Kwazor Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) KN9 ? od Abita ( KN8 ) Ma SLI i jest na NF4. Edita : PawloHT ło jezys ...babola mi klawiatura zrobiła... i nie spojrzałem.... a ze toledo to nie seat a S939 to wiem :P A epoxika to dobrze wspominam..( oprocz tego ze Os-y z NT mi nie startowały ale moja była na NF3 ) i niedziałajacy zegarek ale to była moja wina ze nie sprawdziłem jej dokładnie przy zakupie ( kurna zreszta kto by pomyslał ze takie cos moze byc... ) Tylko na abicie KV8 wyciagnełem wiecje jesli chodzi o mhz a dokładnie całe 100Mhz wiecej... ( za to HTT epox wyciagał 370 a abit 330) ale i tak szybciej proc sie konczył niż HTT.. ale epox ma dodatkowe mnożniki dla ramu np 183 Mhz i 150Mhz.... Edytowane 3 Lipca 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Raczej kn8 lub an8 na nf4sli. Toledo to s939 :P ;) edytka: Można jeszcze pomyślec nad tym epoxem Ogólnie przejrzyj sobie cały ten art edit ;) Edytowane 4 Lipca 2009 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Podkręciliśmy Athlona 64 3500+ na rdzeniu Orleans. Jest to wersja EE, 1.25V tylko. Problem polega na tym, że nasza płyta MSi K9N Neo nie ma możliwości regulowania napięć na procesorze. Na 1.25V proc bez problemu robił 2450MHz, na 2500MHz Orthos sypał błędami. Czy istnieje jakaś możliwość podniesienia napięcia? Na stronie MSI nie ma żadnego BIOS'u do pobrania. Kolejne pytanie, czy procesory na rdzeniu Orleans były dobre? Jakie były najlepsze? Venice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Venice to s939. Orleans to am2. Poczytaj o tym. Pinmod na am2 http://www.ocinside.de/go_d.html?http://ww...2_pinmod_d.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Coś czuję, że to ponad moje siły i umiejętności. Szkoda, że to wersja energo-oszczędna. Wg testów płyta bez problemu robi HTT 300MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...