Skocz do zawartości
Abram

Mój Bigtower Mod

Rekomendowane odpowiedzi

hehe no spoko modzik ciekaw jestem efektu koncowego

a co do tej szpachli co ci popekala to mam pytanie. bo takze powoli zabieram sie za modzik (ale to bardzo powoli :D) i narazie wszystko wsumie przygotowuje. moj przedni panel ma kilka udziwnien w stylu jakies rowki itp a chce aby bylo idealnie gladki. wiec czy ta szpachla jest pewna ?? (dziury i szczeliny nie sa glebokie max 1-2 mm

sorry za skorzystanie z twojego tematu ale poprostu jestem ciekaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popekała tylko dlatego, że nie dałem pod nią podkładu do plastiku. Jak bedziesz miał szpachlować to idź do lakiernika jakiegoś żeby ci troche odstąpił za piwo :) Ogolnie to fajna zabawa jest ze szpachlą bo możesz zrobić z budy co tylko chcesz :) A co do otworów/zagłębień foto tu zobacz, ja miałem spadek o jakies 10mm i wszystko ładnie sie trzymalo i cieżko było ją z tego miejsca zerwać.

Dzis kolo 16 jade do lakiernika na malowanko :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaśnie wrocilem od lakiernika :)

Jako pierwsi zaraz po mnie widzicie te fotki :P :P

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

Jutro odbieram całość. Jak tylko odbiore to pokaze fotki :)

nie spodziewalem sie takiego efektu :) bardzo mi sie podoba, chyba bedzie trzeba postawić flaszeczke lakiernikowi :wink: bo odwalił kawał dobrej roboty. Nie moge sie doczekać jutra (ciesze sie jak male dziecko :lol: )

Edytowane przez Abram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

top i boczek spoczko

ale te okienka jakos mi nie podchodza :> jak dla mnie sa za bardzo okragle

1257315[/snapback]

Czepiasz sie Radek i tyle :wink: . Mi tam sie podoba, tak miało byc od początku :) i raczej tego juz nie zmienie :) Zobaczysz jak sie bedzie ładnie prezentowało jak bedzie złożona w całość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny modzik....tak trzymać :)

mam tylko jedno pytanie...czy przed kładzeniem lakieru na panel (na szpachlę) był użyty jeszcze jakiś podkład??

1259112[/snapback]

Tak był kładziony podkład jak na samochod :) dzis postaram sie załatwic aparat i pokazac w koncu tą obudowe :) wczoraj nie zdążyłem bo ostatki i takie tam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popekała tylko dlatego, że nie dałem pod nią podkładu do plastiku. Jak bedziesz miał szpachlować to idź do lakiernika jakiegoś żeby ci troche odstąpił za piwo :) Ogolnie to fajna zabawa jest ze szpachlą bo możesz zrobić z budy co tylko chcesz :) A co do otworów/zagłębień 1255889[/snapback]

Własnie zabieralem sie do szpachlowania , dosyc podobnego front panelu , mam pytanie co to dokladnie za PODKLAD POD PLASTIK goscu gdzie kupowalem szpachle (UNISOFT - firma NOVOL - Szpachlówka Miękka) twierdzil ze to wystarczy ? Powiedz dokladnie jak sie nazywa ten preparat , bo sam mam noge w gipsie i musze jak krowie na granicy wytlimaczyc komus z rodzinki , bo inaczej kupia nie to co trzeba ... :) Ile wkoncu zluzyles szpachli (tzn ile bylo potrzebne) nie liczac tego co musiales 2 raz .., Walales odrazu utwardzacz do calego pudelka czy porobiles sobie porcje ?? Ile trzeba czekac na cakowite stwardnienie , tek zeby juz mozna bylo szlifowac ? Kladles pozniej podklad na szpachle przed lakierem czy nie :)

Pozdrawiam i zycze udanego moda , bo zapowiada sie pieknie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tahion

ten podklad na plastik to dokladnie PODKLAD NA ZDERZAKI, w sklepie z farbami mozesz po prostu powiedziec ze chcesz malowac plastik i potrzebujesz podklad na plastik. jak podklad wyschnie to malujesz konkretnym kolorem

osobiscie tez uzywalem szpachlowki NOVOL, fajnie pachnie jak sie ja sciera papierem :D :]]]]

utwardzacza nie wlewaj do pudelka bo szpachlowka szybko schnie i nie zdazylbys nic zrobic a cala szpachlowka by Ci zaschla i nadawalaby sie tylko do kosza

rob sobie porcyjki ;] wyjmij troche szpachli na kartek czy do innego pojemnika, dodaj wtedy troszke utwardzacza (tyle co okolo 2% szpachli), wymieszaj i nakladaj

im wiecej utwardzacza dasz tym szybciej szpachlowka stwardnieje

calkowite stwardnienie? cos kolo 20min lub troszke wiecej zeby sie upewnic zeby wszystko DOKLADNIE stwardnialo

na szpachle DAJ podklad bo inaczej sprej moze rozpuscic szpachlowke

poza tym jak wyobrazasz sobie zaszpachlowany front panel na ktorym w polowie jest podklad a w polowie nie ma bo tam jest szpachla ? ;] wszystko podkladem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadszedł czas na foty :)

Sory że tak długo musieliscie czekać ale nie miałem skąd zalatwić aparatu, a tu dzis wujek kupil cyfre i teraz z fotami nie bedzie problemu :) Dość gadania, zapraszam do ogladania i oceniania :

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

foto8

foto9

Jak dla mnie bomba, a Wam jak sie podoba?? :)

Wybaczcie za rozmiar fotek, ale robilem to na szybko i jakos tak sie zmniejszyły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak narazie fajnie, tylko...

1. Dobrze pomalowane, nie widac zacieków i paluchów

2.Troche się różni od obudowy z projektu, chyba zostanie to domalowane, chodzi mi o np. kolor czarny

fajne, choć wyobrarzałem to sobie zupełni inaczej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tak sobie na nią patrze i az szkoda malowac... boje sie ze cos spierdziele. jeszcze zobaczymy, pomarancz w srodku bedzie na 100% :) nad czarnym sie zastanowie ale raczej też bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super, tylko tych czarnych pasow zebys nie zrabal ;] moze zostaw je lakiernikowi? :] ja bym sie bal :]] a jak juz to pocwiczylbym najpierw na czyms innym ;]

kolorek bardzo fajny

edit:

ja bym zrobil plekse pomaranczowa ;]

a w srodku bude pomalowal na srebrno

Edytowane przez Radek_BVB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zrobil plekse pomaranczowa ;]

a w srodku bude pomalowal na srebrno

1261239[/snapback]

czarne pasy raczej zostaną tak jak w planach.

no w sumie moze i oddam to w rece fachowca... zastanowie sie jeszcze... a tymczasem czekam na zastrzyk gotówki ;)

A masz skad zalatwic ową plexe bo ja takiej jeszcze nie widzialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez takiej nie widzialem ;] ale tak tylko sugeruje zebys sie po prostu popytal, a noz... ;]

w koncu sa takie polprzezroczyste kolorowe materialy z pcv czy czegos :> widzialem cos takiego w markecie budowlanym tylko to bylo pofalowane, chyba na dach albo cus

ewentualnie pokombinowac z folia pomaranczowa...

no chyba ze koniecznie chcesz srodek na pomarancz, ja tylko tak podsuwam pomysly ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie mi tez sie nie podobają seryjne fronty i chcialem zrobic taki jakiego jeszcze nikt nie miał :) super gładki

A tu małe porównanie :)

Dołączona grafika

Edytowane przez Abram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam jakas dziurawa ta obudowa i wogole przeciagi , afffeee , wczesniejsza wersja byla bardziej przytulna :P

A tak na powaznie to dobra robota , ale paski czarne obowiazkowo , bo taka jedno kolorowa bryla nie jest wcale za piekna i pomaranczowa szybe nie wiem jak zrobisz ale mam nadzieje ze ci sie uda , moze poeksperymentuj ze swiatlem ,tyle ze ta zabawa bedzie cie kosztowala sporo,

Edytowane przez Tahion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarne pasy raczej zostaną tak jak w planach.

no w sumie moze i oddam to w rece fachowca... zastanowie sie jeszcze... a tymczasem czekam na zastrzyk gotówki ;)

A masz skad zalatwic ową plexe bo ja takiej jeszcze nie widzialem.

Jak do tej pory, gdzie nie pytalem o plekse, to podawali mi cene plyt zarowno kolorowych, jak i transprentnych. Tak bylo w Fasadzie w Bydgoszczy czy w gdanskim oddziale Plastics Group. Edytowane przez Sarenka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAk do tej pory, gdzie nie pytalem o plekse, tma podawali mi cene plyt zarowno kolorowych jak i transprentnych. Takbylo zarowno w Fasadzie w Bydgoszczy czy w gdanskim oddzaile Plastics Group

1262233[/snapback]

no dobra ale po ile?? bo u mnie to raczej nie dostane kolorowej, jak dostane przezroczystą to bedzie dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale po ile?? bo u mnie to raczej nie dostane kolorowej, jak dostane przezroczystą to bedzie dobrze :)

PO TYLE - na prosbe userow kilku umieszczam link do fotki cennika. UWAGA - pliczek JPG ma 385kb

Edytowane przez Sarenka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM

robota 1klasa :]

mam tylko pytanko a jak bedzesz włczał/resetowałkompa?

+bedzesz miał tylko 1 napęd w kompie ?

+czy możesz mi podesłac na e-miala/PW jak to jest zrobione ?? że tak łądnie sie błyszczy ??

znalząłem fajny artykulik ale po ang. :/ step by step i za bardzo tech. słówek nie kapuje ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...