Skocz do zawartości
pmp

Platforma A64 - Kompendium Wiedzy

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm a ja już mam załamke, pograłem 5 minut na elixirach kumpla i [gluteus maximus] znowu zwiecha, a jak je dam na 333 to też chodzą super:( zasiłke podłączyliśmy potem jego, 550W i to samo sie dzieje na 400 niechodzi na 333 bez problemu. Odczyt z everesta mamna poziomie 2900:( zato czas oczekiwania 59ns. I co tu moze być nie tak?? Płyta walnięta czy ramy zasłabe na tego kompa??? Zawiozłem kompa do kumpla do sklepu to powiedział że mi nic nie poradzi bo daje głowe że to wina ramu a on ma na stanie tylko elixiry bo inny zasłabo schodzą:( i jak ja mam sprawdzic co jest nie tak??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra coś tu jest zdecydowanie nie tak:( przy ustawieniach defaultowych wyłaczył mi się już podczas piasnia z 20 razy:( a jak siedze na necie, gadam na gg czy puszczam 3dmarka to jest ok:( jak ustawie na ddr400 to od razu mi sie w 3dmarku wysypuje jak dam 333 to chodzi i np 3dmark przechodzi bez niczego a podczas pisania klęka:( spróbowałem już na innej zasiłce o mocy 500W i to samo, na innych pamieciach tzn zamiast goodramu na elixirach i to samo:( jak sobie z tym nie poradze, a narazie nie mam pojecia co to moze byc to kumpel w poniedzialek odesle do hurtowni tę płytę i sprowadzi mi na wtorek inną. I odnośnie tego tez mam pytanie jaką płytkę na agp za maks 400zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie się miałem zapytać jak mam w niego Winchestera 3000 wsadzić:) Hmm a teraz to juz wogóle sieczka, cały czas na tych samych ustawieniach tyle ze komp chodzi od jakis 3 h resetował sie juz ze 30 pare razy to wczesniej chociaż net i gg chodziło a teraz mi sie juz nawet podczas korzystania z neta wyłącza:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Anomandarist:

O Epox 9NDA3 powiem tyle:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=111005

A co z kompem, hym sprowadź każda części co ci jeszcze została jak możesz czy to nie ona nawala przypadkiem, choć ja osobiście stawiam na uwalone mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie z pytaniem do expertów.

DFI LANParty UT nF3 250Gb(s754), czy MSI K8N NEO2 Platinum(s.939), co wybrac?

I teraz tak, jesli kupie DFI, to do tego bedzie NewCastle 3000 (2GHz), a jesli MSI, to doloze Winchestera 3000 (1.8GHz).

Generalnie bylem juz zdecydowany na s.939, ale czy, az tak wiele strace na jednokanalowej obsludze pamieci? Kusi mnie ten DFI... w koncu to DFI :)

Ogólnie mam ból głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 11 2005, 23:08-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 11 2005, 23:08)
@dem:

A może poczekać na DFI pod 939 z AGP ? Będziesz miał i DFI i 939 i AGP ;)

1271666[/snapback]

A jest w planach taka plyta?

Bo jesli tak, to zdecydowanie zaczekam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dem:

Wedlów zapewnień DFI ma być max 1 miesiąc po NF4 z PCI-E a jak wiesz ( a jak nie patrz podpis ;) ) już jest NF4 z PCI-E od DFI a wiec zegar ruszył ;) Poza tym osoby co handlowały DFI NF4 z PCI-E dawały znać że spodziewają się pierwszych wersji z AGP w połowie Lutego ale to nie są pewne informacje.

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 11 2005, 23:14-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 11 2005, 23:14)
@dem:

Wedlów zapewnień DFI ma być max 1 miesiąc po NF4 z PCI-E a jak wiesz ( a jak nie patrz podpis ;) ) już jest NF4 z PCI-E od DFI a wiec zegar ruszył ;) Poza tym osoby co handlowały DFI NF4 z PCI-E dawały znać że spodziewają się pierwszych wersji z AGP w połowie Lutego ale to nie są pewne informacje.

1271684[/snapback]

To bardzo dobra nowina. Ok miesiaca mogę poczekac, dluzej nie wytrzymam na Celinie 633 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok mogłem sprawdzić tylko zasiłke i ramy:( bo grafy niestety nie mam jak a nie wiem co mogło by jeszcze powodować taki objaw:( no i jak by niebyło problem pojawil sie dopiero w czwartek jak wymieniłem Asrockakt600upgrade z sempronem 2400@2800 na tego K8T Neo2 z Winchesterem 3000+. Pare h przed tą zmianą jeszzce przycinałem w Bloodlines na full detalach na maksymalnej rozdziałce dobre3-4 h i wszystko było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nareszcie, przeinstalowalem caly sys - wszystko od nowa i oplacalo sie. wyniki w 3dmarkach podskoczyly tak jak sie spodziewalem - GR8 B) w wolnych chwilach bede dalej robil testy. PZDR

1271708[/snapback]

czyli ogólnie to dobrze, że stara płyta padła B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HMm dostałem właśnie emaila od miłego pana z MSI z informacją że dopiero najnowszy bios ma obsługe radeona 9800se gdyż we wszystkich wcześniejszych był wąłsnie ten problem że komp sie zawieszał na nim:( tylko że ja mam zepsutą stacje dysków i nie mam pojęcia jak teraz ten bios wgrać:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

A jest w planach taka plyta?

Bo jesli tak, to zdecydowanie zaczekam :)

1271672[/snapback]

a czemu nie chcesz PCIe ?? Nie sądze, żeby DFI na NF3 kosztowała o wiele mniej niż ULTRA-D, więc czemu AGP ?? Nie podoba ci się GF6200?? za 400zł masz wydajność takiego FXa5900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu nie chcesz PCIe ?? Nie sądze, żeby DFI na NF3 kosztowała o wiele mniej niż ULTRA-D, więc czemu AGP ?? Nie podoba ci się GF6200?? za 400zł masz wydajność takiego FXa5900

1272157[/snapback]

Poniewaz miesiac temu kupilem X800XT na AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi