Skocz do zawartości
oswald

To I Ja Pokaze Maszine :0

Rekomendowane odpowiedzi

witam i jednoczesnie zapraszam do ogladniecia i oceny.

specyfikacje :

pompka : eheim 1048

blok na CPU : Swiftech 6002P

chlodnica : blizej nieznana ;>

weze : 0.5 cala

ps. montaz chlodnicy juz zostal zmieniony przy pomocy dluuugich srub...

temp procesora waha sie od 28-29C (idle) do 39C (load). uklad jest dosc krotki, ale rowniez bardzo cichy - 2 wiatraki 120mm w obudowie rzadko przekraczaja 1200rpm.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, ale nie uwazasz ze gdyby odwrocic eheima o 180 stopni to porzadek bylby jeszcze wiekszy? Moznaby go dodatkowo polozyc na jakiejs gabce zeby lezal pod katem i zyskalbys jakies 15cm weza miej no i co wazniejsze bez tego zakretu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby nie zakladac nowego Topicu, to dopisze sie do tego i tez pokaze moje chłodzonko wodne :)

Mam nadzieje ze mnie mocno nie skrytykujecie :)

Za chwile dam fotki, tylko je zmniejsze :D bo sa troche za duze.

1207486[/snapback]

Założyciel tego tematu nie będzie raczej zachwycony zdjęciami innej budy.

Załóż lepiej nowy temat - masz przecież do tego prawo.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za komentarze. komputer jest juz poskladany i chlodnica zamontowana inaczej (czytaj wyrznalem wielki otwor z przodu obudowy zeby lepiej smigalo powietrze. wciaz nie mam serca ciac kabla od pompy no i w efekcie zasilanie pompy wpuszczam do srodka przez.... miejsce na FDD :>

ustawilem tak pompe by pompowala chlodniejsza wode z chlodnicy od razu do CPU, powrot z chlodnicy i ten zakret niewiele przeszkadza.

Zasilacz ukryl sie calkiem dobrze, generalnie swietny patent ta obudowa, a cenowo nie jest najgorzej (tutaj $89 + wysylka, razem cica $100).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze sie zapytam to tam sa 4 dyski niczym nie chłodzone ??

A poza to spoko ja własnie robie swoje i prubuje zmiescid do midi tawera ale jest to chyba niemozliwe nagrzewnica napewno bedzie na obudowie co zwiekszy skutrcznosć a eheim 1250 nie miesci mi sie pod katra graficzna.

A po konstrukcji to widze ze niezalezy ci na ciszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ciszy? tego praktycznie nie slychac. jedyne co halasuje to wlasnie dyski.

co do chlodzenia dyskow za nimi jest wentylator 92mm, ktory pracuje na okolo 1500rpm - praktycznie bezglosnie...

+ 1 120mm z tylu (widoczny na zdjeciu) i jeden 120mm na chlodnicy.

wszystkie wiatraki ustawione kontrolerem na najnizsze napiecie na jakim sie w ogole chcialy zakrecic. jest cichutko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi