Skocz do zawartości
Babiczka

Hynix D43 Na Ile Je Podkrecic?:p

Rekomendowane odpowiedzi

czy tutak ktos wyglada na wrózke?? no skad my mozemy ci powiedziec ile podkrecisz? jest 1000 tematow o hynixie wyatczyło przesunąć myszke ludzi zlitujcie sie przeciez tu sie ropbi smietnik

Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki typ .... nie chce mi sie przegladac 10000 postow w ktorych nie znajde szybko odp. a zalezalo mi na czasie ; O N/C

1208733[/snapback]

a co startujesz w zawodach OC ?? :D

najłatwiej tak nie chce mie się i dajcie mi tu zaraz na talerzu czego chce ...

Hyny D43 możesz krecić aż stracą stabilność (podbijanie napięcia niewiele im pomaga)

aha - podkręca się ram zwiększając fsb :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasine sie bawilem :P :P :P :P i teraz leca na 2 3 3 7 odpalilem memtesta na noc i znalazl 2 bledy 00000004 takie mialem :P i nie wiem co robic :P czy je olac czy nie :P musze sprobowac z FSB bo jak narazie mam 200 tylko ale przestawie na inna opcje i do 220 dojde :D nic sie nie stanie prawda? :Ptroche sie boje poniewaz mam boxowego coolera :D i nie wiem czy ona da rade :D a i jescze 1 :D bo ja chcialbym miec 2 CL z tych pamiatek :D i jaka najlepsza powinna byc konfiguracja ?:> 2 2 2 6? :> czy jak ?:> :D i jesze 1 :P Yotomeczek co zrobiles z tym zajebistym radeonem 9800pr0@xt? :P bo pamietam ze go miales i nawet dobre wyniki miales :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki typ .... nie chce mi sie przegladac 10000 postow w ktorych nie znajde szybko odp. a zalezalo mi na czasie ; O N/C

1208733[/snapback]

nam tez sie nie chce tobie podwac na talerzu, wlasnie dlatego jest 1000 stron bo 1000 takich leniwych jak ty zakłada tematy

kilka tematów pod twoim jest http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103336

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasine sie bawilem :P :P :P :P i teraz leca na 2 3 3 7 odpalilem memtesta na noc i znalazl 2 bledy 00000004 takie mialem :P i nie wiem co robic :P czy je olac czy nie :P musze sprobowac z FSB bo jak narazie mam 200 tylko ale przestawie na inna opcje i do 220 dojde :D nic sie nie stanie prawda? :Ptroche sie boje poniewaz mam boxowego coolera :D i nie wiem czy ona da rade :D a i jescze 1 :D bo ja chcialbym miec 2 CL z tych pamiatek :D i jaka najlepsza powinna byc konfiguracja ?:> 2 2 2 6? :> czy jak ?:> :D  i jesze 1 :P Yotomeczek co zrobiles z tym zajebistym radeonem 9800pr0@xt? :P bo pamietam ze go miales i nawet dobre wyniki miales  :D  :D  :D

1209033[/snapback]

staaaary .... zeby miec 2-2-2-6 to musisz zrobic tak - wystawiasz swoje pamieci na allegro - sprzedajesz - kupujesz cos zajebistego na winbondach i wtedy ustawiasz im 2-2-2-6... niestety hynix to moze by poszedl 2-2-2-6 przy 100MHz FSB moze ; ], wyzej niz dl2.5 raczej trudno wjechac z tymi pamieciami...

AVE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje przy 2-2-2-6 smigaja przy fsb 333 i troszke wyzej :) trafiła mi sie swietna seria :) albo partia :) hehehe bo na takich timmingach to nie mogłem twinmosów ani kingstonów właczyc a do tego mam jeszcze opcjie performacne co wogóle nie było do pomyslenia na twnach i kingstaonach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa :D wlasnie ustawilem 2 3 3 6 i nie mam bledow ale jest maly problem :/ mam bartona 2500 i chailem zyby bylo synhro wiec ustawielm FSB 200 :P VCORE 1.75 pamieci na 1.6 i fajnie winda dziala ale jak gram w gry to po jakims czasie wywala mnie ;/ do windy a czasami widuje raport o bledzie xxx.exc ;/ WTF ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste, te pamieci nie są do niskich timingów, więc sie tak nie baw, bo to nie zadziała

na 200 musisz miec przynajmniej 2,5-3-3-9do11, a najlepiej własnie 11. na takich ustawiniach mogą pociągnąć do 233-235Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakich timach ?

1210019[/snapback]

niestety tego ci nie powiem bo nie miałem czasu nic ustawiac aby wlozylismy podnieslismy napiecie i wszysstko stablinie. ale sama istota tego ze w dualu chodza na 250 to jest duzo timmingi w hyniach nie maja duzego znaczenia jezeli chodzi o wydajność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustaw chłopie timingi na 3 3 11 cl2.0 i zobacz czy są błędy, jeśli tak to cl na 2,5 , spytasz pewnie dlaczego takie timingi, bo właśnie na takich hynixy działają najwydajniej jeśli nie wierzysz sprawdż w memtest, w górnym narożniku wyświetla przepustowość ramu, a poza tym to kiedyś był topick poświęcony tym pamiątkom, także poszukaj sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi