Skocz do zawartości
bass04

Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie ram ddr ale moja płyta główna (P4VXASD) na cztery wejszcia na ram dwa na sdram a dwa na ddr i nie wiem czy tak odrazu moge włożyć ddr-y bo zauważyłem obok kieszeni na ddr-y małą czerwoną zworką .Wcześniej komputer chodził na sdrach. JeSli ktoś wie co mam zrobić ta praszę o POMOC

http://www.ecsusa.com/downloads/manual/p4vxasd10beng.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie ram ddr ale moja płyta główna (P4VXASD) na cztery wejszcia na ram dwa na sdram a dwa na ddr i nie wiem czy tak odrazu moge włożyć ddr-y bo zauważyłem obok kieszeni na ddr-y małą czerwoną zworką .Wcześniej komputer chodził na sdrach. JeSli ktoś wie co mam zrobić ta praszę o POMOC

1207774[/snapback]

Strona 11 instrukcji obslugi.

Zworka JP1 ma byc zdjeta (2,5V)

Zworki J2A , B , C , D - zalorzone (short all) w sumie 4 zworki

Zworki J3A , B, C, D - zalorzone (short all) w sumie 4 zworki

Strona 10 instrukcji ... jakbys nie mogl znalesc zworek.

nie miesza sie SDR i DDR, albo to albo to.

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba problem się powtaża bo kupiłem radeona 9550 i gdy go wkładam to wszystko jest ok tylko monitor sie nie uruchamia wentylator się kręci w karcie ,płyta nie piszczy ale monitor nie działa. :mur: Do tej pory była wsadzony gf 2 mx 100/200 32 mb sdr a ja kupiłem radeora 9550 128 mb ddr /128 bit. best-boy czy mugbym prosić cię znowu o pomoc z tamtym problemem sobie poradiłeś. :rolleyes:

Edytowane przez bass04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi