piq Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 witam do tej pory miałem neta (sdi) podłączonego do komputer z linuxem który działał miedzy innymi jako router, ale przeprowadziłem się w miejsce gdzie żaden z operatorów telefonicznych nie oferuje żadnych usług internetowych, więc postanowiłem podłączyc się do internetu za pomocą sieci bezprzewodowych. I teraz pytanie: czy jak kupie antenę i kartę sieciową to mogę je podłączyć ze sobą (bez accesspointa), czy będzie to chodziło zwłaszcza że odległość (dł kabla) między anteną na dachu a moim pokojem to około 15m (słyszałem że między anteną a AP najlepiej jak jest mała) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 witam do tej pory miałem neta (sdi) podłączonego do komputer z linuxem który działał miedzy innymi jako router, ale przeprowadziłem się w miejsce gdzie żaden z operatorów telefonicznych nie oferuje żadnych usług internetowych, więc postanowiłem podłączyc się do internetu za pomocą sieci bezprzewodowych. I teraz pytanie: czy jak kupie antenę i kartę sieciową to mogę je podłączyć ze sobą (bez accesspointa), czy będzie to chodziło zwłaszcza że odległość (dł kabla) między anteną na dachu a moim pokojem to około 15m (słyszałem że między anteną a AP najlepiej jak jest mała) 1206358[/snapback] Jeżeli chcesz się podpiąć do jakiegoś lokalnego providera sieci bezprzewodowej to Ci wystarczy ten zestaw. Musisz kupić kabel z dobrym tłumieniem najlepiej H1000 i karte sieciową + w miare dobra antena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...