whateverman Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Cześć! Mam następujący problem: Zakupiłem Radeona 9800 pro zainstalowałem, wystartował i niby ok. Ale tylko niby... Po uruchomieniu jakiejkolwiek gry lub nawet przy zmianie rozdzielczości pulpity, obraz na monitorze wyglada jakby się nie mieścił (widoczny jest tylko jego fragment) myśę że karta nie przełącza rozdzielczości monitora. Wcześniej miałem Radeona 9200 se i było dokładnie to samo. Co zrobić? Konfig: Abit AN7 (nforce2) AMD Sempron 2400+ 512MB Kingston DDR Radeon 9800 pro 128MB (nie wiem jakiej firmy) (catalyst - najnowszy na dziś dzień, na nowych omegach to samo) ________________________________________ no i cos co może być problemem czyli monitor: Sony Multiscan 20 sh (leciwy ale jakośc obrazu ekstra - nie chciał bym innego) ________________________________________ Pomóżcie bo mi HL2 stygnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Moze wystarczy wyregulowac monitor do danej rozdzielczosci? Polecam tez program Reforce, do ustawiania odswierzania. PS. Jest wielki temat o 9800 i tam nalezalo zadac to pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whateverman Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Przepraszam, ze tutaj. Ok dzięki ale jak to zrobić tym programem?? A monitora nie wystrarczy wyregulkowac :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek7474 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Przepraszam, ze tutaj. Ok dzięki ale jak to zrobić tym programem?? A monitora nie wystrarczy wyregulkowac :-) 1207434[/snapback] Cze w ustawieniach zaawansowanych Panelu ATI masz Ekrany kliknij, wybierz monitor i w ustawieniach, odznacz informacje z monitora (chyba DCC nie mam tego przed sobą) i wybierz maksymalną rozdzielczość Twego monitora. Myślę iż to jest problem że program zczytał sobie inne informacje z monitora i ustalił niską rozdzielczość maksymalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...