Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 @maziq: Miała być a nie ma, kiedy będzie… cholera to wie… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 kurcze bo odrazu bym sie skusil na taka plytke ale cos DFI nie czuje potrzeby wydania widocznie:/ ehh trzeba poczekac mam nadzieje ze nie za dlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Na DFI NF4 też owa firma kazała nam czekać ale było warto, wnioskując z tego to i wersja z AGP powinna być warta czekania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Chyba wiecej osób czeka na tą płytę, sam jestem jedą z nich, tylko nie wiem czy wytrzymam, bo mam zamiar Epoxa 9NDA3+ nabyc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 @Worms14: Epox 9NDA3+ z banalnym w wykonaniu VDim-Modem i płytka całkiem, całkiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BESSA Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Witam, Opracwanie bardzo fajne ale do mnie nie dociera jak ustawic HT na 2x (gdzie?), pamieci na DDR200/100/2:1 (przez Tweaker?). Rozumien mnoznik, nie widze dzielnika :( Pierwszy raz podkrecam Athlona 64 Pozdrawiam Dodam: Płyta GB K8NXP-SLI; 64 3200+ Edytowane 14 Marca 2005 przez BESSA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 @BESSA: W biosie? A jak ? … CTRL+F1 w biosie i już masz owo „gdzie”. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BESSA Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Niestety chyba nie. W BIOSIE jest MB Intelligent Tweaker a tam mozna ustawiac: -CPU Freq. -PCIE Clock -K8CPU Clock Ratio 4x voltag (CPU,Core,HT,DDR) i dodatki jak CPU Spread Spectrum (nawet nie wiem co to jest) oraz Robust Graphic Booster (z nazwy sie domyslam) Wiecej nic w tym biosie nic nie znalazlem i wydawalo by sie prosty i jasny poradnik robi sie ciezkostrawny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolak Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam wszystkich...gdzie moge znalezc jakies tabele z podkrecalnoscia nowych serii prockow??Mam A64 ADA3000DEP4AW CBAZC 0503GPMW 1154897A50468 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) @poolak: Masz proca 0503 z tego co ludzie pisali na tym forum to tragedia jeśli chodzi o O/C wystarczy zajrzeć do tego tematu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=107555 @BESSA: Ke ? Wciskasz w biosie na początku zaraz po wciśnięciu DEL ową kombinacje CTRL i F1 i powinno się pokazać Menu z dodatkowymi opcjami. Edytowane 14 Marca 2005 przez Mardok =:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 @Mardok moze maila napisze do DFI :) cisnienie na ta plytke mam nie powiem;] zeby chociaz data byla juz znana czy cos a tu nic:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 :)+Mar 14 2005, 22:35--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 14 2005, 22:35) @Worms14: Epox 9NDA3+ z banalnym w wykonaniu VDim-Modem 1328682[/snapback] hej masz moze linka jak to zrobic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 @Jordi23: Potencjometr 50kilo omów. http://members.lycos.co.uk/m4rd0k/images/CIMG0426.JPG http://members.lycos.co.uk/m4rd0k/images/CIMG0427.JPG @maziq: A pisz DFI to jedyna znana mi firm w której odpowiada w 24h człowiek a nie „automat”. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 @Mardok a pod ktorego maila napisac zeby odpisali tak szybko?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 @maziq: Tak jak wszędzie, czyli mail kończący się na .tw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 @Mardok oki mam bo na szczescie tylko jeden jest z .tw :P a przejdzie moj lamany angielski?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BESSA Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) @Mardok =:) (dzieki) Faktycznie banalne przejscie w szerszy tryb BIOSu - mi niestety wczesniej nie znane ... wczesniejszy SOLTEK tego nie mial. Mam jednak problem z podkreceniem.. tzn krok po kroku z poradnikiem: Sprzęt dla przypomnienia: Gigabyte GA-K8NXP-SLI; Athlon 64 3200+; 2x512 DDR400 Twinmos c2.5 PKT-1: Sprawdzam mozliwosci podkrecania plyty? W BIOSie zmieniam: - Advanced Chipset Setup: HT Frequency z Auto na 2x - Advanced Chipset Setup: Max MemClock z Auto na 100 - MB Intellihent Tweaker: K8 CPU Clock Ratio z Defoult na x6 - CPU Frequency z 200 na 210 (na poczatek) Nie wiem czy wszystko zrobilem ok ale po 2 minutach poczulem gryzacy smrod z obudowy... wylaczylem szybko komputer ale gorace byly tylko radiatory od DPS (Dual Power System) ... czy to przypadkoww zabrudzenie gdziec splonelo czy cos jest nie tak z tym co robie .. po wlaczeniu komputera wywalilo mi jeszcze BIOS ROM Erasing Error i przy dualu i po kolejnym restrarcie wrocilem do poprzednich Defoultowych ustwien aby o tym napisac Pozdrawiam BESSA P.S. Nie jestem pewien tych ustawien DDR200/100/2:1 czy jak dla moich pamiatek ktore maja 200 ustawie 100 to osiagam to 2:1 czy tu o cos inego chodzi? Dodatkowo sytuacja powtarza sie z tym smrodem spalenizny po ponownej probie podkrecenia CPU Frequency .. tak jakby sie PCI po podkreceniu topily!! :) Napiszcie cos o ludzie z doswiadczeniem zanim calkowicie spale swoja premie. Trzeba bylo poczekac na DFI a nie to mobo kupowac. Edytowane 15 Marca 2005 przez BESSA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 @Mardok nie jest tak zle jesli to prawda. nawet szybciej odpisali bo w 12 h:) yes, should be in April Best regards, Greta Kuo Sales Manager msn: greta@dfi.com.tw Tel: 886-02-26942986 ext. 659 Fax: 886-02-26943221/3226 Dedicate Focus Innovation Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Hym no niby nie długo, a jak „dostępność” będzie taka jak z DFI NF4 to będzie można kupić w Polsce zaraz po premierze. Wiec nie pozostaje nic innego jak wierzyć DFI że mobo będzie w przyszłym miechu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De_Xter Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 :)+Mar 16 2005, 13:59--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 16 2005, 13:59) Hym no niby nie długo, a jak „dostępność” będzie taka jak z DFI NF4 to będzie można kupić w Polsce zaraz po premierze. Wiec nie pozostaje nic innego jak wierzyć DFI że mobo będzie w przyszłym miechu :) 1331339[/snapback] A ty kiedy mardok zaczniesz korzystac z SLI na swoim ATI hheehhe. Po co walsciwie dokladales kase do plyty z SLI skoro karte kupiles ATI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 @De_Xter: No rzeczywiście na temat i w ogóle :/ Pisałem już chyba z 10 razy że ja nie miałem możliwości wyboru jaką mobo mogę sobie wybrać była SLI-D albo żadna :/ No i haha takie to zabawne :/ I jak ktoś jeszcze raz mi napisze „po co” to POGRYZE ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 @Mardok mam nadzieje ze cenowo bedzie tansza od swojego odpowiednika na nForce4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 @maziq: Na jakaś olbrzymią różnice w cenie bym nie liczył, osobiście obstawiam ze cena będzie od 500zł w górę, z akcentem na „w górę”… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 @Mardok no ja tesh tak obstawiam ze 500-600zl no ale pozyjemy zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TratoX Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 mam płyte głowna MSI RS480 ATI s939 amd64 3000 niewiem jak to podkrecic :( jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 mam płyte głowna MSI RS480 ATI s939 amd64 3000 niewiem jak to podkrecic :( jakies sugestie? 1332474[/snapback] udaj sie do wrozki , albo do szkoly nauczyc sie czytac to co na glownej stronie Platformy AMD jest napisane ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TratoX Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 o wpiz*** ty chyba naprawde jestes jakims jeleniem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 o wpiz*** ty chyba naprawde jestes jakims jeleniem :lol: 1334549[/snapback] kolego troche kultury, jestes nowy na forum. Masz ladnie napisany poradnik krecenia A64 autorstwa Pana Raptora. Wszystko dokladnie jest tam opisane i jest to na glownym forum AMD - wiec najpierw z 5-10 min poprzegladaj forum a pewnie dostaniesz odpowiedzi na 90% twoich pytan. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 :)+Mar 16 2005, 15:03--> CYTAT(Mardok =:) @ Mar 16 2005, 15:03) I jak ktoś jeszcze raz mi napisze „po co” to POGRYZE ! 1331432[/snapback] hmm a "PO CO" :> P.S. czekam z dubeltówką aż wpadniesz do mnie ]:-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Jordi, szkoda nerwow na tego jegomoscia. Widac sie z kims na rozumy pozamienial i niezle na tym barterze stracil... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...