maluszek Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 jeśli ktoś chce rzucić okiem na moją obudowę, to zapraszam: http://www.maluszek.radzisz.krakow.pl/case/ zdjęcia marne, bo w-łeb-kamem robione, i na dodatek nie oddają istoty sprawy. aluminiowa obudowa zrobiona tak, że może stać na każdym boku (z wyjątkiem frontu i tyłu :mrgreen: ), ma wysuwany tray, wszystki kluczowe śruby odkręca się ręką ("thumbs screws"). rozebranie obudowy do części elementarnych zajmuje 5 minut. nad zasilaczem przekaźnik do załączania pompy i regulator śmigieł. minimum kabli nad płytą (wszystkie znikają pod) - nie potrzebne okrągłe kable IDE :mrgreen: . na razie nie przykryta, bo się zastanawiam czym (aluminium, plexi, szkło hartowane). woda na razie doprowadzona do procka, ale bloczek do chipsetu i grafy w trakcie robienia. pewnie jeszcze będą bloczki do chłodzenia pamięci na grafie. dysku chłodzić już nie muszę, bo jak przykręciłem do aluminiowej półeczki to się sam chłodzi :mrgreen: . zobaczymy jeszcze co z chłodzeniem zasilacza, ale chyba nie będzie się tłukł za bardzo. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 jeśli ktoś chce rzucić okiem na moją obudowę, to zapraszam: http://www.maluszek.radzisz.krakow.pl/case/ zdjęcia marne, bo w-łeb-kamem robione, i na dodatek nie oddają istoty sprawy. aluminiowa obudowa zrobiona tak, że może stać na każdym boku (z wyjątkiem frontu i tyłu :mrgreen: ), ma wysuwany tray, wszystki kluczowe śruby odkręca się ręką ("thumbs screws"). rozebranie obudowy do części elementarnych zajmuje 5 minut. nad zasilaczem przekaźnik do załączania pompy i regulator śmigieł. minimum kabli nad płytą (wszystkie znikają pod) - nie potrzebne okrągłe kable IDE :mrgreen: . na razie nie przykryta, bo się zastanawiam czym (aluminium, plexi, szkło hartowane). woda na razie doprowadzona do procka, ale bloczek do chipsetu i grafy w trakcie robienia. pewnie jeszcze będą bloczki do chłodzenia pamięci na grafie. dysku chłodzić już nie muszę, bo jak przykręciłem do aluminiowej półeczki to się sam chłodzi :mrgreen: . zobaczymy jeszcze co z chłodzeniem zasilacza, ale chyba nie będzie się tłukł za bardzo. Pozdrawiam M. e no calkiem fajny pomysl a szczegolnie podoba mi se wysuwane mobo :P czekam na przykrycie tej "obudowy", dawaj wtedy na forym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Suuuuper nic nie zmieniaj tak jest zaje 8O iście!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Fajna nie powiem. Mnie sie wlasnie nasunal troszke inny pomysl i chyba tez bedzie cool. Kurde musze dorwac skads kasy :cry: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Nie no solidnie to zrobiles kolego, i calkiem fajny poomysl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Nie, no zajebiscie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 gratuluje pomyslowosci proponuje teraz obudowac to szyba i bedzie swietnie P.S. a jak jest z halasem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 A ile kosztowało cię pieniędzy i czasu zbudowanie tego cuda?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Miodzio. Sam przymierzam się zrobienia czegoś takiego(prawdopodobnie jutro kupię aluminium) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Ładna skrzynka... musi sporo miejsca zajmować, ale nie powiem, sam bym nie pogradził takim "pudłem".... Zdjęcia całkiem niezłej jakości jak na Web Cammera (miałem Aparat, co miał gorszą jakość). Powiedz, jakiej marki ten twój web camer jest? I ile za niego dałeś??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 ja keidys tesh kcialem robic bude zkontownikooff wymiary mialy byc 60x60x60, ale potem sie okazalo, ze goopio z wentylacja i za doozo miejsca!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 skoro o obudowach mowa to wiece moze gdzie w szczecinie zakupic obudufke codegena (taka srebrzysta z innego temata) bez lub z zasiłkom ??? i chętnie jeszcze w szczecinie zasilacz enlighta i na oko ile bym musiał wydać. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 spox buda i jaki przewiew :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Spoko obudowa, a jak z elektrostatycznością? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Maluszek ile dales za spawanie aluminium ???? mysle ze duzo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 mikaelus: materiał kosztował: profile alu 20x20x2x8000 - 52zł reszta kształtek i blachy alu - ~15zł śruby 31szt - 15.50zł cztery kółka - 16zł suwaki szufladowe 2szt - 25zł robocizna: 4 godziny spawania aluminium po znajomości - 120zł moja robocizna - 10 dni x ??? :mrgreen: (miałem dodatkowy urlop) Woytman: spawanie alu można spokojnie zastąpić łącznikami plastikowymi: narożniki po 7zł x 8 = 42zł, a pozostałe poprzeczki przykręcić na śrubach, więc koszt się obniża. bruce: obudowa ma wymiary 40x40 i mieści się w niej wszystko bez problemu. jeszcze zostało qpę miejsca. Makonar: włeb-kam to Logitech Quickcam Pro USB max 640x480, qpiona na allegro za 120zł (w sklepie koło 3 stów kosztowała). grzybu: hałas był podstawowym czynnikiem, który popchnął mnie w wodę, a ta z kolei w obudowę (w mojej towerce nijak nie chciała się zmieścić nagrzewnica, a ja nie chciałem niczego poza budą). teraz najbardziej wyje śmigło na grafie, więc pierwsze poleci w kosmos (H20), ale i tak jest qpę ciszej niż było przy towerce full of śmigłas. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ej to wcale nie tak dużo! :D Kto wie może kiedyś się też porwę na coś takiego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...