oswald Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 witam i jednoczesnie zapraszam do ogladniecia i oceny. specyfikacje : pompka : eheim 1048 blok na CPU : Swiftech 6002P chlodnica : blizej nieznana ;> weze : 0.5 cala ps. montaz chlodnicy juz zostal zmieniony przy pomocy dluuugich srub... temp procesora waha sie od 28-29C (idle) do 39C (load). uklad jest dosc krotki, ale rowniez bardzo cichy - 2 wiatraki 120mm w obudowie rzadko przekraczaja 1200rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ładne :) Schludne, tylko... przepraszam, gdzie jest zasilacz? ;) Chlodnice moznaby dac ciut wyzej - mialaby lepsza wentylacje; moze w najblizszym czasie jakis bloczek na grafe? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Bradzo fajnie,tez bym chcial miec taki porzadek w budzie ale nigdy mi sie to nie uda :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Wszystko ładnie. Tylko czy ty masz taki sam szkielet mogłeś zrobić zdjęcia jak poskładasz całą obudowę. Może wrzucisz więcej fotek I gdzie jest ten zasilacz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 hehe juz wiem. Kiedys myslalem, czy nie zrobic tak w moim chieftecu ale chyba cos sie nie miescilo. Fajny pomysl: obudowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 no dobra, ale nie uwazasz ze gdyby odwrocic eheima o 180 stopni to porzadek bylby jeszcze wiekszy? Moznaby go dodatkowo polozyc na jakiejs gabce zeby lezal pod katem i zyskalbys jakies 15cm weza miej no i co wazniejsze bez tego zakretu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zeby nie zakladac nowego Topicu, to dopisze sie do tego i tez pokaze moje chłodzonko wodne :) Mam nadzieje ze mnie mocno nie skrytykujecie :) Za chwile dam fotki, tylko je zmniejsze :D bo sa troche za duze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zeby nie zakladac nowego Topicu, to dopisze sie do tego i tez pokaze moje chłodzonko wodne :) Mam nadzieje ze mnie mocno nie skrytykujecie :) Za chwile dam fotki, tylko je zmniejsze :D bo sa troche za duze. 1207486[/snapback] Założyciel tego tematu nie będzie raczej zachwycony zdjęciami innej budy. Załóż lepiej nowy temat - masz przecież do tego prawo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Spoko, zaloze nowy jak wroce to domu. Bo obecnie siedze u laski bo w domu mi net znikł :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswald Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 dzieki za komentarze. komputer jest juz poskladany i chlodnica zamontowana inaczej (czytaj wyrznalem wielki otwor z przodu obudowy zeby lepiej smigalo powietrze. wciaz nie mam serca ciac kabla od pompy no i w efekcie zasilanie pompy wpuszczam do srodka przez.... miejsce na FDD :> ustawilem tak pompe by pompowala chlodniejsza wode z chlodnicy od razu do CPU, powrot z chlodnicy i ten zakret niewiele przeszkadza. Zasilacz ukryl sie calkiem dobrze, generalnie swietny patent ta obudowa, a cenowo nie jest najgorzej (tutaj $89 + wysylka, razem cica $100). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ze sie zapytam to tam sa 4 dyski niczym nie chłodzone ?? A poza to spoko ja własnie robie swoje i prubuje zmiescid do midi tawera ale jest to chyba niemozliwe nagrzewnica napewno bedzie na obudowie co zwiekszy skutrcznosć a eheim 1250 nie miesci mi sie pod katra graficzna. A po konstrukcji to widze ze niezalezy ci na ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswald Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 na ciszy? tego praktycznie nie slychac. jedyne co halasuje to wlasnie dyski. co do chlodzenia dyskow za nimi jest wentylator 92mm, ktory pracuje na okolo 1500rpm - praktycznie bezglosnie... + 1 120mm z tylu (widoczny na zdjeciu) i jeden 120mm na chlodnicy. wszystkie wiatraki ustawione kontrolerem na najnizsze napiecie na jakim sie w ogole chcialy zakrecic. jest cichutko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Chodzi mi głównie o pompke eheim bo widze ze jest bezposrednio na obudowie bez zadnych pochłaniechy drgań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswald Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 tu niestety mnie masz. Drgania tej pompy doprowadzaja mnie do szalu. wciaz szukam rozwiazania... obecnie pompa lezy na kuchennej scierce :? moze ktos ma jakis patent na drgania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) u mnie sprawdzila sie kanapka: dwie warstwy korka ok 5mm a miedzy nimi gabka tez 5mm, dosc sztywna. Można też pompę na czymś podwiesić, ale efekt estetyczny będzie nieciekawy. Edytowane 16 Stycznia 2005 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Co do pompki to tez lezała u mnie na scierce ale jednak napompowana dentka od wuzka lub czegos podobnego ją skutecznie uciszy :) Mozna tez zrobic ramke i podpiąc jakby szelki z opony i podwiesic ją w takiej konstrukcji tez cicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...