endziork Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 No wiec jestem juz toszke po podkrecaniu mojego 3000+ Win Narazie osiagam STABILNE 2430 Mhz(270x9) przy defaultowym vcore, ide pobawic sie jeszcze :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witajcie z gory mowie ze nie mam zbytnio mozliwosci korzystania z kompa dlatego jesli zdubluje pytanie to nie krzyczcie :) Prawdopodobnie uda mi sie przejsc na a64, planuje zaqpic a64 3000+ (na niego pojdzie moj zm7000cu) i mobo Epox 8KDA3J (nVidia nForce3 250Gb) Na drozsza plytke mnie nie stac i nie mam juz mozliwosci nawet dolozenia wiecej $. Na raidzie mi nie zalezy, oblsuga dual chann.. tez w sumie nie musi byc. Ale co o niej myslicie? Bo w topicu o "a64-maly poradnik" nie widze "krotkiej recki". O Msi K8n nawet nie mysle bo mam watpliwosci czy przy takim ulozeniu ramu (nad socketem) zm7000cu wejdzie. Pozatym wole epoxa. Pamiatki zostawiam narazie te jakie mam w opisie czyli 2x256 twinmos+ 512 twinmos, i nie mysle o tak powaznym kreceniu jak Wy (te 260,270,270 fsb :blink: ). Dziekuje za odpowiedz. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam tego Epoxa 8KDA3J od 1 dnia :) plyta jest narazie (jak na 1 dzien testow) spoko , natomiast mam problem z programem do monitorowania temp. proca - motherboard monitor nie ma tej mobo w spisie a nTune niezbyt chce dzialac i co by tu podpiac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Wlasnie z MBM5 mam podobny problem, otoz nie monitoruje mi wszystkich napiec :P i przy V-Core bredzi... Juz pisalem o tym w watku o 9NDA3+, moze ktos ma rozwiazanie :P MBM5 jest mi niezbedny do Samurize :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Może stworzyć ranking jak kręcą sie A64 ? jeżeli uważacie że to dobry pomysł - zgłoszenia (proc/seria/chłodzenie/płyta + screen z cpuz i np. prime/spi8mb wysłać do mnie na PW/raptor(at)frazpc.pl) Edytowane 1 Lutego 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam tego Epoxa 8KDA3J od 1 dnia :) plyta jest narazie (jak na 1 dzien testow) spoko , natomiast mam problem z programem do monitorowania temp. proca - motherboard monitor nie ma tej mobo w spisie a nTune niezbyt chce dzialac i co by tu podpiac ? 1249606[/snapback] AFAIK to autor MBM już jakiś czas temu zaprzestał kontynuacji programu. Tłumaczył to złą współpracą z producentami płyt głównych .... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 AFAIK to autor MBM już jakiś czas temu zaprzestał kontynuacji programu. Tłumaczył to złą współpracą z producentami płyt głównych .... :mur: 1249733[/snapback] a szkoda :( Kurcze no i czym ja mam teraz monitorowac system :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja na swoim asusie odpaliłem MBM5. W spisie płyty nie było ale ręcznie ustawiłem czujniki. Temp są jak należy, Vcore i wenty też. Jedyne co mi źle pokazuje to napięcia 12,5,3 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Prośba do ludzi z płytkami SLI/NF4 Ultra którzy mają je poza kompem (nie chce teraz rozkładać kompa żęby wyciagnąć k8nf-9) - jak możecie to zmierzcie wysokość coolerka na chipsecie a najlepiej to wysokość od podstawy chipsetu (miejsce styku cooler/chip) do górnej krawędzi PCIe oraz odległości między kołkami mocującymi bo chyba znalazłem przyzwoite zamienniki dla fabrycznych wyjców :) - jak nikt tego nie zrobi to dopiero w czwartek/piątek sprawdze jak to pasuje na GB/DFI Pierwszy cooler - Revoltec VGA Blue - cena ~65zł Wcześniej pracował na moim IC7 - niestety przy 12V słychać go :( - osiąga 6000rpm/12V ale jak wspomniałem na IC7 pracował na 7V i był niesłyszalny a płyta bez problemu działała z FSB275 Drugi - Evercool VC-RD - cena ~35zł przy 12V chodzi na 4500rpm i minimalnie go słychać - przy 9V już go nie słychać tak wygladają z góry i z boku jak widać evercool jest troche wyższy (13mm, revoltec 12mm) ale za to jest mniejszy - revoltec może na niektóre płyty się nie zmieścić i jest głośniejszy :| oba coolerki posiadają mocowanie na otwory o średnicy 54.9mm (revoltec ma otwory o takim rozstawie w podstawie i dodatkowo 68mm) Edytowane 1 Lutego 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) no i mam swojego procka :) od 3 godzin w kompie, narazie box cooler(nie zdąrzyłem zrobić zapinki dla X3M) pierwsze testy: 2430 Mhz vcore default - full stable screen 2595 vcore 1,425(288x9) stabilny w grach, wysypuje się super pi(nie zaczyna liczyć - moze to przez memorki - 240MHz na default i cl2,5 to dla nich sporo) w czwartek założę WC to się ostrzej pobawimy :] seria procka 0449, dalej nie zapisałem - spiszę gdy będę zakładał X3M'a... PS. THx dla Lancera za płytkę, działa super! :D Edytowane 1 Lutego 2005 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Raptor, tak a propos jaki ty masz blok na CPU w tym swoim WCecie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Prośba do ludzi z płytkami SLI/NF4 Ultra którzy mają je poza kompem (nie chce teraz rozkładać kompa żęby wyciagnąć k8nf-9) - jak możecie to zmierzcie wysokość coolerka na chipsecie a najlepiej to wysokość od podstawy chipsetu (miejsce styku cooler/chip) do górnej krawędzi PCIe oraz odległości między kołkami mocującymi bo chyba znalazłem przyzwoite zamienniki dla fabrycznych wyjców :) - jak nikt tego nie zrobi to dopiero w czwartek/piątek sprawdze jak to pasuje na GB/DFI Ja jeszcze nie mam procków, a lezy już GB-K8NXP-SLI Rozkład kołków 55mm Wysokość radiatorka na chipsecie 9 mm (od jego podstawy, od powierchni mobo jakieś 1.5mm wyżej) Radiatorek jest wyższy niż slot PCIX (którykolwiek) Odległość od podstawy radiatorka do górnej krawędzi slotu PCIX to 5mm, niestety trudno to zmierzyć dokładnie bo nijak miarki upchnąć nie mogę a zapałek nie mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 dzięki pmp wygląda że ten Evercool będzie pasował - przekonam się jak go załoze na dfi :) SpdiderMan - swiftech MCW6000 - do tego miał na nb wylądować mcw20-R ale będzie musiało zostać AC :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jaki stepping AMD Athlon 64 3200+ jest najlepszy do OC? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 dzięki pmp wygląda że ten Evercool będzie pasował - przekonam się jak go załoze na dfi :) SpdiderMan - swiftech MCW6000 - do tego miał na nb wylądować mcw20-R ale będzie musiało zostać AC :| 1251324[/snapback] Acha to ja nie mam wiecej pytan... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 wygląda że ten Evercool będzie pasował - przekonam się jak go załoze na dfi 1251324[/snapback] Pasować powinien, ale wziąłes pod uwagę, jak blisko slotu PCI-E na DFI jest chip ?. Wspominam o tym w kontekście montażu "dłuższych" kart. Publikowano zdjęcia jak pieknie grafa ATi nachodzi na cooler NB. Więc jak cooler będzie wyższy to.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Pasować powinien, ale wziąłes pod uwagę, jak blisko slotu PCI-E na DFI jest chip ?. Wspominam o tym w kontekście montażu "dłuższych" kart. Publikowano zdjęcia jak pieknie grafa ATi nachodzi na cooler NB. Więc jak cooler będzie wyższy to.... 1251944[/snapback] widziałem płyty z założonym tym Revoltekiem - evercool jest o 1mm wyższy - wszystko się okaże w piątek jak dorwe DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Zatem, co obecnie brać? EPoX + A64 3000+ czy MSI + A64 3000+ ? Już sam nie wiem. :( BTW. Raptor nie masz pod ręką jakiegoś 'dobrego' proca? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 a poczytalem troche recki na in4.pl i padlo na Epoxa (wieksze stabilne FSB) no i jak narazie jest git :) ale pewnie MSI tez jest dobra w koncu to markow plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Czy w chwili obecnej jest ktoś (np. na Allegro) kto sprzedaje selekcjonowane A64? 754? 939? Bo mój procek był kupiony jako selekcjonowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 A ja mam do was następujące pytanie: uciułałem 900zł do tego mam płyte asrock kt600upgrade za którą w sklepie dają mi 120zł i procka Semprona 2400 za którego mi dają 180zł co czyni razem 1200zł, pamieci mam 2x512 geil ddr 400 na cl 2,5. Jakie połączenie płyta+procek możecie mi polecić za te kasę? Odrazu mówie że nie moge wydac nawet zł wiecej:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomsonPCL Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jaki jest rekord stabilnego FSB na K8T800Pro, w szczególności Abit KV8Pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 chcilbym na takiego trafic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Mam przyjemność poinformować pierwszy z nowych procesorów z buta 2700mhz na 1.4V! :):):) 1253260[/snapback] co to za seria? spiderman - jedziesz w dualu te pamięci czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 witam, zastanawiam sie nad przesiadka na antka64, nie bede mial zbyt wiele kasy totez pytam czy gigabyte ga-k8ns .. + antek64 2800+... bedzie to jakos dzialac?:) moze cos sie podkreci ? pytam sie bo jestem zielony jak jabuszko w tej materii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 to przeczytaj caly ten wątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 co to za seria? spiderman - jedziesz w dualu te pamięci czy nie? 1253326[/snapback] No a w czym niby w singlu... Dual zawsze i wszedzie :P :D OCB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Zakupilem Epoxa 8kda3j ale MAM POWAZNY PROBLEM. Otoz na poczatku myslalem ze chodzi tu o zasilacz, potem procesor. Wyjalem procka i patrzac na sam socket754 wlaczam za zasilce przelacznik pradu i ..... slysze takie lekkie brzeczenie wydobywajace sie z socketu, sprawdzalem kable czy wszystko jest OK i jest. nie wiem czy to jest wina plyty (odrazu po zakupie uszkodzona?) czy tez cos trzeba przelaczyc,zmienic... PROSZE O POMOC :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 wątpie, aby trzeba było coś zmieniać, obawiam się, że płyta może być... :cry: nie wstaje Ci to wogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 AMD64 3000+ < ADA3000DIK4BI / 0449GPGW /@ 2720MHz / FSB 340x9 / 1,55v > psssst Kucyk ma byc chyba 9x304 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...