s0n1c Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Mam takie pytanko, co sie stalo ze nie moge zmienic avatarka. Wszystko regulaminowe tj. do 10KB i wymagane formtay rozdzialka 100x100 i nic nie da sie null, finito. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nie wiem jak jest na tym forum ale na starym było ograniczenie do 6kB.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 moze format jest nieodpowiedni? @GuC!o^: teraz jest do 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jaki komunikat dokladnie Ci sie wyswietla? W jakim formacie avatar, jaka dokladna wielkosc w bajtach i rozmawiac (a najlepiej pchnij go do mnie na maila) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mam takie pytanko, co sie stalo ze nie moge zmienic avatarka. Wszystko regulaminowe tj. do 10KB i wymagane formtay rozdzialka 100x100 i nic nie da sie null, finito. 1207674[/snapback] Byl monent ze nie dzialalo. Ale w chwili obecnej wszystko dziala. Jak widac na zalaczonym 'obrazku' :) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 (edytowane) No mnie teraz nie dziala. Chcialem zmienic av. I za kazdym razem pojawial mi sie stary. Na dodatek rozjechal sie [; http://img136.exs.cx/img136/2975/avatara1rw.gif Link do av ========= PRESS F5 [; Edytowane 7 Czerwca 2005 przez Poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No, mi sie jakos po pewnym czasie, samo sie zmienilo na dobrego avatara. @Poca fajna mantra w podpisie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 I znowu problemy sie zaczynaja, dlaczego jak zmienie avatarek i nacisne na aktualizuj avatar to sie rozdzialka tylko starego zmienia. Albo jeszcze inne glupoty? Co jest grane ze zmienianiem avatkow? Myslalem ze juz wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 sugerowal bym najpierw sprawdzenie swojego proxy/cache zanim zacznie sie drzec na mnie ze znowu wredny admin cos popsul. SOA #1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Jezeli nie macie proxy, to wina jest przegladarki . Wyczyscic jej cache nalezy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) sugerowal bym najpierw sprawdzenie swojego proxy/cache zanim zacznie sie drzec na mnie ze znowu wredny admin cos popsul. SOA #1 1255803[/snapback] To bylo tylko pytanie <_< A avatarek dalo sie jakos dzisiaj zmienic, nie oczyszczalem cache z opery. Trudno bede musial sie przyzwyczajic :? Topic do zamkniecia, a w faq proponowalbym zamieszczenie porady, na temat problemow z avatarkiem (wyczyszczenie cache itp.) Edytowane 4 Lutego 2005 przez S0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 A ja mam troszkę inne pytanie: a mianowicie jak przygotować avatarek żeby nie musiał być on w formie prostokąta o konkretnych wymiarach. Np jak zrobić żeby z mojego avatarka była widoczna tylko ta sympatyczna "buźka". Na pewno rozwiązanie jest banalne ale nie moge do tego dojść. Pomoże mi ktoś w tym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Cooli - przezroczysty png (tak jak mój), ale użytkownicy IE niestety przezroczystości nie zobaczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) a Opera zobaczy "przezroczystość" ?? i dzięki za podpowiedź Edit: A jak zrobić ten przeźroczysty png w Corel Photopaint?? Tworze nowy plik bez tła.. wklejam buźke(samą buźkę !!) i przy zapisywaniu Photopaint scala mi wszystko z ziałym tłem i nie wiem dlaczego :( i już kombinuje kilka dni z tym... a może jakiś innym programem?? tylko jakim?? Edytowane 4 Lutego 2005 przez Cooli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 to zrob sobie maske w photopaincie, zaznacz nia to co chcesz miec przezroczyste, albo to co chcesz zeby bylo widoczne (juz nie pamietam) a potem zapisujesz to jako png (razem z maska). Jezeli ci sie nie uda z png, to przy twoim obrazku sprawdzi sie przezroczysty gif (w ustawianiu przezroczystosci wybierasz albo pojedynczy kolor, albo obszar maski). Gif musi miec co najwyzej 256 kolorow, wiec musisz mu zmienic tryb na "z paleta, 8 bitow". Ustaw sobie adaptacyjna/zoptymalizowana palete, to bedziesz mial ladnie dobrane kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Mój problem już rozwiązany co zresztą widać w moim Avatarku :D Edit: dzięki za wszystkie podpowiedzi Edytowane 5 Lutego 2005 przez Cooli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...