piq Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 witam do tej pory miałem neta (sdi) podłączonego do komputer z linuxem który działał miedzy innymi jako router, ale przeprowadziłem się w miejsce gdzie żaden z operatorów telefonicznych nie oferuje żadnych usług internetowych, więc postanowiłem podłączyc się do internetu za pomocą sieci bezprzewodowych. I teraz pytanie: czy jak kupie antenę i kartę sieciową to mogę je podłączyć ze sobą (bez accesspointa), czy będzie to chodziło zwłaszcza że odległość (dł kabla) między anteną na dachu a moim pokojem to około 15m (słyszałem że między anteną a AP najlepiej jak jest mała) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 piq napisał(a): witam do tej pory miałem neta (sdi) podłączonego do komputer z linuxem który działał miedzy innymi jako router, ale przeprowadziłem się w miejsce gdzie żaden z operatorów telefonicznych nie oferuje żadnych usług internetowych, więc postanowiłem podłączyc się do internetu za pomocą sieci bezprzewodowych. I teraz pytanie: czy jak kupie antenę i kartę sieciową to mogę je podłączyć ze sobą (bez accesspointa), czy będzie to chodziło zwłaszcza że odległość (dł kabla) między anteną na dachu a moim pokojem to około 15m (słyszałem że między anteną a AP najlepiej jak jest mała) 1206358[/snapback] Jeżeli chcesz się podpiąć do jakiegoś lokalnego providera sieci bezprzewodowej to Ci wystarczy ten zestaw. Musisz kupić kabel z dobrym tłumieniem najlepiej H1000 i karte sieciową + w miare dobra antena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...