[Misiek] Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Czy jest jakakolwiek mozliwosc wsadzenia plyty glownej (konkretniej ECS K7VZA) ATX do obudowy AT mini tower? Jesli byl juz taki temat to prosze o linka bo ja nie moglem znalezc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Czy jest jakakolwiek mozliwosc wsadzenia plyty glownej (konkretniej ECS K7VZA) ATX do obudowy AT mini tower? Jesli byl juz taki temat to prosze o linka bo ja nie moglem znalezc. 1208571[/snapback] Nie ma mozliwosci, chyba ze chcesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> flexa w reke i ciac obudowe, gewintowac nowe dziurki pod srubki dla ATX-a, o portach nie wspomne. Duzo roboty nie ma, ale czy sie oplaca i czy obudowa jest tego warta. ... ATX-y sa zbyt tanie (na allegro) zeby to bylo warte zachodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 No fizyczne przerobienie obudowy to raz - dwa to rzecz jasna zasilacz - zasilacza AT nie podłączysz do płyty atx nawet po przerobieniu wtyczek - at nie daje na płytę napięcia 3,3 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Misiek] Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zasilacz ATX to mam, tylko czy ta plyta sie tam zmiesci razem z reszta ustrojstwa, bo ktos mi powiedzial ze bedzie wystawac z obudowy, a ze trzeba ciac to wiem. Allegro chyba odpada, bo wogole to chce kompa kumplowi sprzedac i on ma obudowe at wlasnie a nowej nie chce kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 dla chcącego nic trudnego. ja kiedyś włożyłem płytę atx do obudowy at. wiąże się z tym kilka problemów: 1. połowa płyty wisi - zewzględu na to że trzeba wyciąć pół tyłu pod gniazda i nie jest podtrzymywana, również na wysokości starego zasilacza at nie ma do czego przykręcić płyty 2. zasilacza w normalnym miejscu już nie zmieścisz - ja go umieściłem pod napędami dysków. albo na zewnąrz, ale wtedy budy nie zamkniesz bo przecież są kable. a jak jest wewnąrz to się wszystko mocno grzeje. Generalnie komp był bradzo niestabilny ponieważ płyta cały czas się ruszała i co chila się coś wypinało Nie polecam, lepiej się szarpnąć na zykłą atx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...