Myszek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam. Mam zamiar kupic plytke DFI Lan Party UT NF3 250GB i teraz zastanawiam sie nad procesorem pod nia. Czy lepiej jest kupic 2800+ bulk i dokupic chlodzenie Pentagram Freezone QC-80 Cu za 100 zl co razem da 540zl w pcprojekt czy lepiej kupic 3000+ BOX za 560zl tez w pcprojekt?? DORADZCIE :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Moim zdaniem lepiej wziąć 2800 i pentagrama, przecież i tak będziesz to kręcił więc pentagram to podstawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
to_tylko_ja Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witaj Moim skromnym zdaniem lepiej wziąć Box-a i najwyżej dokupić inne chłodzenie extra...Motywują to tym że wersja bulk ma 12 miesięcy gwarancji, a box 36 miesięcy...niewielka dopłata rzędu 20 zeta, a przy kręceniu wydatek może się opłacić :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mi nie chodzi o te 20zl. Mi chodzi o to co sie bedzie lepiej krecic. I bedzie wydajniejsze. A opcja 3000+ pentagram to odpada bo nie mam tyle kasy. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
to_tylko_ja Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mi nie chodzi o te 20zl. Mi chodzi o to co sie bedzie lepiej krecic. I bedzie wydajniejsze. A opcja 3000+ pentagram to odpada bo nie mam tyle kasy. :sad: 1209068[/snapback] Mi też nie biega o 20 zeta tylko o 3 letnią gwarancję!...ja bym zrobił tak : kupił 3000+ na boxie zawsze to więcej bez kręcenia...,może być tak że z 3000+na boxie osiągniesz to samo co na Pentagramie z 2800, a zawsze kiedyś możesz dokupić Pentagrama a tych +200 do procka nie dokupisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 jak mozesz wydac 560 zl na boxa i 540 na oem plus QC-80 Cu to kup za te 5zl wiecej QVC-100Cu.pozatym chyba lepiej byloby poczekac dozbierac 80zl na winchestera i 50zl do MSI na 939.to taka moja sugestia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A czy te pentagramy wejda na ta plyte?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A czy te pentagramy wejda na ta plyte?? 1209759[/snapback] PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu jest kompatybilny z platformami: Intel Pentium 4 (Socket 478) AMD Athlon XP/Athlon/Duron (Socket A) AMD Athlon 64 (Socket 754) PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ jest kompatybilny z platformami: Intel Pentium 4 (Socket 478/LGA775) AMD Athlon XP/Athlon/Duron (Socket A) AMD Athlon 64 (Socket 754/939) PENTAGRAM FREEZONE QVC-100 Cu jest kompatybilny z platformami: Intel Pentium 4 (Socket 478) AMD Athlon XP/Athlon/Duron (Socket A) AMD Athlon 64 (Socket 754) PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu jest kompatybilny z platformami: Intel Pentium 4 (Socket 478) AMD Athlon XP/Athlon/Duron (Socket A) AMD Athlon 64 (Socket 754) Wniosek: Jeśli kupisz płytę z socket 754 to założysz na nią każdego Pentagrama, jeśli socket 939 to tylko Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ (inne Pentagramy mogą, ale nie muszą wejść na 939) z QVC-120 Cu+ problemów na pewno nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A ktorego z tych pentagra,ow polecacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 PartyBOY, nie zgadzam się z tobą. Wedlug ciebie czym sie rożnią proce s754 od s939. s939maja więcej pinów w podstawce i dwukanalowy kontroler pamięci, jeśli czegos nie pominąlem, w/g mnie te pentagramy pasują na każdą podstawkę pod proce AMD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Ja bym wybrał tego 120. A poza tym powiedzcie czy na moja płyte to wejdzie???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 PartyBOY, nie zgadzam się z tobą. Wedlug ciebie czym sie rożnią proce s754 od s939. s939maja więcej pinów w podstawce i dwukanalowy kontroler pamięci, jeśli czegos nie pominąlem, w/g mnie te pentagramy pasują na każdą podstawkę pod proce AMD... 1210022[/snapback] To co na zielono to oczywiście racja :) , reszta już nie :( . Zobacz na strony Pentagrama: PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu+ PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu PATRZ NA KOMPATYBILNOŚĆ ! Pierwszy obsługuje wszystko, ten drugi nie 939. To samo na innych stornach np. sklepów komputerowych. Chodzi poprostu o sposób mocowania/otwory w laminacie. Przy s 754 i 939 jest jakaś tam różnica :mur: . Jak sobie zmodyfikujesz jakoś mocowanie Pentagramów standardowo nie wchodzących na s 939 to pewnie że ci wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Ja mam 2800+ BOX i kręci się mizernie. Jedyna pociecha to ta 3-letnia gwara... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 To jak tak to pewnie na boxie 3000+ wyciagne mniej niz na pentagramie i 2800+?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Eh ile wykręcisz zależy dużo od samego proca a następnie od jego temp. Takie gdybanie do nikąd nie prowadzi. Fakt faktem że najlepszym rozwiązaniem było by 3000+ i ten Pentagram. Ale jak nie masz szmalu na to i to i wiesz że na 100% NIE do zbierasz to bież 2800+ i Pentagram. To było by na tyle… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 To jak tak to pewnie na boxie 3000+ wyciagne mniej niz na pentagramie i 2800+?? 1211171[/snapback] Kup 3000+ box, i narazie odpuść sobie większę OC. Jak wpadnie Ci kasa, to od razu zmieniaj na pentagrama i koniec. A 3000+ warto kupić z uwagi na mnożnik ( 10 X ) . Większy mnożnik daje większą możliwość manipulacji OC. W AMD 64 mnożnik mozna tylko "ruszać" w dół,a nie do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...