Skocz do zawartości
Darcon

Ranking *stabilnego* Maksymalnego Fsb@sandra Score

Rekomendowane odpowiedzi

a jeszcze takie pytanie bo kiedys mialem taki problem i byl banalny....napiecia na plycie odlaczyles? tzn wogole wtyczka wyciagnieta z zasilania i wtedy dopiero restart biosu

1302544[/snapback]

Przerabialem to... niestety bezskutecznie... Dzis bede wiedziec czy padl procek... jesli nie to przyczyne upatruje w biosie... 10 zeta za flash biosa to niewiele wiec mam nadzieje ze moj athlon nie umarl... jesli bedzie to prawda to chyba i tak powedruje na allegro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

mam problem... otóż... Taktowanie mojego proceesora powinno wynosić 1000MHz, a wynosi 750 MHz! nie wiem dlaczego tak się stało?! nie wiem też co zrobić, aby przywrócić go do normalnej pracy... może jest to związane z tym, że mam ustawione w BIOS-ie CPU SPEED 100/100 MHz... co mam zrobić, aby mój komputer znowu pracował z szybkością 1000 MHz??

(procesor AMD Athlon 1000MHz, płyta główna VIA K7S5A, a BIOS AMI

proszę o pomoc... z góry dzięki

pozdrawiam

Edytowane przez Raczek007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerabialem to... niestety bezskutecznie... Dzis bede wiedziec czy padl procek... jesli nie to przyczyne upatruje w biosie... 10 zeta za flash biosa to niewiele wiec mam nadzieje ze moj athlon nie umarl... jesli bedzie to prawda to chyba i tak powedruje na allegro :)

1303216[/snapback]

wilu a gdzie robisz flasha i nie wiesz ile kosztuje do grafy? bo mi padł 6600GT i musze coś zrobić a staram sie o karte PCI ale jak by było nie drogo i gdzies w miarę cywylizowanej cześci krk to wole oddać do serwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wilu a gdzie robisz flasha i nie wiesz ile kosztuje do grafy? bo mi padł 6600GT i musze coś zrobić a staram sie o karte PCI ale jak by było nie drogo i gdzies w miarę cywylizowanej cześci krk to wole oddać do serwisu

1303554[/snapback]

Flasha bede robil ewentualnie u tego Pana: klik.

Pracuje on na programatorze willem, i wgrywa biosy do dipow i plcc (podluzne kostki i kwadratowe)... wiec raczej flash biosa grafy nie wchodzi w gre... Pozostaje Ci chyba tylko wejsc w posiadanie karty PCI ... (nie lepiej pozyczyc od kogos zamiast kupowac?)

Pozdro!

wilu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dziale kart graficznych, a dokladniej w ( chyba oc 6600gt ) ktos ( nie pamietam kto :wink: ) opisal jak wgrac nowego biosa do grafiki na padnietej grafice. Qlawy poszukaj tam, a nie bedziesz potrzebbowal karty na pci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze

Chce zmodernizować komputer: płytę główną, procesor i ramy . Mam na to około 1200zł. Interesuje mnie coś z 64bitowców, tylko nie wiem co wybrać.

Potrzebuje jeszcze zasilacz. Chciałbym by komp dobrze się podkręcał :D

Proszę was o propozycje części wraz z cenami.

Pozdro

Edytowane przez Pawlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 1200 to Ci ledwo na płyte i procka starczy :-)

Athlon 64 3000+ BOX 682zł

Płyta Abit AN8 581zł

RAM TwinMos 2x256MB 259zł

Zas Chieftec 410W 199zł

=====================

Razem: 1721PLN

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o tym co sądzicie:

AMD ATHLON 64 3000+ S754 OEM 500 zł

MSI NEO PLATINIUM 339 zł

DDRAM 512 MB PC400 KINGSTON 239 zł

PROCOMP 313P C2840 300W 114zł

jakiś cooler 50zł

==========================

Razem: 1242 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o tym co sądzicie:

AMD ATHLON 64 3000+ S754 OEM 500 zł

MSI NEO PLATINIUM                    339 zł

DDRAM 512 MB PC400 KINGSTON 239 zł

PROCOMP 313P C2840 300W        114zł

jakiś cooler                                    50zł

==========================

Razem:  1242 zł

1305617[/snapback]

Ja Ci o zasiłce za dwie stuwy a ty calą obudowe za 114 chcesz? :lol: :lol: :lol:

Ciekawe jak szybko się coś skopci...może wszystko naraz... :rolleyes: :mur: :blink:

Jasne! Świetny sprzęt... :?

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pawlo chcesz krecic to wydaj kase na zasilacz!!!!!!!!!!

minimum 22a na lini 12v , dobrze by bylo zeby to byl zasilacz klasy tagana albo topowera :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do krecenia lepiej MSI neo2 platinium bo jest na nf3 a nie na VIA ... znacznie wieksze HTT mozna na nim osiagnac ...

ale jak krecic to lepiej zaopatrz sie w solidny zasilacz...

do krecenia to PRZYNAJMNIEJ 400W MARKOWE a nie colorsit albo codgen czy inne tym podobne...

tani i dobry jest HIPER z tych o duzej mocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciag dalszy zmagac (powoli trace nadzieje... :? )

1. Komp byl przetestowany na nowym procku Semp 2200+ ... bez zmian, bios nie raczy nawet zapostowac, syreny brak... jedyna oznaka wlaczenia maszyny to obracajace sie wentyle...

2. Bios zostal przeflashowany... sytuacja sie nie zmienila...

3. Ladowanie systemu staje na tescie pamieci, sprawdzone ja jakims testerze na zlaczu PCI... (na ekranie ofkoz ciemno)

4. Bylo testowane juz z odlaczonym wszystkim oraz chyba z wszystkimi mozliwymi kombinacjami podpietych urzadzen :lol: , testowalem tez na innym, w 100% sprawnym ramie, wszystko bez zmian... black screen... zadnych melodyjek...

Wszystko wskazuje na plyte... Tylko co sie ku*** moglo z nia podziac...

Macie jakies sugestie co mozna jesio przetestowac?

Ja juz jestem zlekka poirytowany i powoli trace trzezwosc rozumowania... :mur:

Jak cos sobie przypomne to dopisze...

Z gory dzieki,

pozdrawiam,

wilu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9x260 single synchro 3-3-3-11 i 2,9v

Memory Bandwidth 3684,5 MB/s (3897 Int/3472 Float)

barton 2200+

ABIT NF7 rev 2.0 BEZ MODOW!!!

Geil 256mb UtraX ddr400

screen1

screen2

ORB

jak na nie modowana plyte to naprawde duzo biorac pod uwage ze przebilem wynik darcona na 270 fsb:)no i wreszcie ABIT w pierwszej trojce:) jak zrobie vmoda na vdd plyty to zaatakuje 280fsb bo jak na razie w pamieciach mam duzo rezerwy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kręcenia to musisz min. Chiefteca 360W za 150 zł, ty chcałeś kupić jakieś badziewie 300W. Codegen 300 W sie kumplowi ostatnio spalił na Athlonie 1700, 256 RAM, GF4 MX440, do tego dusk i jeden napęd... a ty chcesz do 64bitów takie coś wstawiać...

Dodam jeszcze że wkurzają mnie ludzie którzy potrafią kompa za 10k sobie sprawić a na zasilacz to już im brakuje... Ludzie Zasilacz to serce kompa, dzięki niemu wszystko działa więc nie oszczędzajcie na zasilaczach, bo nie znacie dnia ani godziny...w której wam się sfajczy komp i będziecie płakać...ale i taknikt mnie nie posłucha bo jak to sie mówi...mądry polak po szkodzie....

Edytowane przez Piterro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi