Andrew^ Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Elo Skoro juz ktos przedstawil swoj regulator to i ja to zrobie. Regulator zrobilem dzis :P pod wplywem postu usera TomekB (przy okazji niezla robota TomekB) Moj regulator opiera sie o standardowa aplikacje ukladu LM317 Regulatorek posiada 3 uklady kontrolujace, kazdy z nich ma ciagnac 2 wentyle Koszt regulatora to ok. 30 zl bez pokretel ktore zrobilem z zatyczek od wodomierzy :lol: zalalem je w srodku plastikiem z glue-gun i pomalowalem na srebro :) pokretla jak zwykle sa krzywe :P chyba nigdy nie zrobie regulatora ktory bedzie prosty :) nawet sciezki na plytce sa krzywe :D Ponizej kilka foto: 1 2 3 4 5 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vegosan Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 ladne ladne Aparat widze tez niezly i ciekawe foty robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 ladne ladne Aparat widze tez niezly i ciekawe foty robi 1208329[/snapback] Widzisz Andrew jednak ktos docenil twoja prace :) i twoj aparat :) stary ze stary ale naprawde zdjecia cyka niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Elo Skoro juz ktos przedstawil swoj regulator to i ja to zrobie. Regulator zrobilem dzis :P pod wplywem postu usera TomekB (przy okazji niezla robota Moj regulator opiera sie o standardowa aplikacje ukladu LM317 Regulatorek posiada 3 uklady kontrolujace, kazdy z nich ma ciagnac 2 wentyle Koszt regulatora to ok. 30 zl bez pokretel ktore zrobilem z zatyczek od wodomierzy :lol: zalalem je w srodku plastikiem z glue-gun i pomalowalem na srebro :) pokretla jak zwykle sa krzywe :P chyba nigdy nie zrobie regulatora ktory bedzie prosty :) nawet sciezki na plytce sa krzywe :D Ponizej kilka foto: 1208278[/snapback] Genijalny pomysł! Jak mozesz to zaślij schemat tego urządzonaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Jak mozesz to zaślij schemat tego urządzonaka Schemat to zwykla aplikacja ukladu lm317 ktora mozesz pobrac tutaj Tylko najpierw zobacz numeracje wyprowadzen ukladu (na samym dole PDF-a) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 calkiem calkiem, dokladne wykonanie, wszystko schludnie i estetycznie coprawda niepodobaja mi sie, galki troche za duze jak na moj gust, ale to nie moj panel :> dobra robota. jedno pytanie jak udalo ci sie przylutowac przewody do tasiemki od LCD, qmpel przytopil cala tasiemke lutownica i zastanawia sie co dalej z tym LCD, ja mam w domu podobny ale gniazdek na plytke nie moge dostac, a boje sie lutownica wjechac aby tasiemki nie stopic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No jakos poszlo z tym lutowaniem :P Lutowalem w ten sposob ze zdjealem izolacje z kabelkow docisnalem kombinerkami polozylem lcd przy kabelkach i heja heja :P a lutownica zwykla kolbowa potem druga strone kabli dolutowalem gold piny zeby lcd byl bardziej mobilny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Ja ze swej strony moge polecic np wykorzystanie starej kieszeni do dysku. Daje nam sporo miejsca i mozna spokojnie polutowac wszytko na "pajaka", szczegolnie jak ktos jest poczatkujacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 troche zaslepka nie pasuje :( ale i tak bardzo pozytywnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zaslepka byla brana pod katem nowej budy, czyli srebrnego Sky Towera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Te stary zajebista obudowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 ten pająk-mode mie troche przypomina ruskie telewizory inside :lol: ciekawe czemu :D ps. myslisz ze to bezpoieczne trzymać gołe nóżki LMa pare milimetrów od radiatora? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 ten pająk-mode mie troche przypomina ruskie telewizory inside :lol: ciekawe czemu :D ps. myslisz ze to bezpoieczne trzymać gołe nóżki LMa pare milimetrów od radiatora? :mrgreen: 1221300[/snapback] Heh ruskich telewizorow nie skladalem :) A nozki sa bezpieczne jak i wystzko inne. Zreszta w podobny sposob sa te tranzystory montowane np w zasilaczach itp, nitowane/przykrecane do radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Snoopy- Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja ze swej strony moge polecic np wykorzystanie starej kieszeni do dysku. Daje nam sporo miejsca i mozna spokojnie polutowac wszytko na "pajaka", szczegolnie jak ktos jest poczatkujacy. 1213641[/snapback] Ja moze nie na temat, ale musze pochwalić twoją obudowę. Szczególnie ten eXtra wypasiony wentyl z przodu. No bomba po prostu!!! No i ciekawe rozwiązanie z tą kieszenią jako srzynka na regulatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...