mart!n3k Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Otóż sprawa ma się tak - dostałem od kumpla stare mobo do sprawdzenia, czy "działa" (siakiś shuttle na kt133 pod amdeki - dla ciekawskich), bo podobno nie daje oznak życia, ale np. napięcie na wentylki jest :/ No ale zauważyłem 2 nabrzmiałe kondziory w zasilaniu, które fkrutce przelutuje mając nadzieję, że to to ;] (i odkupie mobo jako uszkodzoną ;]) No ale glowne pytanie brzmi - jakie elementy sa potrzebne, aby wystartował bios? Grafa na bank ;], ale co z ramem i prockiem. Musi być wszystko wlozone? Nie chce specjalnie ryzykować zdejmując kolejny raz kulerka z proca zeby pozniej przekonac sie, ze np. potrzebny jest jeszcze ram, ktorego nie mam... (sdramy). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Otóż sprawa ma się tak - dostałem od kumpla stare mobo do sprawdzenia, czy "działa" (siakiś shuttle na kt133 pod amdeki - dla ciekawskich), bo podobno nie daje oznak życia, ale np. napięcie na wentylki jest :/ No ale zauważyłem 2 nabrzmiałe kondziory w zasilaniu, które fkrutce przelutuje mając nadzieję, że to to ;] (i odkupie mobo jako uszkodzoną ;]) No ale glowne pytanie brzmi - jakie elementy sa potrzebne, aby wystartował bios? Grafa na bank ;], ale co z ramem i prockiem. Musi być wszystko wlozone? Nie chce specjalnie ryzykować zdejmując kolejny raz kulerka z proca zeby pozniej przekonac sie, ze np. potrzebny jest jeszcze ram, ktorego nie mam... (sdramy). Pozdrawiam 1206577[/snapback] Jak wymieniasz kondensatory .... to wszystkie. kolo CPU i kolo wejsc DIMM. Te nienapeczniale tez prawdopodobnie juz sa walniete albo lada chwila walną ;) A zeby pc-speaker dal znak zycia wystarczy sam procesor (z radiatorem of course) Wtedy zglosi brak ramu... jak wlozysz ram to zglosi brak grafiki ... jak wlozysz grafike .. ujrzysz BOOT SCREEN :) , powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!n3k Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Ok, wielkie thx. Na razie wymienie tylko 2 zeby zobaczyc, czy to tego wina czy czegos innego. Jak zobacze biosik, to wtedy przelutuje wszystkie i odkupie mobo jako cieeeezko uszkodzona i niemozliwa do naprawy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...