Skocz do zawartości
SeCoM

Plyta Asus A8v Deluxe I Dysk Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie wyslalo do konca tresci tematu.

Probem jest taki. Plyta ASUS + Maxtor SATA nie chca dzialac, przed instalacja windy F6 stery sie instaluja, potem winda nie widzi dysku F3 i koniec zabawy.

BIOS w wersji 1008, wiem ze jest 1009 ale nie chce sie sam za to zabierac bo nie jestem az tak zaglebiony w te tematy. Doradzcie cos. Najlepiej jakby podal ktos ustawienia BIOSA bo szukalem na innych forach ale takich ustawiem nie mam w tym biosie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie wyslalo do konca tresci tematu.

Probem jest taki. Plyta ASUS + Maxtor SATA nie chca dzialac, przed instalacja windy F6 stery sie instaluja, potem winda nie widzi dysku F3 i koniec zabawy.

BIOS w wersji 1008, wiem ze jest 1009 ale nie chce sie sam za to zabierac bo nie jestem az tak zaglebiony w te tematy. Doradzcie cos. Najlepiej jakby podal ktos ustawienia BIOSA bo szukalem na innych forach ale takich ustawiem nie mam w tym biosie...

1209407[/snapback]

instrukcja w ręke i sprawdz czy masz włączony kontroler SATA, jeżeli jest to znaczy że coś jest z dyskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instrukcja w ręke i sprawdz czy masz włączony kontroler SATA, jeżeli jest to znaczy że coś jest z dyskiem.

1209423[/snapback]

Moje ustawienia w Onboard Devices Configuration

Onboard AC'97 Audio ENABLED

On Chip SATA Bootroom ENABLED

Onboard Promise Controller ENABLED

Operating Mode tutaj mam RAID jest rowniez IDE Mode. Ma byc Raid?

Onboard LAN ENABLED

Onboard LAN Boot ROM DISABLED

Onboard IEEE 1394 ENABLED

Serial Port1 Address 3F8/IRQ4

Serial Port Address 2F8/IRQ3

Parallel Port Address DISABLED

Onboard GAME/MIDI Port DISABLED

Moze trzeba zworke wsadzic-jest jedna na jednym pinie, na tym Maxtorze nie ma nawet rospiski na zworki :(

I pytanie czy dysk SATA powinien byc widoczny w BIOSie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi