Skocz do zawartości
Kaeres

Fifa 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Więc zagrałem i:

1. Grafa

Mierna i zero opcji (wiadomo demko) rozdzielczość 800 x 600 i na oko detale na medium i u mnie pow. 100fps ale i tak jakoś dziwnie wolno ta gra chodziła na początku :?

2. Gra

Dziwna ale może taka jest Fifa, jakiś czas w nią nie grałem tylko w PES3 więc dlatego może mi się inna wydawać ale bardzo łatwa - pierwsza akcja i gol;], później to sobie biegałem po boisku żeby zobaczyć to i owo;] Te ludziki (piłkarze) jacyś tacy mali mi się wydawali w porównaniu do boiska :?

3. Demo

Jedna połowa Ajax - Arsenal (Można w ustawieniu pogrzebać;]), są opcje typu - camera, radar on/off, itp... Gra nie wychodzi do windowsa po połowie tylko można grać od nowa :) Jeśli jest remis to są karne;]

----------------------

To by było na tyle może full będzie fajniejszy i jak będzie w miarę tani to go kupię - max 120zł.;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie także się podoba. Widać, że się starają nadganiać :D

Jestem jakby ktoś pytał zwolennikiem PES/WE (nie przekszadza mi to w zobaczeniu co robi konkurencja i uznaniu ich, bądź co bądź, starań).

Aha, jak będą jakieś patche - tradycyjnie - rozszerzające możliwości dema - to dajcie koniecznie cynk :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem wam tak, gra nie jest zla, choc grajac w to wydaje mi sie ulepszona wersja Fify 2004 i Euro 2004, podoba mi sie to ze w tym demie po zagraniu meczu odrazu nie wychodzi do windy jak to mialo miejsce poprzednio w demach i ze sa karne po remisie, ale do pesa se chowa i to bardzo, nawet do PES 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ściągnąłęm - ustawiłem - odpaliłem = pierwsze co rzuca sie w oczy to dynamika samego meczu, szybkosc zawodników, są bardziej dynamiczni w porównaniu do f04, nowe animacje, wstawki , bardzo podobaja mi sie opcje, gdzie ustawiamy skład, kto w pierwszej 11, itp.? mozemy zauwazyc przejrzyscie twarze zwodników i zobaczyc gdzie i ktory na jakiej pozycji gra, nie musze juz chyba pisac o samej grafie, realizmie bo naprawde gra bije,,, realizm fauli, powtorki no masakra == ciekawa rzecza jest trzyanie sprintu i wpadniecie w drugiego piłkarza hehee - co jest wynikiem upadku :) piłakrze przewracaja sie , ogolnnie fifa 05 bedzie gra bardzo dobra,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ściągnałem i zagrałem. Powiem na wstępie że jedyna gała elektroniczna jaką wyznawałem był PES/WE od czasów PSX :) Powiem tak że animacja bije PES3 na głowę takie moje zdanie jest być może subiektywne :) mówię o samej animacji, podania, przyjęcia itd itd. myślę że się zgodzicie ze mną. Co do gamplay'u narazie się nie wypowiadam bo grałem chwilę. Ale wreszcie czuć swobodę gry tak jak PES. wiecie o czym mówię :) Jedynie strzały dziwne są i tu PES3 jest górą. Aha opisywałem tylko o 2 aspektach animacja i strzały więc proszę bez kłótni :) jak napisałem, wyznaję tylko PES/WE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mały updejt :) grałem dłużej i coraz bardziej mi się podoba :) zwody też się fajnie robi na analogach. gram na 2 analogach, zresztą Wy wyjadacze PES też na 99 gracie na padach więc co tu będę gadał :) Narazie nie widzę żadnych większych - na niekorzyść fify ( nie biorąc pod uwagę stałych fragmentów gry bo są zupełnie inne ) - względem PES3 ( może dlatego że nie grałem w fifę od czasów 98 hehe :) ). zdanie może się zmienić po dłuższym graniu więc peace :)

P.S. Oczywiście PES4 będzie znacznie lepszy jestem przekonany w 100% :] ale mimo wszystko jest pod wrażeniem że takie zmiany zaszły. Trochę dłguo do nich dochodzili 6 lat ? dłużej LOL :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze byc nawet ta fifa wypada o wiele lepiej niz beznadziejne euro 04 i f 04 no ale do pesa3 troszke jej brak choc ea idzie w dobrym kierunku .Moze final bedzie ciut lepszy bo tym gameplayem nie sa mnie w stanie zatrzymac dluzej niz na miesiac .Poprostu bedzie to luka pomiedzy wyczekiwaniem na pes4 :) _pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no gra sie znacznie lepiej, szybciej i dynamiczniej niz w pozostalych fifach. publika jest nawet zywsza i reaguje na kazdy nasz ruch. szkoda tylko ze jest nadal taka pixelowata. poprawione sa ruchy pilkarzy-ich manewry na boisku widac ze sa o wiele bardziej realistyczne. grafika hmm nie widze roznicy miedzy euro04.

czekamy az wyjdzie full... szkoda tylko ze to nadal jest kopana pilka na peceta z serii FIFAxxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MYSTERIO - PATCHA WRZUCASZ do katalogu z grą i powinno all działać - ustawiasz sobie w sumie co chcesze i dajesz launch.

Wrzucilem do katalogu z fifa i ten patch cos nie dziala - wywala blad o braku jakiegos pliku :?

z tad możesz ściagnać demo factory http://www.fifapolonia.pl/ a po ściagniecu poprostu przenosisz ten pliczek do folderu z fifka - nastepnie bawisz sie ustawieniami i odpalasz launch, i POWINNO "BIEGAĆ" biegusiem :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po dłuższym graniu stwierdzam że brakuje jej dużooo do PES3 a lada dzień PES4 :) jednak zrobili duży postęp, większa swoboda, bardziej dynamiczna gra, jednak do swobody i dynamizmu PES'a barkuje jej sporo. Jedno mogę powiedzieć, że zachowanie bramkarza jeset 100x lepsze, wiecie o czym mówię bo w PES3 bramkarz parady walił na siłę hehe :) i głupie szmaty wpuszczał koło nogi itd. i sędzia lepszy też jest. Zwody prawym analogiem przermyślane, i całkiem dynamicznie się je wykonuje. Jak jakieś zagranie odkryjecie to napiszcie. Jednak nie widzę tu markowania strzału czy podania, ani strzału lobem. Dośrodkowania jakieś dziwne idą skrzydłami, bardzo wysoko piłka leci :/. A więc czekamy na PES4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po dłuższym graniu stwierdzam że brakuje jej dużooo do PES3 a lada dzień PES4 :) jednak zrobili duży postęp, większa swoboda, bardziej dynamiczna gra, jednak do swobody i dynamizmu PES'a barkuje jej sporo. Jedno mogę powiedzieć, że zachowanie bramkarza jeset 100x lepsze, wiecie o czym mówię bo w PES3 bramkarz parady walił na siłę hehe :) i głupie szmaty wpuszczał koło nogi itd. i sędzia lepszy też jest. Zwody prawym analogiem przermyślane, i całkiem dynamicznie się je wykonuje. Jak jakieś zagranie odkryjecie to napiszcie. Jednak nie widzę tu markowania strzału czy podania, ani strzału lobem. Dośrodkowania jakieś dziwne idą skrzydłami, bardzo wysoko piłka leci :/. A więc czekamy na PES4.

OJ to stary zza długoi chyba nie pograłeś!!!!!!!!!!! bo sowbody w nowej fife nie braquje, jak i wielu innyc rzeczy. Powiedzmy sobie szczerze że jest to wersja demonstracyjna pełna feyyków i niedociągnieć, noi wogóle. JA już od wczoraj czepie non stop w demko i naprawde gra sie bardzo fajnie, duzo bramek, bramki z wolnych, Z ROGÓW,i haha dobre akcyjki, super realizm zawodników, nowe faule, nawet przy lekkim zachaczeniu sedzia odgwizduje faul :P itp. NA UWAGE ZASŁUGUJE publiczność która wygląda wprost no nie mogee zajebiście świetnie, oraz odgłosy, dopingi, a nawettt głosy TRĄBEK, TUB ITP.któe słyszymy w oddali. Nareszcie gra jest szybsza, bardziej dymaniczna, i realizm !!!!!!!!!!!! I prosze was chłopaki nie piszcze że PES4 pobije fifke heeee bo tak naprawde nieiwiadomo, co i jak bedzie??? przeciez jeszcze nie ma pełnych wersji?? PES4 dop. w pazdierniuku podobnie jak FIFA wiec poczekajmyb i zobaczymy!! która będzie TĄ LEPSZĄ ? Mam nadzieje tylko ze FIFA bedzie rządzić NADAL !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi