Babiczka Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Kupilem Hynixy 2x256 d43 400 :P czym mam je podkrecic ?:> i na ile ? mam FSB 200 ?? w te klocki jestem noobem wiec prosze o wrozumialos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nie wiem jak w tym forum usunąć jeden post wiec pozsotawiam to moderatorm, net mi zwoisł i zapisało sie dwa razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 (edytowane) czy tutak ktos wyglada na wrózke?? no skad my mozemy ci powiedziec ile podkrecisz? jest 1000 tematow o hynixie wyatczyło przesunąć myszke ludzi zlitujcie sie przeciez tu sie ropbi smietnik Edytowane 8 Stycznia 2005 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 jaki typ .... nie chce mi sie przegladac 10000 postow w ktorych nie znajde szybko odp. a zalezalo mi na czasie ; O N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 jaki typ .... nie chce mi sie przegladac 10000 postow w ktorych nie znajde szybko odp. a zalezalo mi na czasie ; O N/C 1208733[/snapback] a co startujesz w zawodach OC ?? :D najłatwiej tak nie chce mie się i dajcie mi tu zaraz na talerzu czego chce ... Hyny D43 możesz krecić aż stracą stabilność (podbijanie napięcia niewiele im pomaga) aha - podkręca się ram zwiększając fsb :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 wlasine sie bawilem :P :P :P :P i teraz leca na 2 3 3 7 odpalilem memtesta na noc i znalazl 2 bledy 00000004 takie mialem :P i nie wiem co robic :P czy je olac czy nie :P musze sprobowac z FSB bo jak narazie mam 200 tylko ale przestawie na inna opcje i do 220 dojde :D nic sie nie stanie prawda? :Ptroche sie boje poniewaz mam boxowego coolera :D i nie wiem czy ona da rade :D a i jescze 1 :D bo ja chcialbym miec 2 CL z tych pamiatek :D i jaka najlepsza powinna byc konfiguracja ?:> 2 2 2 6? :> czy jak ?:> :D i jesze 1 :P Yotomeczek co zrobiles z tym zajebistym radeonem 9800pr0@xt? :P bo pamietam ze go miales i nawet dobre wyniki miales :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 jaki typ .... nie chce mi sie przegladac 10000 postow w ktorych nie znajde szybko odp. a zalezalo mi na czasie ; O N/C 1208733[/snapback] nam tez sie nie chce tobie podwac na talerzu, wlasnie dlatego jest 1000 stron bo 1000 takich leniwych jak ty zakłada tematy kilka tematów pod twoim jest http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 wlasine sie bawilem :P :P :P :P i teraz leca na 2 3 3 7 odpalilem memtesta na noc i znalazl 2 bledy 00000004 takie mialem :P i nie wiem co robic :P czy je olac czy nie :P musze sprobowac z FSB bo jak narazie mam 200 tylko ale przestawie na inna opcje i do 220 dojde :D nic sie nie stanie prawda? :Ptroche sie boje poniewaz mam boxowego coolera :D i nie wiem czy ona da rade :D a i jescze 1 :D bo ja chcialbym miec 2 CL z tych pamiatek :D i jaka najlepsza powinna byc konfiguracja ?:> 2 2 2 6? :> czy jak ?:> :D i jesze 1 :P Yotomeczek co zrobiles z tym zajebistym radeonem 9800pr0@xt? :P bo pamietam ze go miales i nawet dobre wyniki miales :D :D :D 1209033[/snapback] staaaary .... zeby miec 2-2-2-6 to musisz zrobic tak - wystawiasz swoje pamieci na allegro - sprzedajesz - kupujesz cos zajebistego na winbondach i wtedy ustawiasz im 2-2-2-6... niestety hynix to moze by poszedl 2-2-2-6 przy 100MHz FSB moze ; ], wyzej niz dl2.5 raczej trudno wjechac z tymi pamieciami... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 moje przy 2-2-2-6 smigaja przy fsb 333 i troszke wyzej :) trafiła mi sie swietna seria :) albo partia :) hehehe bo na takich timmingach to nie mogłem twinmosów ani kingstonów właczyc a do tego mam jeszcze opcjie performacne co wogóle nie było do pomyslenia na twnach i kingstaonach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 TwinMosy chodza na FSB 133 przy timingach 2-2-2-6 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 taa :D wlasnie ustawilem 2 3 3 6 i nie mam bledow ale jest maly problem :/ mam bartona 2500 i chailem zyby bylo synhro wiec ustawielm FSB 200 :P VCORE 1.75 pamieci na 1.6 i fajnie winda dziala ale jak gram w gry to po jakims czasie wywala mnie ;/ do windy a czasami widuje raport o bledzie xxx.exc ;/ WTF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Z tego co wiem to te pamieci wolą teimy CL 2.5 wiec tak bym proponowal je krecic.. Duzo wiecej da sie z nich wycisnac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Proste, te pamieci nie są do niskich timingów, więc sie tak nie baw, bo to nie zadziała na 200 musisz miec przynajmniej 2,5-3-3-9do11, a najlepiej własnie 11. na takich ustawiniach mogą pociągnąć do 233-235Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Babiczka Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 oby podzialalo :D i takiej odp szukalem :P dzieki :D zaraz zdam sprawozdanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Z tego co pamietam to z pierwszych serii tych kostek na Intelu wyciskali po 300Mhz. Na AMD po 270.. Teraz napewno wychodzą gorsze egzemplarze.. Tak jak to zawsze bywa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 e tam moje w dualu przy napieciu 2.9 na fsb 250 wchodza :) na DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 e tam moje w dualu przy napieciu 2.9 na fsb 250 wchodza :) na DFI 1209553[/snapback] Na jakich timach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Na jakich timach ? 1210019[/snapback] niestety tego ci nie powiem bo nie miałem czasu nic ustawiac aby wlozylismy podnieslismy napiecie i wszysstko stablinie. ale sama istota tego ze w dualu chodza na 250 to jest duzo timmingi w hyniach nie maja duzego znaczenia jezeli chodzi o wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 ustaw chłopie timingi na 3 3 11 cl2.0 i zobacz czy są błędy, jeśli tak to cl na 2,5 , spytasz pewnie dlaczego takie timingi, bo właśnie na takich hynixy działają najwydajniej jeśli nie wierzysz sprawdż w memtest, w górnym narożniku wyświetla przepustowość ramu, a poza tym to kiedyś był topick poświęcony tym pamiątkom, także poszukaj sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...