Anomandarist Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Hmm a ja już mam załamke, pograłem 5 minut na elixirach kumpla i [gluteus maximus] znowu zwiecha, a jak je dam na 333 to też chodzą super:( zasiłke podłączyliśmy potem jego, 550W i to samo sie dzieje na 400 niechodzi na 333 bez problemu. Odczyt z everesta mamna poziomie 2900:( zato czas oczekiwania 59ns. I co tu moze być nie tak?? Płyta walnięta czy ramy zasłabe na tego kompa??? Zawiozłem kompa do kumpla do sklepu to powiedział że mi nic nie poradzi bo daje głowe że to wina ramu a on ma na stanie tylko elixiry bo inny zasłabo schodzą:( i jak ja mam sprawdzic co jest nie tak?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 @Anomandarist: Stawiam na mobo, parę osób mówiło ze jak odebrało nowe mobo miało właśnie takie lub podobne problemy a po wymianie wszystko zniknęło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Też stawiam na mobo, napisz jeszcze czy masz tylko te dwie pamiątki co w podpisie, czy może upnołeś trzecią ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Dobra coś tu jest zdecydowanie nie tak:( przy ustawieniach defaultowych wyłaczył mi się już podczas piasnia z 20 razy:( a jak siedze na necie, gadam na gg czy puszczam 3dmarka to jest ok:( jak ustawie na ddr400 to od razu mi sie w 3dmarku wysypuje jak dam 333 to chodzi i np 3dmark przechodzi bez niczego a podczas pisania klęka:( spróbowałem już na innej zasiłce o mocy 500W i to samo, na innych pamieciach tzn zamiast goodramu na elixirach i to samo:( jak sobie z tym nie poradze, a narazie nie mam pojecia co to moze byc to kumpel w poniedzialek odesle do hurtowni tę płytę i sprowadzi mi na wtorek inną. I odnośnie tego tez mam pytanie jaką płytkę na agp za maks 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.G.I.K. Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Ja bym brał Abita AN7 albo NF7-S (v2.0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 @M.A.G.I.K.: LoL widzisz temat ?! A64 i NF-7/AN-7 ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.G.I.K. Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 :)+Feb 11 2005, 22:13--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 11 2005, 22:13) @M.A.G.I.K.: LoL widzisz temat ?! A64 i NF-7/AN-7 ?! 1271550[/snapback] o qrde sorki ... jestem dzis zakręcony ... sorki jeszce raz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 No własnie się miałem zapytać jak mam w niego Winchestera 3000 wsadzić:) Hmm a teraz to juz wogóle sieczka, cały czas na tych samych ustawieniach tyle ze komp chodzi od jakis 3 h resetował sie juz ze 30 pare razy to wczesniej chociaż net i gg chodziło a teraz mi sie juz nawet podczas korzystania z neta wyłącza:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 @Anomandarist: Nie wiem co ci powiedzieć, bo z AGP to tylko Epox/MSI nic innego bym ja nie brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Hmm co powiesz o Epox 9NDA3J???? aha i co jest nie tak z tym moim kompem to wkońcu mobo czy co??:( Cały czas na tych samych ustawieniach juz nawet 3dmarka nie przechodzi:( i sie podczas chodzenia po necie już zaczął wieszać:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 @Anomandarist: O Epox 9NDA3 powiem tyle: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=111005 A co z kompem, hym sprowadź każda części co ci jeszcze została jak możesz czy to nie ona nawala przypadkiem, choć ja osobiście stawiam na uwalone mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Podepne sie z pytaniem do expertów. DFI LANParty UT nF3 250Gb(s754), czy MSI K8N NEO2 Platinum(s.939), co wybrac? I teraz tak, jesli kupie DFI, to do tego bedzie NewCastle 3000 (2GHz), a jesli MSI, to doloze Winchestera 3000 (1.8GHz). Generalnie bylem juz zdecydowany na s.939, ale czy, az tak wiele strace na jednokanalowej obsludze pamieci? Kusi mnie ten DFI... w koncu to DFI :) Ogólnie mam ból głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 @dem: A może poczekać na DFI pod 939 z AGP ? Będziesz miał i DFI i 939 i AGP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 :)+Feb 11 2005, 23:08--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 11 2005, 23:08) @dem: A może poczekać na DFI pod 939 z AGP ? Będziesz miał i DFI i 939 i AGP ;) 1271666[/snapback] A jest w planach taka plyta? Bo jesli tak, to zdecydowanie zaczekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) @dem: Wedlów zapewnień DFI ma być max 1 miesiąc po NF4 z PCI-E a jak wiesz ( a jak nie patrz podpis ;) ) już jest NF4 z PCI-E od DFI a wiec zegar ruszył ;) Poza tym osoby co handlowały DFI NF4 z PCI-E dawały znać że spodziewają się pierwszych wersji z AGP w połowie Lutego ale to nie są pewne informacje. Edytowane 11 Lutego 2005 przez Mardok =:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 jak jest wkońcu z tym Cool'n Quiet? podobno nie można stosować go gdy sie bawi w o/c, tak twierdzi DFI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 :)+Feb 11 2005, 23:14--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 11 2005, 23:14) @dem: Wedlów zapewnień DFI ma być max 1 miesiąc po NF4 z PCI-E a jak wiesz ( a jak nie patrz podpis ;) ) już jest NF4 z PCI-E od DFI a wiec zegar ruszył ;) Poza tym osoby co handlowały DFI NF4 z PCI-E dawały znać że spodziewają się pierwszych wersji z AGP w połowie Lutego ale to nie są pewne informacje. 1271684[/snapback] To bardzo dobra nowina. Ok miesiaca mogę poczekac, dluzej nie wytrzymam na Celinie 633 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Tak to wlasnie z nim jest- wylacza sie C'nQ podczas krecenia dla zapewnienia max. stabilnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 no nareszcie, przeinstalowalem caly sys - wszystko od nowa i oplacalo sie. wyniki w 3dmarkach podskoczyly tak jak sie spodziewalem - GR8 B) w wolnych chwilach bede dalej robil testy. PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Mardok mogłem sprawdzić tylko zasiłke i ramy:( bo grafy niestety nie mam jak a nie wiem co mogło by jeszcze powodować taki objaw:( no i jak by niebyło problem pojawil sie dopiero w czwartek jak wymieniłem Asrockakt600upgrade z sempronem 2400@2800 na tego K8T Neo2 z Winchesterem 3000+. Pare h przed tą zmianą jeszzce przycinałem w Bloodlines na full detalach na maksymalnej rozdziałce dobre3-4 h i wszystko było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 no nareszcie, przeinstalowalem caly sys - wszystko od nowa i oplacalo sie. wyniki w 3dmarkach podskoczyly tak jak sie spodziewalem - GR8 B) w wolnych chwilach bede dalej robil testy. PZDR 1271708[/snapback] czyli ogólnie to dobrze, że stara płyta padła B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 no ba! :blurp: jeszcze jak ciagle widze temp w idle 28st to mnie az z wrazenia ten tego sciska B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 HMm dostałem właśnie emaila od miłego pana z MSI z informacją że dopiero najnowszy bios ma obsługe radeona 9800se gdyż we wszystkich wcześniejszych był wąłsnie ten problem że komp sie zawieszał na nim:( tylko że ja mam zepsutą stacje dysków i nie mam pojęcia jak teraz ten bios wgrać:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ale masz problem, weź sobie pożycz od kogoś stację, a wogóle czy przypadkiem w msi nie ma czegoś takiego jak live update? wgrywanie biosu pod winem? tak jak w przypadku epoxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A jest w planach taka plyta? Bo jesli tak, to zdecydowanie zaczekam :) 1271672[/snapback] a czemu nie chcesz PCIe ?? Nie sądze, żeby DFI na NF3 kosztowała o wiele mniej niż ULTRA-D, więc czemu AGP ?? Nie podoba ci się GF6200?? za 400zł masz wydajność takiego FXa5900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 OK live update zrobiony, narazie działa ok ale jak długo?? wczesniej też mu sie zdażało z 30 minut pochodzic:( no ale raz 3dmarka przeszedł tylko nie wiem dlaczego wynik jest niżsy od poprzedniego o 1,5tysa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 nie marudź tylko testing :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 a czemu nie chcesz PCIe ?? Nie sądze, żeby DFI na NF3 kosztowała o wiele mniej niż ULTRA-D, więc czemu AGP ?? Nie podoba ci się GF6200?? za 400zł masz wydajność takiego FXa5900 1272157[/snapback] Poniewaz miesiac temu kupilem X800XT na AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 HMm no przeszedł 3 3dmarki, ale wyniki są gorsze niż wczesniej:( raptem 17 tysiecy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 podkręciłem go na 244x9 i w primie przez 1h chodzil stabilnie, maks temp osiagnął 50 stopni a jak mu puściłem 3dmarka to sie wysypał:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...