Skocz do zawartości
luks__pl

Konstrukcja Spodu Bloczka :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zatem rozumiem że wystawiasz blok w wielkim teście bloków amatorskich :) znaczy że szykuje się zacięta walka :D godnym też przeciwnikiem bedzie Mechlinowa kopia PowerX'a  B)

1208603[/snapback]

Sądze osobiście że ten wachlaż będzie lepszy ale to się zobaczy. Nie powiedziałem TAK :D tylko pomyśle nad tym i potem dam ci znac. Chociaż kusi mnie wysłać bloczek i skopać wszystkim tyłki :lol: :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobry wybór - ale chyba coś nie tak... wczoraj patrzyłem w ofertę MCS i nie mają Crystala :( cholerna szkoda bo to był blok za rozsądną cenę i niewiele ustępujący Nukowi.... A Prison Pro rzeczywiście jest narazie najlepszy - nawet Od Uriela jest lepszy - co prawda na mojm sprzęcie jedynie o 1-2C ale zawsze coś :D

Ale szczerze mówiąc to różnice po między tymi lepszymi blokami (Crystal,Nuke czy Prison lub nawet Uriel) są nie znaczne... poprostu parę C - moim zdaniem warto zatroszczyć się o to by woda była dobrze schłodzona... co z tego że będizesz miał super-hiper blok jak <span style="color:red;">[ciach!]</span>iana chłodnica nie bedzie w stanie wychłodzić wody....

Crystal jest wystarczająco dobry - jedyne co móbłgyś w przyszłości zrobić by ulepszyć swój układ to np. dołożyć 2 chłodnicę... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na moj gust to dla Prisona nie potrzeba frezowac bokow bo to tylko strata czasu ,narzedzi i pradu

co do pinow to najrozsadniej jest stosowac taki odstep jak bok pinu bo blok ma gdzies wlot i wylot i jest on nad pinami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja Cristala kupilem juz bedzie pare mies temu w 4maxie - powoli po kawalku kompletuje sprzet do wc zeby miec dobre rzeczy :) no i najpierw czytajac duzo :) A co do ulepsania z 2 chlodnica - hehe jasne, ale cieftec bigtower jak na mnie jest za maly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi