PiotruśPan Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Wreszcie temat trochę ruszył :wink: Może ktoś kto ma możliwość ustawienia FSB 200MHz (zworkami oczywiście) sprawdziłby częstotliwośc PCI np Aidą/Everestem. Tylko f PCI z Aidy trzeba podzielić prze 2 tak jest przynajmniej u mnie. Aida pokazuje 67MHz /2 = 33,5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 ja mam kompa jak w avatarze i mam problem - nie moge go ustawic na fsb 200 ustawiam zworkami na 200 (400) pamieci tez na 200 (400) wykrywa mi jako 2800+ i pamieci 400mhz ale dochodzi do logowania win2000 i komputer sie zawiesza, ktos wie co jest grane ??? ps procka mam lekko ukruszonego ale dziala OK wiec to chyba nie to ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Za kazdym razem przy wejsciu do win? Prawdopodobnie procek się sypie, mozliwe tez pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 za kazdym razem w tym samym miejscu w trybie awaryjnym tez zawis pamieci mam 400setki i tera mam zanizone taktowanie do 333mhz wiec to chyba nie pamieci :] a procek - z 2400+ na 2800+ to tez nie jest jakis ogromny skok Ps napiecia wpozadku a T <41*C (miedziany radiator i wentyl z zasilacza) ..ktos ma jakis pomysl ?? jak widzialem na forum to na tych plytach ludzie duzo wiecej podkrecali semprony :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 A podniosłeś napięcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 bez podnoszenia i z podniesieniem jest tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_piekary Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Hej Wszystkim. Jestem tu nowy (jak widać po dacie) i mam kilka pytań odnośnie tej mobo: 1: czy to normalne zjawisko, że po zmianie FSB zworkami ze 166 na 200 spadła mi temperatura procka z ~56 stopni do 43 w spoczynku i odpowiednio z 61 do 55 w max stresie? ( na jakimś starym epoxie było dokładnie na odwrót) 2: nawet na standardowych ustawieniach biosu i zworek, pamięci PC3200 400MHz są widziane jako PC2700 333MHz (w Everest i innych programach). Upgrade biosu nic nie zmienił. Sprawdzane na różnych kościach różnych firm!!! 3: czy ktoś się może orientuje czy można w niej poustawiać timingi do pamięci z poziomu biosu... Za wszelkie info stokrotne dzięki. Pozdro 4all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Przy Pci-42,4mhz, Agp 84,8mhz nie boicie sie o dyski i graficzne ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4liant_weteran Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 ucho103 - Miałem tą płyte jeszcze wcziraj i kiedy ją kupywałem miałem podobny problem może wyda się o głupie ale zobacz czy nie masz przypadkiem przestwionej opcji gdzi się wybiera skąd ma iśc sygnał pci czy agp ja miałem taka u siebie kompletnie tego nie zauważlyłem a pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Przy Pci-42,4mhz, Agp 84,8mhz nie boicie sie o dyski i graficzne ??No chyba nie sądzisz, że przy takich wartościach uruchomiłby ci się komp, a co dopiero pracował stabilnie? Przy FSB 200 (400) ustawionym zworkami na płycie masz dzielnik 1/6, czyli PCI=33,3MHz oraz AGP=66,7MHz czyli wszystko w porządku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wiem że odkopuję ten temat jak archeolog ale moje pytanko jest Krótkie i może sie przydać czy ktoś na tym ASROCKu założył na procka pentagrama QV-100?? albo zalmana o podobnym rozmiarze bo niewiem czy wejdzie sistrze do kompa? z tego co patrzyłem to w sumie dość blisko jest radiator z NB :/ no niewiem wie ktos będzie pasować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...