1pyza Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Z HT sie juz bawiłem i nic to niedało dzisiaj dałem nowego biosa i terz nic niepomógł chyba wezme te pamieci do kumpla i sprawdze ile u niego sie uda z nich wycisnąc bo niewierze ze az tak cienko sie krecą mi sie wydaje ze to płyta rady niedaje a jesli sie okarze ze to prawda to ją sprzedaje jak tylko dostane kaske na nową grafe 1506828[/snapback] To raczej wina pamięci. Ja na swoich GoodRam 2x512 DDR400 wyciągnę 466 bez problemu, powyżej tej granicy zaczyna się sypać. Sprawdzałem u kumpla i tez powyżej 466 wykładaja się. Tak że to wina pamięci. A procek poszedł mi na tej AV8 na FSB 290 przy 1,65V, ale to było na chwilę aby sprawdzić płytę. Ustawiłem mnożnik na x4 i ram na 133(266). Pozdro Ps. Nigdy nie zwiększałem napięcia na DDR. Zauważyłem też, że na biosie-17 najlepiej się kręci. Mam teraz bios -19 i trochę gorzej to wszystko się kręci. Natomiast nie instaluj bios -20, bo jest on do stacji roboczych i pamięci oraz procka na nim nie pokręcisz. Wszystko wraca do ustawień domyślnych po resecie. Edytowane 21 Czerwca 2005 przez 1pyza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuel el Dżekson Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) AV8 na FSB 290 przy 1,65V, ale to było na chwilę aby sprawdzić płytę. Dzisiaj sprawdziłem i poszło FSB 310x5 przy 1,4V jak dałem 315 to juz niewstał ale moze by ruszył jakbym dał wieksze nap. niechciało sie mi juz z tym bawic Jak dam mnorznik 4 to terz komp iewstaje Nigdy nie zwiększałem napięcia na DDR. To podnies to nap. na ramie to sie moze cos wiecej podkrecą Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Samuel el Dżekson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wiem ze unika sie uzywania na A64 mnoznikow polowkowych. Ktos mi wyjasni dlaczego? Najlepiej z przykladami ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 W zasadzie nie unika się tylko inaczej się liczy MHz dla ramu a czasem aż trzeba dać „połowiczny” mnożnik aby jakoś dopasować ram do taktowania CPU. Sam nie raz pracowałem na takim mnożniku i problemów nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Kolega szuka dobrej plyty pod Athlona 64 939, z agp 8x, na chipsecie nforce do 500 zl i niewie co wybrac, co jest najlepsze, moze cos doradzicie. Edytowane 23 Czerwca 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Witam Jak radzicie, wziąć Venica i jakąś najtańszą płytę (późniejsza zmiana oczywiście) czy od razu socket 754 i dobrą płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Venice ale z max. 17 tygodnia. Plyta tu nie ma mowy o oszczędnościach bo różnice cenowe to raptem 80zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Oczywiście Venice a płytę to MSI/Abit/Epox co chcesz ale DFI dopiero jak masz czas na zabawę, głownie z ramem bo tam nie ma tylko 4 podstawowych tymingów… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 W zasadzie nie unika się tylko inaczej się liczy MHz dla ramu a czasem aż trzeba dać „połowiczny” mnożnik aby jakoś dopasować ram do taktowania CPU. Sam nie raz pracowałem na takim mnożniku i problemów nie było. 1508589[/snapback] a ja bym chciał program który dałby możliwośc zmiany mnożnika do dziesiątek a nie samych połówek np. 7,2 7,7 to oznaczałoby jeszcze więcej mhz czy jest to możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZarZax Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Co myślicie o tej płycie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15757 będzie dobrym wyborem? w gre wchodzi jeszcze http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13941 ale do msi jestem uprzedzony. Która będzie lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) to co mam w koncu kupic ?? bo nikt mi jeszcze nie odpowiedzial :angry: Edytowane 24 Czerwca 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Co myślicie o tej płycie 1513520[/snapback] Potrzebujesz 4xsata? FireWire? Jak nie, i 2xsata Ci starczy to weź: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16564 Za różnice kupisz sobie choćby freezera 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 to co mam w koncu kupic ?? bo nikt mi jeszcze nie odpowiedzial :angry: 1513560[/snapback] tak jak prpopnuje kolega wyzej..Epoxa 9NDA3J..takiego jak w moim podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZarZax Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Potrzebujesz 4xsata? FireWire? Jak nie, i 2xsata Ci starczy to weź: 1513752[/snapback] 4xsata nie bardzo ale FireWire by sie do kamery przydało. Chłodzenie mnie raczej nie interesuje mam Silent Towera i planuje go wrzucić na procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrol Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ja mam takie pytanie dotyczące Althona 3000+ i 3200+, a dokładnie wersji Athlon 64 3000+ S.939 Venice BOX(605zł) Athlon 64 3200+ OEM(645zł), do tego AC Freezer 64. Co będzie lepsze? Do tego kupiłbym płyte Asus A8N-SLI Deluxe NForce4 SATA CH8. Będzie wszytsko grać tak jak powinno i z którym prockiem lepiej? Płyta główna: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4153...95f44454c555845 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 4xsata nie bardzo ale FireWire by sie do kamery przydało. Chłodzenie mnie raczej nie interesuje mam Silent Towera i planuje go wrzucić na procka 1513967[/snapback] No to bierz 9NDA3+. Ewentualnie: jeśli używasz dźwiękówki on-board, to może w przyszłości kup Audigy2 - będziesz miał i firewire i wszystkie eax'y ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruteksen Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Siemka All , co powiecie na takie połączenie : mobo : MSI K8N NEO platinium + Athlon 2800+ 64b na s754 do tego Radek 9800PRO i 2x 512 TwinMOS 400mhz? zasilacz Cheftec 360W czy takie połaczenie jest dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Mój Winchester ma standard napiecie 1.4, do ilu moge jechać bez obaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Tego to nikt nie zgadnie (sam musisz sobie sprawdzić), ale jak podasz pełne oznaczenie procka to przynajmniej można będzie ocenić prawdopodobny potencjał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Do tylu aż uznasz że nie jesteś w stanie go schłodzić, proste i logiczne… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Moze inaczej, jakiego napięcia Wy byście nie przekroczyli? O temperature to ja sie nei boej, bo jest zimno, komp stoi bez obudowy na biurku i chłodzi go Freezer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Są tu tacy co do 90 grzeją ale raczej nie ścigaj się z nimi. Jak złapiesz 58-60 to już trzeba zacząć się zastanawiać czy waryto dalej. Poza tym przy wysokim taktowaniu niektóre procki juz przy około 50 stopniach potrafią się wykrzaczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Do 90C na a64 s939? Pokaż mi tych, co tak "grzeją" bo coś nie wierzę (choć nie każdy ma głowę na karku)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Są tu tacy co do 90 grzeją ale raczej nie ścigaj się z nimi. Jak złapiesz 58-60 to już trzeba zacząć się zastanawiać czy waryto dalej. Poza tym przy wysokim taktowaniu niektóre procki juz przy około 50 stopniach potrafią się wykrzaczać. 1522211[/snapback] Wino albo veni do 90 ?.Toż to śmierć dla nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Noooo... PITer się chwlił http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...dpost&p=1522084 :) Nic dziwnego że to selekty robią po 2,8 - przy takiej temperaturze :razz: Choć oczywiste jest że to jakiż błąd czujnika. Z drugiej jednak strony układy faktycznie mocno się grzeją. Znalazłem coś takiego: http://www.bigbruin.com/reviews05/nf4therm...ndex.php?file=1 Nie wiem czy juz ktoś dawał linka ale na pewnio nie zaszkodzi jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) He he, ale ja pytalem o max napięcie a nie temperature... Powyżej jakiego byście nie ryzykowali? Edytowane 30 Czerwca 2005 przez PiPoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Do codziennej pracy to 1,55 ,ale niech się wypowiedzą pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 1.55v Real dla Venice i 1.60v dla Winiego z takimi V jeszcze nikomu CPU nie padł ale z większymi już różnie bywało, mowa oczywiście na co dzień a nie „for test only”. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 a64 3500+ Venice z instrukcjami SSE3 - czy to możliwe ? Są a64 z instrukcjami SSe3 wogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...