PoGo Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Nie wiem co sie dzieje, nic nie zmienialem w ustawieniach sieci, wirusow tez nie mam. Zaczelo mi sie wieszac polaczenie. Caly czas bylo ok.Teraz po pewnym czasie wiesza mi sie http, nie moge sprawdzac poczty, a eMule i gadu nadal działają. Jedynie reset pomaga. Nie moge nawet sie dostac przez ip do mojego routerka ( D-Link dsl-G604T ). Wszystko zaczyna sie mulic, interface na routerze laduje sie z predkoscia www na linni telefonicznej, a i gorzej bo do konca nie mzoe sie wczytac. Bede wdzieczny za kazda pomoc. Samo sie popsulo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 ilu masz uzytkownikow w sieci?? sprawdz moze ktorys z nich powoduje jakos kolizje (zle IP, zepsuta karta). Mialem tak kiedys u mnie ze karta w w jednym kompie padla i nonstop slala pakiety i zawieszala router, byly podobne objawy jak u ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Karte mam nowiutka, siec jest malutka. Chcialem sobie zrobic zeby miec w notebooku neta i mam do kompa po kablu, a toshibe na Wifi. Korzystam na zmiane, raczej obydwa nie siedza w sieci. Polaczenie mam dobrze skonfigurowane, do tego mam port forwarding do eMule i Torrent ( 3 portow uzywaja). Dzis na razie jest spokoj, az sie sam dziwie. Zawsze jak zostawiam eMule wlaczonego to musze robic reset po powrocie zeby poczte sprawdzic albo sie wbic na www. Nie wiem co mu sie sypie. Moze rzeczywiscie ta karta sieciowa dziwna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 moze to wina tego D-linka 604, gdziesz czytalem ze lubia sprawiac klopoty i sie zawieszaja, moze zaktualizuj sobie jego oprogramowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalpi Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Niestety mam ten sam problem, poczta i strony sie wieszają a Emulek i GG cały czas działa i pomaga tylko reset albo odłaczenie zasilania. Znalazłem na zagranicznych forach że nie tylko my mamy ten problem, wielu użytkowniku, z tego co sie dowiedziałem jedyenym wyjściem jest czekanie na nowy Firmware, i lepej nie wgrywać innego, spróbowałem z Anglskiego supporta, że niby nowszy, ale poza wygladem i troszke innym układem konfiguracji nic sie nie zmieniło. Problem cały czas jest. Polecam poczytać sobie tutaj: http://www.expansys.com/forum.asp?man=D-LIN&code=110551 Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 mi jakos ten D-Link nigdy nie sprawil klopotu... jak cos sie dzialo, to tylko na switchach. posprawdzajcie kable, powyciagajcie wylaczcie swtiche, wsadzcie kabelki itd... ostatni problem jaki mialem polegal na tym, ze: - po jakiejs minucie rozlaczalo mi neta. musialem wchodzic w moje polaczenia sieciowe i klikalem NAPRAW na Polaczenie sieciowe i net wracal (na minute)... rozlaczalo mnie nawet szybciej niz po minucie gdy chcialem poprzez przegladarke wejsc na router... a okazalo sie ze to przez kabelki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...