SonGoace Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jak w temacie, jaka jest róznica, któren jest lepszy. I jeszcze jedno pytanie, czy nadal NF7 jest jedną z najlepszych płyt czy moze polecilibyście cos lepszego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 No wićc różnią sie taktowaniem procesora. Np. Athlon 2400+ ma 2.0 Ghz, a Sempron 2400+ 1.67 Ghz. Aha no i różnia się FSB Athlon w tym przypadku ma 133, natomiast Sempron 166. Co do płyty to ja polecam EPoX 8RDA+ PRO :D Pozdrawiam PS. Oczywiście lepszy Athlon, chociaż podobno Semprony sie dobrze kręcą. Aczkolwiek moje Athlony też sie super ręciły B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 te procki różnią sie w sumie nazwą ;] bo sempron to atholn na fsb 166 2400+ to procek który jest odpowiednikiem intelowskiego celerona D o taktowaniu 2.4ghz. co do płyty, wiadomo, abit. sam sie na niego niedawno przesiadłem i zastrzezen nie mam;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 już wszystko wiesz, ja tylko powiem, że inwestujw Athlona Xp :) mimo, że jest na szynie 133, to mój Athlon Xp 2000+ kręci się na szynie około 160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 moj bez zmian napiecia smigal na 166 potem ratio down and fsb 230 :twisted: i smiga piknie i jeszcze takich sempronow nie sprzedaja 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 moj sempron 2200 szedl na 250... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 mój bez podnoszenia napięcia chodzi na 230 ale co z tego skoro elixiry już nie wyrabiają ?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojent Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No ja polecam Epox 8RDA3I tam możesz sobie podkręcić FSB osobno i taktowanie pamięci. Mój sempron jedzie właśnie z 2400+ 1667 MHz na 2100 MHz i będzie więcej. Pamięci są ustawione na 333MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No ja polecam Epox 8RDA3I tam możesz sobie podkręcić FSB osobno i taktowanie pamięci. Mój sempron jedzie właśnie z 2400+ 1667 MHz na 2100 MHz i będzie więcej. Pamięci są ustawione na 333MHz. 1209416[/snapback] no tak zawaliscie tylko ze epoxy nie lubią wysokiego fsb to po pierwsze a po drugie odzielne taktowanie ramu i fsb proca na platformie AMD to wprost genialny pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...