zielony_I Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Posiadamto co w podpisie. Ten Geforce Galaxy z tym niby Silencerem jest naglośniejszą częścią mojego komputera. W zasadzie tylko on hałasuje. I teraz mam taki pomysł aby zwolnić obroty wentylatora: (nie chce modyfikować orginalnego przewodu od silencera - gwarancja). Włożyć przedłużacz 2-pin - 2-pin i wpiąc w ten kabel jakis rezystor aby zwolnić obroty. Teraz pytanie gdzie można taki przedłużacz dostć?? Albo czy isteniją jakies kontrolery obrotów do VGA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 a do czego sie podpina silencera do gniazda 3 pin? jezeli tak to kup sobie za 5zl przejsciowke z molexa na 3 pin i przestaw w niej kabelki na 7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Logan,Jan 8 2005, 12:25]a do czego sie podpina silencera do gniazda 3 pin? jezeli tak to kup sobie za 5zl przejsciowke z molexa na 3 pin i przestaw w niej kabelki na 7V. 1207380[/snapback] Chlodzenie sie podpina do 2-pin. Czy jest cos takiego jak pzedluzka na 2-pin czy trzeba samemu robic ?? Generalnie do takiej koncówki mam dostęp(2pin kabel od kieszeni) - także sobie zrobie taki kabelek z wpietym rezystorem. Tylko teraz pytanie czy mi sie 6800 galaxy nie wywali - on na standardowych ustawieniach ma rdzen 350 - czy wytrzyma takie chlodzenie z obnizonymi obrotami witraka ?? Tutaj zdjęcie tego modelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 mi sie wydaje ze te wszystkie koncowki 2pin to jest to samo co 3pin tylko nie ma tego skrajnego pina od mierzenia obrotow. zobacz czy mozesz ten kabelek podpiac nie do karty tylko do plyty glownej tam gdzie sa 3pinowe miejsca na wiatraczki. tylko sprawdz 2 kombinacje bo nie wiem ktory zewn pin trzeba odrzucic. jezeli to zadziala to smialo mozesz kupic ta przejsciowke z molexa na 3pin i do niej podlaczyc to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...