Abram Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) WITAM robota 1klasa :] mam tylko pytanko a jak bedzesz włczał/resetowałkompa? +bedzesz miał tylko 1 napęd w kompie ? +czy możesz mi podesłac na e-miala/PW jak to jest zrobione ?? że tak łądnie sie błyszczy ?? znalząłem fajny artykulik ale po ang. :/ step by step i za bardzo tech. słówek nie kapuje .. 1262905[/snapback] a daj adres tego arta :) to sie nie błyszczy bo to jest srebrny mat, taki jakim są malowane lanosy :) tylko ze bez wierzchniej warstwy lakieru bezbarwnego. Napęd bedzie tylko 1 :) a kompa bede włączał i resetował TYMI oto przełącznikami(cena 27zł szt.). a tu http://www.plasticsgroup.com.pl/ jest plexi pomaranczowa 3mm 85zł m2 :) ciekawe czy gdzies dostane zeby dociąć na wymiar... Edytowane 7 Lutego 2005 przez Abram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 a tu http://www.plasticsgroup.com.pl/ jest plexi pomaranczowa 3mm 85zł m2 :) ciekawe czy gdzies dostane zeby dociąć na wymiar...Tna na miejscu na jaki chcesz wymiar - na fotce masz nawet cene :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 obudowa wypas !! wkomponuj tam jeszcze flaki i zapodaj fotosy !! jedynie co mi tu nie pasuje to przód taki ubogi ale to taka moja opinia nie załamuj sie :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) obudowa wypas !! wkomponuj tam jeszcze flaki i zapodaj fotosy !! jedynie co mi tu nie pasuje to przód taki ubogi ale to taka moja opinia nie załamuj sie :P :P 1263330[/snapback] Obiecuje że się nie załamie ;) wszyscy sie czepiacie tego frontu ze ubogi, ze mało hehe taki miał byc :wink: i taki pozostanie Napisalem maila do plasticsgroup jaka by była cena plexi w takich kawałkach jakie mnie interesują :) powinni jutro odpowiedziec <_< <-- bardzo podoba mi sie mordka :D Edytowane 7 Lutego 2005 przez Abram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Abram mi sie akurat bardzo podoba front ;] taki minimalistyczny, klimacik bedzie niezly w tej Twojej budzie :] tylko kurcze sceptycznie jestem nastawiony do tych okraglych okienek :] ale zobaczymy efekt koncowy jeszcze tak jak mowisz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 One nie są okrągłe tylko mają zaokrąglone kanty(czy jak to zwał...pozno jest :) ) BTW ostatnio patrzyłem sobie na MeanMachine i widze ze mielismy podobną koncepcje okien :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) pisalem okragle zeby ukazac ich okraglasc ;] a co do tych zaokraglen to osobiscie myslalem zeby je troche zmniejszyc zeby pasowaly do otworow na wentyle zeby ladnie do siebie pasowalo dalo by rade zrobic taka korekte? (w oknie na dole tez) imho wygladalyby te okienka zgrabniej wtedy :] jeszcze napisz jak bedzie robione okno; uszczelka, jakas listwa a moze bez niczego? co do naszych bud to rzeczywiscie bardzo podobny mamy bok :] tak jak ja masz tylko jedno wyjscie na cdrw tylko ze ja odslonilem nieco frontu, przeszklilem go i przyozdobilem rurkami bo taka mialem wizje ;] jakbys nie widzial to tu sa fotki z roboty http://members.lycos.co.uk/radex84pl/MMproject/Small/ pozdrowka Edytowane 8 Lutego 2005 przez Radek_BVB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Plexi bedzie wstawiana bez zadnych uszczelek. Dostalem maila od plasticsgroup, napisali mi ze najmniejsza płyta pomaranczowej jaką moge dostac to 2mX3m :/ troche za duzo jak dla mnie. Wstawiam transparentną i pomaranczowe oświetlenie jak sie uda gdzies zdobyc. Dzis maluje na pomaranczowo wnętrze, mam juz Montane Gold od kumpla, zaraz oklejam bok i lece do piwnicy malować :D ta fotka którą korygowałeś na czerwono jest robiona pod kątem, wszystkie luki są wyprowadzone równo i pasują do otworów na wentyle, dzis zrobie fotki samego boku to zobaczysz :D Edytowane 8 Lutego 2005 przez Abram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciosław Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Jak ostatnio byłem po pleksę spytałem czy mają zieloną, zaraz przyniósł i pokazał niewielki kawałek, tak więc w wielu punktach nie ma problemu żeby przycięli na wymiar. BTW mod mi się bardzo podoba, szczególnie ten gładki przód. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Dostalem maila od plasticsgroup, napisali mi ze najmniejsza płyta pomaranczowej jaką moge dostac to 2mX3m :/ W gdansku mi powiedzieli, ze od reki dowolny wymiar - ino +10% do ceny, jezeli biore mniej, niz jedna plyte... A scinek takich, co by na okno starczyly, to mieli od groma w roznych kolorach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Kolejne fotki :) dzis malowanie wnętrza : foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7 foto 8 foto 9 foto 10 foto 11 foto 12 foto 13 foto 14 foto 15 foto 16 foto 17 foto 18 foto 19 foto 20 Na żywo to ten kolor wnętrza jest ładniejszy, nie jest taki morelowy, jest bardziej intensywny i nie ma takiego kontrastu pomiedzy szufladą z płytą główną a resztą szkieletu (skonczyła mi sie puszka i musialem innym kolorem dokonczyc). Jest duzo duzo ładniej niz na fotkach. Teraz sie zastanawiam nad czarnym... boje sie zeby nie spier[ciach!] budy, za dużo kasy w nią poszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 dziwnie to troche wyszlo :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Nie bardzo wyszlo ci to okienko... W paru miejscach widac niedorobki w szlifowaniu. Poza tym za duzo okraglosci, moim zdaniem nie pasuja do calosci. Ale za to front jest idealny :) Edytowane 8 Lutego 2005 przez CougaR2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Mi tam sie podoba... licze sie z opiniami, ale to moje :wink: i mi ma sie podobać, tak to zwykle bywa. Nie zrozumcie mnie zle, nie mam pretensji:) tylko takie małe sprostowanie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Coraz lepiej to wygląda. No i Montaną... ZACNIE!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Wszystko cacy , nawet en kolor wnetrza (potwierdzam ze na zywo jest duzo lepszy bo mialem juz z nim stycznosc) natomiast nie podoba mi sie ten trzeci "pseudo-zolty" kolor ktorym pomalowales miejsce na mobo... IMO lepiej jakbys to tym srebnym walnal , albo zostawil surowe... Obecnie zrobnila sie taka mala kupa kolorystyczna ;) Ale to tylko moje zdanie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 popieram powyzszą wypowiedz jest ona kwintesencją mojego zdania :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 nie ma takiego kontrastu pomiedzy szufladą z płytą główną a resztą szkieletu (skonczyła mi sie puszka i musialem innym kolorem dokonczyc). :) Live nie widać roznicy. Ale wy komentujecie fotki to ok :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Czy mozesz wklejać fotki na forum normalnie bo nie każdemu chce sie klikać na te linki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Wiesz ile czasu bedzie sie ładować 20 fotek (a moze wiecej jesli bedzie czesciej dawana fotorelacja niz raz na stronę)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Czy mozesz wklejać fotki na forum normalnie bo nie każdemu chce sie klikać na te linki :D 1266639[/snapback] Tylko że fotki są w takim rozmiarze, że rozsunęło by forum, a tak nie wolno :wink: a po za tym fipa15 dobrze mowi... wiesz ile by sie to ładowało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dzieki Abram Twoj mod jest juz na pewnym poziomie i mozna miec jakies wyobrazenie co do całości, wiec sie wypowiem. Podoba mi sie bardzo front panel. Cenie prostote (sam mam chiefteka, ktory ma raczej skromny wygląd). Wszystko inne takze raczej mi sie podoba, widac, ze masz jakis plan, ktorego sie trzymasz (wiadomo ze sa jakies zawsze ustepstwa, ale wazne aby ogolnego zarysu nie zmieniac, gdyz to moze popstuc calego moda). Rzecz kolejna - nie podoba mi sie ta mieszanka dwoch pomaranczowych. HeatFighter powiedzial, ze mozna bylo pomalowac na srebrno albo zostawic surowe. Tak byloby chyba lepiej, jednak jest to moje subiektywne zdanie. 3maj sie, niezle Ci idzie! PS dobrze ze nie dopadł Cie syndrom Thorna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dzięki za słowa uznania :) Czepiliście sie tej szuflady :wink: ona naprawde wogole sie nie odroznia na zywo :) Niestety narazie brak kaski na skonczenie moda bo walentynki i wogole :) ale w ferie bedzie bliżej konca już :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 czepialiscie sie bo na fotkach wyszlo to fatalnie ;] jakby wszystko bylo jednym kolorem to kazdy by zachwalal ;] milych walentynek :]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Niestety narazie brak kaski na skonczenie moda bo walentynki i wogole :) ale w ferie bedzie bliżej konca już :DKup jej na walentynki puszke farby i 2 papsty ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Dobra dobra :) obiecuje ze jak tylko bede mial cos kasy kupie sprej i pomaluje na jeden kolorek :) kupie jakiś jaskrawy pomarańcz... w sumie to mialem tak zrobic ale ze trafil sie kumpel co mu z malowania graffiti zostalo to mi odstąpił :) ta farba bedze w takim razie podkładem. Wzajemnie miłych :) Kup jej na walentynki puszke farby i 2 papsty ;P Juz kupilem wisiorek na szyje z łańcuszkiem... za pozno :wink: ale papsta by sobie nie powiesiła na szyi Edytowane 9 Lutego 2005 przez Abram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Juz kupilem wisiorek na szyje z łańcuszkiem... za pozno ale papsta by sobie nie powiesiła na szyiNawet takiego malutkiego :rolleyes: ???... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Juz kupilem wisiorek na szyje z łańcuszkiem... za pozno :wink: ale papsta by sobie nie powiesiła na szyi No jednego, to nie.. ale takie 2x172mm, to czemu nie ;P PS> Cos musze dlazony wymozdzyc :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 tez mam obudowe big tower, bardzo podobna. ciekawy mod, tez sie szykuje do jakis przerobek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 no jak tam Abram bo dawno nic niepisaleś:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...