Snooze Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Mam najnowsze dc++ i nie moge dac na active tzn nie wyszukuje mi wtedy plikow. Mam neo + i cFos. Co mam zrobic z gory thx za help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 w opcjach musisz wpisac swoje aktualne ip i podac jakis otwarty port Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 w opcjach musisz wpisac swoje aktualne ip i podac jakis otwarty port 1207987[/snapback] jaki najlepiej port ?? To troche kijowo za kazdym razem wneo wpisywac ip... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 jaki najlepiej port ?? To troche kijowo za kazdym razem wneo wpisywac ip... 1209031[/snapback] no z tym ip, to juz taka specyfika neostrady... chyba ze jakims cudem masz zawsze to samo ip po podlaczeniu/zalogowaniu (malo prawdopodobne) a port wpisz dowolny (moze byc nawet rok urodzenia) byle byl otwarty w firewallu (bo mniemam ze takowy posiadasz :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Powinno wystarczyc odpowiednie przekonfigurowanie firewalla i otwarcie danego portu. Mozesz sprobowac na poczatek nie wpisywac adresu IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 ustawilem ip na takie jak mam 83XXXXXXXX i port tcp i udp na 2222 i dalej mi nie wyszukuje co jest grane ?? FW wylaczylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Masz zainstalowanego jakiegos firewalla? Masz Windowsa XP (ten system ma wbudowanego firewalla)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mam kerio ale nawet jak go wylacze to nic nie daje. Mam xp sp1 wiec bez FW (chyba) jedynie ten cFos mnie zastanawia (choc w nim tez wylaczylem FW).CFos to programik do tego zeby mi nie spadal download jak ktos odemnie zasysa mam 80/20 KB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 A udostępniasz tyle GB ile trzeba (być może głupie pytanie, ale nie zaszkodzi sprawdzić). BTW, ten temat nie jest trochę sprzeczny z regulaminem? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mam kerio ale nawet jak go wylacze to nic nie daje. Mam xp sp1 wiec bez FW (chyba) jedynie ten cFos mnie zastanawia (choc w nim tez wylaczylem FW).CFos to programik do tego zeby mi nie spadal download jak ktos odemnie zasysa mam 80/20 KB/s. 1213829[/snapback] Windows XP z SP1 rowniez posiada wbudowanego firewalla, tyle, ze jest on gorszy w konfiguracji. Sprawdz czy w opcjach polaczenia nie masz zaznaczonej "sciany ogniowej". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 a w kerio wystarczy z dc++ TCP I UDP w obie strony czy ICMP i IGMP tez ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Co do IP ustaw sobie domene na adresie i nie bedziesz go zmienial recznie. NP. http://www.no-ip.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...