Skocz do zawartości
Myszek

Lepiej Boxa Czy Cos Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupic plytke DFI Lan Party UT NF3 250GB i teraz zastanawiam sie nad procesorem pod nia. Czy lepiej jest kupic 2800+ bulk i dokupic chlodzenie Pentagram Freezone QC-80 Cu za 100 zl co razem da 540zl w pcprojekt czy lepiej kupic 3000+ BOX za 560zl tez w pcprojekt?? DORADZCIE :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Moim skromnym zdaniem lepiej wziąć Box-a i najwyżej dokupić inne chłodzenie extra...Motywują to tym że wersja bulk ma 12 miesięcy gwarancji, a box 36 miesięcy...niewielka dopłata rzędu 20 zeta, a przy kręceniu wydatek może się opłacić :wink:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nie chodzi o te 20zl. Mi chodzi o to co sie bedzie lepiej krecic. I bedzie wydajniejsze. A opcja 3000+ pentagram to odpada bo nie mam tyle kasy. :sad:

1209068[/snapback]

Mi też nie biega o 20 zeta tylko o 3 letnią gwarancję!...ja bym zrobił tak : kupił 3000+ na boxie zawsze to więcej bez kręcenia...,może być tak że z 3000+na boxie osiągniesz to samo co na Pentagramie z 2800, a zawsze kiedyś możesz dokupić Pentagrama a tych +200 do procka nie dokupisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy te pentagramy wejda na ta plyte??

1209759[/snapback]

PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu jest kompatybilny z platformami:

Intel Pentium 4 (Socket 478)

AMD Athlon XP/Athlon/Duron (Socket A)

AMD Athlon 64 (Socket 754)

PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ jest kompatybilny z platformami:

Intel Pentium 4 (Socket 478/LGA775)

AMD Athlon 64 (Socket 754/939)

PENTAGRAM FREEZONE QVC-100 Cu jest kompatybilny z platformami:

PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu jest kompatybilny z platformami:

Wniosek:

Jeśli kupisz płytę z socket 754 to założysz na nią każdego Pentagrama, jeśli socket 939 to tylko Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ (inne Pentagramy mogą, ale nie muszą wejść na 939) z QVC-120 Cu+ problemów na pewno nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PartyBOY, nie zgadzam się z tobą. Wedlug ciebie czym sie rożnią proce s754 od s939. s939maja więcej pinów w podstawce i dwukanalowy kontroler pamięci, jeśli czegos nie pominąlem, w/g mnie te pentagramy pasują na każdą podstawkę pod proce AMD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PartyBOY, nie zgadzam się z tobą. Wedlug ciebie czym sie rożnią proce s754 od s939. s939maja więcej pinów w podstawce i dwukanalowy kontroler pamięci, jeśli czegos nie pominąlem, w/g mnie te pentagramy pasują na każdą podstawkę pod proce AMD...

1210022[/snapback]

To co na zielono to oczywiście racja :) , reszta już nie :( .

Zobacz na strony Pentagrama:

PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+

PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu

PATRZ NA KOMPATYBILNOŚĆ ! Pierwszy obsługuje wszystko, ten drugi nie 939.

To samo na innych stornach np. sklepów komputerowych. Chodzi poprostu o sposób mocowania/otwory w laminacie. Przy s 754 i 939 jest jakaś tam różnica :mur: . Jak sobie zmodyfikujesz jakoś mocowanie Pentagramów standardowo nie wchodzących na s 939 to pewnie że ci wejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh ile wykręcisz zależy dużo od samego proca a następnie od jego temp. Takie gdybanie do nikąd nie prowadzi. Fakt faktem że najlepszym rozwiązaniem było by 3000+ i ten Pentagram. Ale jak nie masz szmalu na to i to i wiesz że na 100% NIE do zbierasz to bież 2800+ i Pentagram. To było by na tyle…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak tak to pewnie na boxie 3000+ wyciagne mniej niz na pentagramie i 2800+??

1211171[/snapback]

Kup 3000+ box, i narazie odpuść sobie większę OC. Jak wpadnie Ci kasa, to od razu zmieniaj na pentagrama i koniec.

A 3000+ warto kupić z uwagi na mnożnik ( 10 X ) . Większy mnożnik daje większą możliwość manipulacji OC. W AMD 64 mnożnik mozna tylko "ruszać" w dół,a nie do góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi