roboty2 Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Mam taki problem otóż jak uruchamiam Internetexplorer'a i wpisuję byle jaką stronę np google.com to otwiera mi się ona ok 7 sekund gdy powina sie otworzyć w 1 sekundę. W winme nie miałem takiego problemu a WXP SP2 mam. Co ciekawe kolejne wyszukiwania w googlach sa już szybkie do czasu zamknięcia okna IE i uruchomienia ponowni. Tak mam ze wszystkimi www. Wydaje mi sie ze trzeba cos zmienic w ustawieniach windy tylko ie wiem co :/ może mi ktoś z Was pomoże :lol: . Jest jeszcze jeden problem, mam zainstalowany modem Sagem fast z neostrada :/ i przy zegarze mam cały czas ikone "bezpieczne usuwanie sprzetu" winda chce mi usunąć ten modem, jak zrobić zeby windows sie od niego odczepił??????? THX za wzystkie odpowiedzi, mam nadzieję ze mi pomożecie. Pozdro4 all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Miałem kiedyś identycznie gdy testowałem firewalle. Nie pamiętam już, który powodował problem ale właśnie pierwsza strona po uruchomieniu IE odpalała się z opóźnieniem kilku sekund. Więc może firewall i jego zła konfiguracja ? Co do modemu, to pewnie tak musi być :P Podobnie ikona ta pojawia się przy używaniu niektórych urządzeń USB i nie oznacza ona, że Windows chce coś odinstalowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Miałem kiedyś identycznie gdy testowałem firewalle. Nie pamiętam już, który powodował problem ale właśnie pierwsza strona po uruchomieniu IE odpalała się z opóźnieniem kilku sekund. Więc może firewall i jego zła konfiguracja ? Co do modemu, to pewnie tak musi być :P Podobnie ikona ta pojawia się przy używaniu niektórych urządzeń USB i nie oznacza ona, że Windows chce coś odinstalowywać. 1206834[/snapback] Kurcze tylko ze ja nie mam zainstalowanego firewalla, jedyne co jest to jakiś zabezpieczenia w windowsie ale wszystko powyłączałem bo na co mi to :lol: dla mnie ważne jest to zeby net chodził szybko, może ktoś wie jak optymalnie ustawić tego XP bo ja przez ostatni czas leciałem na WINME :razz: i na razie nie łapie tego XP'ka :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 sproboj zainstalowac fire foxa i zobacz, a w IE mozesz w ustawienia internetowe wszystko na niski ustawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 ok juz wszystko działa, wyłączyłem automnatyczne aktualizacje i firewalla, winda chciała mi pobrac jakies pliki zabezpieczające do IE i toi chyba to spowalniało + firewall THX za sugestie pozdro 4 all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Wyłączyłeś automatyczne ale zauktualizuj Wina ręcznie z witryny Windows Update! Pow ydaniu SP2 przecież pojawiły się kolejne aktualizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...