Theriel Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Witajcie! Jaką polecalibyście nagrywarkę do 450zł maks? Czy warto teraz kupować (może niedługo ma wyjść jakaś "nowa technologia" lub ważna innowacja i warto na nią poczekać) ? Pozdrawiam Theriel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ja polecam Ci nagrywarke LG GSA-4163B-390 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 ja mam samsunga i jestem zadowolony dvd-r 16x cena 270zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricky44 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Najlepsza nagrywarka (i do tego tania) to NEC ND-3500A, w niektórych sklepach możesz dostać troszke nowszy model ND-3520A. Ja mam 3500A. Bardzo cich chodzi, szybko odczytuje i nagrywa płyty. A i cena: 350 zł. Lepsza może być tylko najnowsza nagrywarka TDK (nie pamiętam jaki model), ale jest sporo droższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Najlepsza nagrywarka (i do tego tania) to NEC ND-3500A, w niektórych sklepach możesz dostać troszke nowszy model ND-3520A. Ja mam 3500A. Bardzo cich chodzi, szybko odczytuje i nagrywa płyty. A i cena: 350 zł. Lepsza może być tylko najnowsza nagrywarka TDK (nie pamiętam jaki model), ale jest sporo droższa 1207265[/snapback] dlaczego najlepsza? na cdrinfo lepszy jest litek - wedlog testow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 450zł to troche duzo jak za nagrywarke DVD. Kup sobie teraz jakas za 300-350 zł a potem i tak bedziesz ja pewnie zmieniał. Producenci nagrywarek i tak daja teraz 2 lata gwarancji a za 2 lata to juz bedzie Blue-Ray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ja kupuje ND-3520A przegladałem mase stron polskich i zagranicznych i tylko NEC ND-3520A albo LiteON 1653 jezeli dobrze pamietam Pozdro Temat jest kilka topiców na dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Porównywałem na komputroniku: LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B retail white NEC DVD+/-RW ND-3520A bulk white Mniej więcej podsumowanie: LG nagrywa DVD-RAM, NEC nie NEC ma szybszy dostęp dla CD/DVD (różnica "całych" 5ms) NEC zapisuje 48x CD, LG 40x. NEC czyta (a nie czyta LG): Hybrid CD CD-DA LG czyta (a nie czyta NEC): CD-Plus DVD-RAM Pozostałe parametry są takie same, dla NECa podali metody zapisu DVD i CD, dla LG nie, więc nie miałem jak porównać. Ceny są bardzo podobne. LG jest cięższe o całe 40 gramów #-P W zasadzie wybór jest tylko pomiędzy tymi dwoma napędami, LiteON ponoć zaczyna się kaszanić, szczególnie na rynku DVD (w sklepie się pytałem o zdanie). Może jakieś za i przeciw w/w NEC i LG ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 najlepsza cena NEC ND-3520A jest na arest.pl ja mam 3500A z arest kupiłem ją 4 tygodnie temu i coż "the best of the bests". Zero źle nagranych płyt nawet tych na jtanszych prz prękosciach 4x i 6x, bo szybszych płyt nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Dobra, no to biorę NECa, jak the "best of the bests" to the best of the bests #-]. Thx za linka do Aresta -> zawsze to 50zł mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 LiteON RuLeZz ja mam juz od kilku lat napedy tej firmy i nigdy przenigdy nie mialem problemow z apedami... natomiast moj kuzyn chwali sobie LG (z tym ze jego DVD juz bylo w serwisie 2 razy i dostal nowa i znow ma problemy :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...