SeCoM Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Chyba nie wyslalo do konca tresci tematu. Probem jest taki. Plyta ASUS + Maxtor SATA nie chca dzialac, przed instalacja windy F6 stery sie instaluja, potem winda nie widzi dysku F3 i koniec zabawy. BIOS w wersji 1008, wiem ze jest 1009 ale nie chce sie sam za to zabierac bo nie jestem az tak zaglebiony w te tematy. Doradzcie cos. Najlepiej jakby podal ktos ustawienia BIOSA bo szukalem na innych forach ale takich ustawiem nie mam w tym biosie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Chyba nie wyslalo do konca tresci tematu. Probem jest taki. Plyta ASUS + Maxtor SATA nie chca dzialac, przed instalacja windy F6 stery sie instaluja, potem winda nie widzi dysku F3 i koniec zabawy. BIOS w wersji 1008, wiem ze jest 1009 ale nie chce sie sam za to zabierac bo nie jestem az tak zaglebiony w te tematy. Doradzcie cos. Najlepiej jakby podal ktos ustawienia BIOSA bo szukalem na innych forach ale takich ustawiem nie mam w tym biosie... 1209407[/snapback] instrukcja w ręke i sprawdz czy masz włączony kontroler SATA, jeżeli jest to znaczy że coś jest z dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeCoM Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 instrukcja w ręke i sprawdz czy masz włączony kontroler SATA, jeżeli jest to znaczy że coś jest z dyskiem. 1209423[/snapback] Moje ustawienia w Onboard Devices Configuration Onboard AC'97 Audio ENABLED On Chip SATA Bootroom ENABLED Onboard Promise Controller ENABLED Operating Mode tutaj mam RAID jest rowniez IDE Mode. Ma byc Raid? Onboard LAN ENABLED Onboard LAN Boot ROM DISABLED Onboard IEEE 1394 ENABLED Serial Port1 Address 3F8/IRQ4 Serial Port Address 2F8/IRQ3 Parallel Port Address DISABLED Onboard GAME/MIDI Port DISABLED Moze trzeba zworke wsadzic-jest jedna na jednym pinie, na tym Maxtorze nie ma nawet rospiski na zworki :( I pytanie czy dysk SATA powinien byc widoczny w BIOSie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 w biosie nie bedzie widoczny dopiero w raidzie bedzie widoczny , poszukaj w biosie jeszcze , ale najpier wez do reki manuala do plyty i poczytaj troszke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeCoM Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 2 razy to przegladalem i dalej nic nie zdzialalem. Jedyne wyjscie to sprawdzic dysk na innej plycie - moze jest walniety. A jak nie to pozostanie mi kupic przejscie na ATA i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeCoM Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 2 razy to przegladalem i dalej nic nie zdzialalem. Jedyne wyjscie to sprawdzic dysk na innej plycie - moze jest walniety. A jak nie to pozostanie mi kupic przejscie na ATA i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...