Skocz do zawartości
[Misiek]

Plyta Glowna Atx, A Obudowa At

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakakolwiek mozliwosc wsadzenia plyty glownej (konkretniej ECS K7VZA) ATX do obudowy AT mini tower? Jesli byl juz taki temat to prosze o linka bo ja nie moglem znalezc.

1208571[/snapback]

Nie ma mozliwosci, chyba ze chcesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> flexa w reke i ciac obudowe, gewintowac nowe dziurki pod srubki dla ATX-a, o portach nie wspomne.

Duzo roboty nie ma, ale czy sie oplaca i czy obudowa jest tego warta.

... ATX-y sa zbyt tanie (na allegro) zeby to bylo warte zachodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz ATX to mam, tylko czy ta plyta sie tam zmiesci razem z reszta ustrojstwa, bo ktos mi powiedzial ze bedzie wystawac z obudowy, a ze trzeba ciac to wiem. Allegro chyba odpada, bo wogole to chce kompa kumplowi sprzedac i on ma obudowe at wlasnie a nowej nie chce kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla chcącego nic trudnego.

ja kiedyś włożyłem płytę atx do obudowy at. wiąże się z tym kilka problemów:

1. połowa płyty wisi - zewzględu na to że trzeba wyciąć pół tyłu pod gniazda i nie jest podtrzymywana, również na wysokości starego zasilacza at nie ma do czego przykręcić płyty

2. zasilacza w normalnym miejscu już nie zmieścisz - ja go umieściłem pod napędami dysków. albo na zewnąrz, ale wtedy budy nie zamkniesz bo przecież są kable. a jak jest wewnąrz to się wszystko mocno grzeje.

Generalnie komp był bradzo niestabilny ponieważ płyta cały czas się ruszała i co chila się coś wypinało

Nie polecam, lepiej się szarpnąć na zykłą atx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi