sikora-m Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Która według Was jest lepsza przeglądarką wtyczkową? Osobiscie używam Maxthona i nie mam z nim zadnych problemów. ps: Zna ktos dobre stronki ze skinamy do Maxthona(Oprócz tych na maxthon.com)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Która według Was jest lepsza przeglądarką wtyczkową? Osobiscie używam Maxthona i nie mam z nim zadnych problemów. ps: Zna ktos dobre stronki ze skinamy do Maxthona(Oprócz tych na maxthon.com)? 1208496[/snapback] Sprawdz Firefoxa i przekonaj sie sam. Osobiscie wybral bym Firefoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Uzywalem Maxthona dlugi czas,ale jak juz przesiadlem sie na Firefox to nie mialem ochoty wracac do Maxthona,po prostu jakos bardziej przypadla mi do gustu Mozilla ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jak chodzi o funkcjonalność IMO Firefox miażdży konkurencję. Maxthon'a nie używałem, ale kieeedyś używałem MyIE2 i było nieźle (pomysł na świetne rozszerzenie do FF - SuperDragAndGo zaczerpnięty został właśnie z MyIE :P). Maxthon jest tylko nakładką na IE, więc w kwestii bezpieczeństwa nie ma czego porównywać. Najlepiej ściągnij Firefox'a + kilka rozszerzeń i sam oceń, która przeglądarka bardziej Ci odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 FIREFOX!! zdecydowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Uzywalem Maxthona dlugi czas,ale jak juz przesiadlem sie na Firefox to nie mialem ochoty wracac do Maxthona,po prostu jakos bardziej przypadla mi do gustu Mozilla ;) 1208544[/snapback] ja podobnie + możliwość łatwego przenoszenia profilu z wszystkimi rozszerzeniami i ustawieniami przemawiaja na korzyść FF :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ja przyznam szczerze, ze wole Maxthona od Firefoxa. To nie do konca prawda, ze Maxthon jest nakladka na IE. Maxthon korzysta z engine'u IE do wyswietlania stronek, a co za tym idzie przejmuje bledy w tym engine'ie. Dla tych co wola silnik gecko, mozliwe jest podpiecie go pod Maxthona -wystarczy miec zainstlowana mozille lub Firefoxa i wybrac odowiednia opcje z menu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 To nie do konca prawda, ze Maxthon jest nakladka na IE. (...) Dla tych co wola silnik gecko, mozliwe jest podpiecie go pod Maxthona -wystarczy miec zainstlowana mozille lub Firefoxa i wybrac odowiednia opcje z menu ;) 1210745[/snapback] AFAIR jest trochę innaczej niż piszesz - nie wystarczy zainstalowana Mozilla lub Firefox - trzeba zainstalować Mozilla ActiveX control. Maxthon jest nakładką na IE, która za pomocą super_bezpiecznego ActiveX ma możliwość korzystania z Gecko. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam A ja bym polecał Operę. Funkcjonalność nielo lepsza niż Firefox + bardziej poprawne wyświetlanie niektórych stron. No ale za to Firefox jest szybszy u mnie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 A ja bym polecał Operę. Funkcjonalność nielo lepsza niż Firefox ... 1210860[/snapback] A konkretniej - co potrafi Opera, a nie potrafi Firefox ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 AFAIR jest trochę innaczej niż piszesz - nie wystarczy zainstalowana Mozilla lub Firefox - trzeba zainstalować 1210766[/snapback]Mozliwe, pamietam ze swojego czasu to dzialalo i faktycznie wykorzystywalo silnik gecko do renderowania stron - to bylo widac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Opera: potrafi mniej więcej to samo, ale lepiej. Np. skalowanie stron (przyciski +/-) a firefox to już grafiki nie skaluje, strona się sypie. Klien pocztowy w operze jest bardzo fajny, firefox na paru stronach nie wyświetla mi pewnych elementów (i nie chodzi o brakujące wtyczki). Plus pamięć ostatnio otwartych stron (na panelach) plus obsługa gestów myszą. Ale ostatnio używam firefoxa :-P , bo tu na forum podali sztuczkę taką i on teraz prędki jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 1. Skalowanie stron - fakt to akurat najlepiej rozwiązano w Operze. 2. Klient poczty M2 - dla mnie zbyt "czarodziejski" - nie używałem go nawet jak Opera była moją domyślną. Wolę Thunderbird'a. 2. "Nie wyświetla mi pewnych elementów ..." - daj linka. Różnice mogą wynikać chociażby z użycia przestarzałego document.all, który Opera obsługuje, a Mozilla niestety będzie obsługiwać od 1.8. 3. Pamięć ostatnio otwartych stron - Firefox również cache'uje strony w ram'ie (chyba że nie to to Ci chodzi). 4. Gesty - przecież jest mnówstwo rozszerzeń dodających obsługę gestów. Dla mnie przeglądarka bez gestów to nie przeglądarka. :D Tak się do gestów przyzwyczaiłem, że nawet w Windowsie ich używam - http://www.tcbmi.com/strokeit/ . :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ja nie chcem nikogo przekonywać na siłę do opery - skoro sam używam firefoxa w domu :-P , ale jakoś bardziej ją lubię, chyba kwestia przyzwyczajenia. Co do zapamiętywania stron - jak mam otwarte 10 różnych stron i zamykam operę, to po ponownym uruchomieniu ona je otworzy automatycznie (mozna skonfigurować inaczej oczywiście). No i przy różnych linkach opera nigdy mi nie uruchamia przypadkiem drugiej instancji, a chyba też ma lepsze blokowanie popupów (ja wiem, że są programy zewnętrzne). Ale ogólnie, to jednak kwestia gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Z managerem sesji i trybem 'Single Window' w Firefox'ie też nie ma problemów. ...a chyba też ma lepsze blokowanie popupów 1211058[/snapback] Dlaczego tak Ci się wydaje ? Między FF, a Operą 7.60p4 nie zauważyłem różnic w blokowaniu popup'ów. Podaj linka do strony na której to zauważyłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...