Skocz do zawartości
flasht

Nf7-s Rev2 I Audio...

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm... odpalam sobie setupa NForce 5.10... niby jest ok, ale przy wybieraniu opcji nie mam w description nic... no ale ok... biore dalej i niby mi instaluje, tyle ze nie instaluje NVidia Audio Utility... wiec probuje odpalic setup Audio Utility recznie - a on mi na to Error No... (tutaj numerek jakis dlugi) - "Failed to load dll: NVINSTNT".

Co jest? :(

A w ogole to co to za nowe drivery audio co to instalatora nie maja? (nForce_audio_4.57_winxp2k.zip) Co ja mam z tym niby zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij najnowsze stery audio 4.57 - moze z nimi nie bedzie problemu

W biosie musisz miec karte wlaczona of koz ;-)

1206258[/snapback]

No wlasnie ale te nowe nie maja instalatora?!

A audio mi dziala... jest dzwiek... tylko nie 5.1 bo mixera nie ma.

EDIT:

Wszystko zaczelo sie od problemow z gra. Savage. Jeszcze wczoraj ich nie bylo! Ale dzisiaj odpalam gre, a ona sie sykrzacza odrazu przy odpalaniu menu. Odpalam drugi raz i juz dzwieku nie ma w grze - muzyka jest! Restart windowsa i to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery trzeba rozpakować a potem przez Panel Sterowania/bla bla bla/ sterownik dzwięku => aktualizuj=> pokaż ścieżkę do driverów i bla bla bla.

Ale mi te sterki nie pasują.

Poza tym jeśli chcesz instalować nową wersję sterowników, to najpierw odinstaluja starą, a wówczas dopiero instaluj 5.10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Sterowniki 5.10 działają bez problemu tylko trzeba trochę cierpliwości-ja przysiedziałem trochę czasu nad tym i nerwów też trochę przy tym miałem :mur: Mój Abit to NF7 bez -S jak go kupiłem to z orginalnej płyty nie działał ani AbitEQ ani NV Sys Utility nie mówiąc już o audio 5.1-tylko zwykły dzwięk 2 głośniczki!nowe stery audio też nie pomagały :angry:

Teraz mam wszystko na sterach 5.10 i bez problemu nawet 5.1 działa, kontrolery IDE musiałem zostawić tylko z orginalnych sterów od płytki-z tymi od 5.10 nie chciał załadować systemu za nic w świecie!pozdrofki! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...