<SmILek> Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 fortron 300GTP 49z active PFC ł na allegro.... jedyna zasilka na której nawet niezle pokrecisz za smieszną cene w sumie 2kg dobrego zasilacza dlugie kable i 6xmolexow 2xSATA Realnie 360-370W sa to uztwane ale juz takich przez moje lapki przeszlo wiele.. wierz mi ta zasilka potrafi wiecej czasami od szefa 360W SF ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 A ten mógłby być http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42876581 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Pawlo napisał(a): A ten mógłby być 1310055[/snapback]Nie znam tej marki i bałbym się żeby mi zasilał graty ale może ktoż miał już z nimi doczynienia. Jak na "420W" ma bardzo słabą linię 12V tak jak by to był zasilacz 350W góra. Zobacz http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15704 albo http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hexamoon Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 wilu napisał(a): Ciag dalszy zmagac (powoli trace nadzieje... :? ) Heja ja moge Ci poradzić coś banalnego i może wydawać sie to śmieszne ale miałem podobny problem, kupolem procka i dostalem BOX'ową wersje wiatraka. wszystko bylo nowe a jednak nie dzialalo. doradzilem sie kumpla co robić. wystarczylo posmarować procek pastą przewodzącą. poprostu procek nie miał chłodzienia (mała szczelina powietrzna) i komp sie nie chcial uruchomić. jak posmarowałem problem zniknął od razu. polecam srebrną bo ma lepsze właściwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridik Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 mam pytanie: nie wie ktos jaka moze byc przyczyna tego ze po wlaczeniu agp x8 na sprzecie: asus a7v600-x i karcie graficznej radeon 9550 wyskakuje komunikat ze akcelerator graficzny zostal zrestartowany lub od razu komp sie restaruje. za wszelka pomoc z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Może wgraj nowe sterowniki do plyty gł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridik Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 _Ran'dall_ napisał(a): Może wgraj nowe sterowniki do plyty gł. 1315191[/snapback] sterowniki zarowno do plyty glownej jak i grafiki zmienialem juz kilka razy i nic to nie daje. dziala wszystko ok gdy agp nie jest aktywne. moze to jakas wada sprzetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 to zostaw na agp4x - moze plyta z karta nie dogaduja sie dobrze na agp8x nie ma czego zalowac - na agp4x wcale nie jest wolniej niz na 8x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 I może wyłącz Fast Write i AGP USCW na UC nastaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridik Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 dzieki za wszystkie rady. co do ostatniego postu mam pytanie gdzie to zrobic, bo za bardzo sie nie znam. podzialala kolejna zmiana sterownikow i pozostawienie na agpx4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 AGP x4 nastawiasz w BIOSie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridik Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 to wiem i tam ustawilem. nie wiem gdzie sie ustawia Fast Write i AGP USCW na UC. za wszelka pomoc dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Też te opcję są w BIOSie => Chipset Configuration w Advanced Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) człowieku jak nie działa na 8 to zostaw na 4 nie raz to przerabiałem i róznica jest marginalna. Edytowane 8 Marca 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_yzerman_ Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) A co do Fast Write to tak jak powiedział Hirotaro o ile masz taką opcję w biosie...ja nie mam ale sie tym moge bawić (a także Sideband Adressing) :D Takie bajerki są w riva tunerze w zakładce cośtam cośtam....AGP....ale co do Side Band adressing lepiej sie nie bawić tym bo grafa może nie wyrabiać i straci na stabilności....ale to tak na marginesie, njleiej niech te opce będą na dafult lub wyłączone to zagwarantuje większ stabilność. Edytowane 8 Marca 2005 przez _yzerman_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane_TA Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 witam sorki jezeli cos było podobnego, ale mam duza prosbe, czy mógłby mi ktos pomóc skomponowac i napisac dokładnie krok po kroku co musze zrobic aby podkrecic kompa tak aby działał stabilnie, moja aktualna konfiguracja to zasilacz:codegen 6052l 300w, atx pł.głowna:epox 8rda bez plusa procek:amd athlon 2200xp+ 512 ramu chciałbym zmienic tylko procek no i moze zasilacz jesli trzeba, chciałbym wycisnac cos tak do 3ghz heh da sie az tyle?? jaki procek musiałbym kupic i jaki zestaw do podkrecania zamontowac dodatkowo aby sie nic nie przegrzewało, prosiłbym o sporzadzenie jakiegos spisu naprawde był bym wdzieczny za pomoc. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 najpierw poczytaj Podstawowe zagadnienia i FAQ.... potem obowiązkowo zmień zasiłkę na coś fimowego.. i dopiero zabieraj się za podkręcanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Mane_TA napisał(a): chciałbym wycisnac cos tak do 3ghz 1317712[/snapback] taa z tym procem napewno....poczytaj troche a nie... no zasiłka ci padnie zanim powiesz o/c jak zaczniesz sie w nie bawić, i Szukajka nie gryzie Edytowane 8 Marca 2005 przez DoctorPulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane_TA Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 DoctorPulse napisał(a): taa z tym procem napewno....poczytaj troche a nie... no zasiłka ci padnie zanim powiesz o/c jak zaczniesz sie w nie bawić, i Szukajka nie gryzie 1317763[/snapback] lol tak jaknapisałem "chciałbym zmienic tylko procek" wiem ze z ego co mam nie wycisne az tyle, dlatego chce sie dowiedziec na jki musze zmienic aby sie to udało i zebymoja płyta to pociagneła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 proca narazie nie ruszaj poczytaj najpierw potem zmien zasilacza jak Ci koledzy doradzili no chyba ze lubisz jazde na krawedzi masz odpowiednie tematy o zasilaczach procach i zapewno cos o Twym mobo sie znajdzie wiec narazie nie zadawaj glupich pytan tylko moze troche pomecz swoje jakze wartosciowe oczy zglebiajac faqa na temat procow mem itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wódz Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 mam mały problem z biosem w ASUS A7V8X-X, otóż gdy pewnego dnia włączyłem kompa, zamiast ekranu logowania windows włączył mi się bios i wyświetlił się komunikat ENTER PASSWORD. Z góry mówię że żadnego hasła nie ustalałem Reset CMOS nie pomaga! Piszcie proszę co mam robić!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) Napisz do ASUS'a a powinni Ci podać hasło rozbrajające -> ktoś Ci zrobił psikusa... Być może gdybyś resetował dłużej... Albo wyjął baterię dodatkowo => ale nie wiem jak hasło jest przetrzymywane... Edytowane 9 Marca 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wódz Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) pisałem do Asusa, ale do dziś nie mam odpowiedzi Trudno najwyżej pojadę do serwisu Edytowane 9 Marca 2005 przez wódz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 asus raczej Ci szybko nie odpowie moze zmiana biosu na nowszy albo reflash pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ludzie! Co za topic! :lol: Ale jak już pytasz to tak: Każdy sprzęt jest właściwie inny i inaczej się kręci - nie ma tzw. "standardów" kręcenia tak, że ten a ten procek idzie na tyle, a tyle! Pozatym podajesz zbyt mało informacji! Jakie pamięci (speed, producent, model), rocesor z jakiej serii (choć 2200+ to nikłe szanse na stosunkowo dobry o/c), płyta w miarę. Pogadaj może ze znajomymi, którzy już to robili - żeby Ci pokazali z leksza na czym to polega! Pewno nawet nie wiesz co to zmiana FSB w BIOSie, ale OK rozumiem... Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Jak nie może odpalić kompa to raczej BIOSa nie flashnie.... chyba że przez serwis za 40-60PLN... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 albo ktos mu kawal zrobil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Już pisałem, tyle że ująłem to jako "PSIKUS" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Mam zamiar zmienić proca na Bartona 2500+. Tylko teraz pytanie czy ta plyta pozwoli podnieść mi napięcie więcej niż 1.6V (obecnie) ale bez V-moda. Oraz czy są wogóle jakieś szanse że da się coś z nim zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 mialem ta plyte tylko ze bez A -> kt400, ty jak sie domyslasz masz kt400A, z napieciem nie bedziesz mial problemow, natomiast jest inny problem, jak bedziesz chcial tego procka podkrecac, ciezko Ci bedzie cos podkrecic bo plyta nie ma blokaty fsb -> pci ale do fsb 200mhz nie powinies miec problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...