zeby budowac system z P4 na szynkich DDR. Pozdrawiam Teraz na p4 jest nieprawdopodobnie stabilnie i szybko, co to bedzie jak pojawia sie plyty z dwukanalowym kontrolerem DDR. :) Juz sie nie moge doczekac az procesor i pamieci bede miec taka sama przepustowosc. :) a co sie stanie jak wyjda tez na intel'a hmm btw. gratuluje dobrego wyniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 brawo !! ale to nie rekord swiata (hyba 4 ghz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Procesor kupiłem w Czechach w Pradze www.monima.cz Jak zamawiałem to prosiłem o dobry egzemplarz , żeby można było podkręcić. Pamięci mam Wilk na kościach Nanya kupione w Komputroniku. Dzisiaj odpuściłem sobie zabawę bo miałem trochę pracy ... ale będę próbował dalej. Moim zdaniem całość chodzi rewelacyjnie dzięki mobo. Jest naprawdę coool !!! Mam pytanko ...Jak sprawdzić serię proca o której pisze Rafał?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Zdejmujesz radiator, wycierasz pastę i czytasz co masz na procesorze napisane. Dodam, że jak lubisz eksperymentować to możesz to zrobić na pracującym komputerze. P4 się nie spali - próbowałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Może to nie rewelacja , ale biorąc pod uwagę box-owy cooler (Volcano zdemontowałem bo hałas mnie dobijał) to już coś. Temperatura też znośna a system stabilny (oczywiście nie zapętlałem 3DMark-a :wink: ). Dzisiaj założe znowu Volcano i idę dalej. Wczoraj doszedłem do ~3077GHz ale winda się zaczeła wieszać. Jak myślicie to już MAX?? http://pentiawka.w.interia.pl/ No to mamy rekord świata - 3077 GHz 8O - nie mogłem się powstrzymać a wracając do temtu to gratuluję wyniku... i życzę powodzenia w dalszym o/c :twisted: rekord to o ile wiem to padl cos okolo 4 :) w china :) ale chlodzony byl azotem cos gdzies takiego widzialem w necie ale juz stronki nie pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Procesor kupiłem w Czechach w Pradze www.monima.cz Jak zamawiałem to prosiłem o dobry egzemplarz , żeby można było podkręcić. Pamięci mam Wilk na kościach Nanya kupione w Komputroniku. Dzisiaj odpuściłem sobie zabawę bo miałem trochę pracy ... ale będę próbował dalej. Moim zdaniem całość chodzi rewelacyjnie dzięki mobo. Jest naprawdę coool !!! Mam pytanko ...Jak sprawdzić serię proca o której pisze Rafał?? a jakie masz mobo bo nigdzie w opisie nie widze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Może to nie rewelacja , ale biorąc pod uwagę box-owy cooler (Volcano zdemontowałem bo hałas mnie dobijał) to już coś. Temperatura też znośna a system stabilny (oczywiście nie zapętlałem 3DMark-a :wink: ). Dzisiaj założe znowu Volcano i idę dalej. Wczoraj doszedłem do ~3077GHz ale winda się zaczeła wieszać. Jak myślicie to już MAX?? http://pentiawka.w.interia.pl/ No to mamy rekord świata - 3077 GHz 8O - nie mogłem się powstrzymać a wracając do temtu to gratuluję wyniku... i życzę powodzenia w dalszym o/c :twisted: rekord to o ile wiem to padl cos okolo 4 :) w china :) ale chlodzony byl azotem cos gdzies takiego widzialem w necie ale juz stronki nie pamietam Nie zauwrzyłeś że on napisał 3077ghz czyli 3077000MHZ !A lepo sie z niego nabija.A rekord świata to prawie 4,5ghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faqltet Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Może to nie rewelacja , ale biorąc pod uwagę box-owy cooler (Volcano zdemontowałem bo hałas mnie dobijał) to już coś. Temperatura też znośna a system stabilny (oczywiście nie zapętlałem 3DMark-a :wink: ). Dzisiaj założe znowu Volcano i idę dalej. Wczoraj doszedłem do ~3077GHz ale winda się zaczeła wieszać. Jak myślicie to już MAX?? http://pentiawka.w.interia.pl/ No to mamy rekord świata - 3077 GHz 8O - nie mogłem się powstrzymać a wracając do temtu to gratuluję wyniku... i życzę powodzenia w dalszym o/c :twisted: rekord to o ile wiem to padl cos okolo 4 :) w china :) ale chlodzony byl azotem cos gdzies takiego widzialem w necie ale juz stronki nie pamietam Nie zauwrzyłeś że on napisał 3077ghz czyli 3077000MHZ !A lepo sie z niego nabija.A rekord świata to prawie 4,5ghz.no niezauwazylem bo juz jestem troche zmeczony :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 właśnie , rzeknij jakie masz MOBO ? W ramach ciekawostki (to tez nie rewelka) mój NW 2,0 GHz "wstał" na 3,2 GHz ale winda zwisła . Z kolei na 3,1GHz WindaXP Prof. chodzi , ale 3DM2001SE wywala do pulpitu na "PIXEL SHADER" , a stabilnie jest na 2980 MHz (20 X 149 FSB , temp.CPU = 45 , idle = 38-39 stopni). Na marginesie : cooler - jakiś COOLER MASTER (duuuuuży - wiatrak @4500 rpm , Vcore=1,775V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 (...) P4 z szybkimi pamieciami dostaje zaje..... kopa bo jego szyna to 533Mhz wiec korzysci ze zwiekszania szybkosci pamieci rosną liniowo prawie (...) Pozdrawiam Powiedzialbym nawet LOGARYTMICZNIE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Na dzisiejsze warunki to do typowych gier i tak wystarcza DDR333 :> Podniecac sie Coirsarami 512mb PC3200 mozna ale gorzej jak sie wydaje na nie kase :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Mobo jak w podpisie !!! Gigabyte GA-8IGX I845G. Następny post napiszę po przekroczeniu 3,2GHz albo 3200GHz , żeby się było z czego pośmiać . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...