Skocz do zawartości
maluszek

[LINK] obudowa + WC

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli ktoś chce rzucić okiem na moją obudowę, to zapraszam:

http://www.maluszek.radzisz.krakow.pl/case/

zdjęcia marne, bo w-łeb-kamem robione, i na dodatek nie oddają istoty sprawy. aluminiowa obudowa zrobiona tak, że może stać na każdym boku (z wyjątkiem frontu i tyłu :mrgreen: ), ma wysuwany tray, wszystki kluczowe śruby odkręca się ręką ("thumbs screws"). rozebranie obudowy do części elementarnych zajmuje 5 minut. nad zasilaczem przekaźnik do załączania pompy i regulator śmigieł. minimum kabli nad płytą (wszystkie znikają pod) - nie potrzebne okrągłe kable IDE :mrgreen: . na razie nie przykryta, bo się zastanawiam czym (aluminium, plexi, szkło hartowane).

woda na razie doprowadzona do procka, ale bloczek do chipsetu i grafy w trakcie robienia. pewnie jeszcze będą bloczki do chłodzenia pamięci na grafie. dysku chłodzić już nie muszę, bo jak przykręciłem do aluminiowej półeczki to się sam chłodzi :mrgreen: . zobaczymy jeszcze co z chłodzeniem zasilacza, ale chyba nie będzie się tłukł za bardzo.

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ktoś chce rzucić okiem na moją obudowę, to zapraszam:

http://www.maluszek.radzisz.krakow.pl/case/

zdjęcia marne, bo w-łeb-kamem robione, i na dodatek nie oddają istoty sprawy. aluminiowa obudowa zrobiona tak, że może stać na każdym boku (z wyjątkiem frontu i tyłu :mrgreen: ), ma wysuwany tray, wszystki kluczowe śruby odkręca się ręką ("thumbs screws"). rozebranie obudowy do części elementarnych zajmuje 5 minut. nad zasilaczem przekaźnik do załączania pompy i regulator śmigieł. minimum kabli nad płytą (wszystkie znikają pod) - nie potrzebne okrągłe kable IDE :mrgreen: . na razie nie przykryta, bo się zastanawiam czym (aluminium, plexi, szkło hartowane).

woda na razie doprowadzona do procka, ale bloczek do chipsetu i grafy w trakcie robienia. pewnie jeszcze będą bloczki do chłodzenia pamięci na grafie. dysku chłodzić już nie muszę, bo jak przykręciłem do aluminiowej półeczki to się sam chłodzi :mrgreen: . zobaczymy jeszcze co z chłodzeniem zasilacza, ale chyba nie będzie się tłukł za bardzo.

Pozdrawiam

M.

e no calkiem fajny pomysl a szczegolnie podoba mi se wysuwane mobo :P

czekam na przykrycie tej "obudowy", dawaj wtedy na forym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna skrzynka... musi sporo miejsca zajmować, ale nie powiem, sam bym nie pogradził takim "pudłem"....

Zdjęcia całkiem niezłej jakości jak na Web Cammera (miałem Aparat, co miał gorszą jakość).

Powiedz, jakiej marki ten twój web camer jest? I ile za niego dałeś???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mikaelus:

materiał kosztował:

profile alu 20x20x2x8000 - 52zł

reszta kształtek i blachy alu - ~15zł

śruby 31szt - 15.50zł

cztery kółka - 16zł

suwaki szufladowe 2szt - 25zł

robocizna:

4 godziny spawania aluminium po znajomości - 120zł

moja robocizna - 10 dni x ??? :mrgreen: (miałem dodatkowy urlop)

Woytman:

spawanie alu można spokojnie zastąpić łącznikami plastikowymi: narożniki po 7zł x 8 = 42zł, a pozostałe poprzeczki przykręcić na śrubach, więc koszt się obniża.

bruce:

obudowa ma wymiary 40x40 i mieści się w niej wszystko bez problemu. jeszcze zostało qpę miejsca.

Makonar:

włeb-kam to Logitech Quickcam Pro USB max 640x480, qpiona na allegro za 120zł (w sklepie koło 3 stów kosztowała).

grzybu:

hałas był podstawowym czynnikiem, który popchnął mnie w wodę, a ta z kolei w obudowę (w mojej towerce nijak nie chciała się zmieścić nagrzewnica, a ja nie chciałem niczego poza budą). teraz najbardziej wyje śmigło na grafie, więc pierwsze poleci w kosmos (H20), ale i tak jest qpę ciszej niż było przy towerce full of śmigłas.

Pozdrawiam

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...