Skocz do zawartości
Theriel

Jaka Nagrywarka Dvd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsza nagrywarka (i do tego tania) to NEC ND-3500A, w niektórych sklepach możesz dostać troszke nowszy model ND-3520A. Ja mam 3500A. Bardzo cich chodzi, szybko odczytuje i nagrywa płyty. A i cena: 350 zł.

Lepsza może być tylko najnowsza nagrywarka TDK (nie pamiętam jaki model), ale jest sporo droższa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza nagrywarka (i do tego tania) to NEC ND-3500A, w niektórych sklepach możesz dostać troszke nowszy model ND-3520A. Ja mam 3500A. Bardzo cich chodzi, szybko odczytuje i nagrywa płyty. A i cena: 350 zł.

Lepsza może być tylko najnowsza nagrywarka TDK (nie pamiętam jaki model), ale jest sporo droższa

1207265[/snapback]

dlaczego najlepsza?

na cdrinfo lepszy jest litek - wedlog testow....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

450zł to troche duzo jak za nagrywarke DVD.

Kup sobie teraz jakas za 300-350 zł a potem i tak bedziesz ja pewnie zmieniał.

Producenci nagrywarek i tak daja teraz 2 lata gwarancji a za 2 lata to juz bedzie Blue-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywałem na komputroniku:

LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B retail white

NEC DVD+/-RW ND-3520A bulk white

Mniej więcej podsumowanie:

LG nagrywa DVD-RAM, NEC nie

NEC ma szybszy dostęp dla CD/DVD (różnica "całych" 5ms)

NEC zapisuje 48x CD, LG 40x.

NEC czyta (a nie czyta LG):

Hybrid CD

CD-DA

LG czyta (a nie czyta NEC):

CD-Plus

DVD-RAM

Pozostałe parametry są takie same, dla NECa podali metody zapisu DVD i CD, dla LG nie, więc nie miałem jak porównać. Ceny są bardzo podobne. LG jest cięższe o całe 40 gramów #-P

W zasadzie wybór jest tylko pomiędzy tymi dwoma napędami, LiteON ponoć zaczyna się kaszanić, szczególnie na rynku DVD (w sklepie się pytałem o zdanie). Może jakieś za i przeciw w/w NEC i LG ?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LiteON RuLeZz

ja mam juz od kilku lat napedy tej firmy i nigdy przenigdy nie mialem problemow z apedami... natomiast moj kuzyn chwali sobie LG (z tym ze jego DVD juz bylo w serwisie 2 razy i dostal nowa i znow ma problemy :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi