Skocz do zawartości
the_one

Płyta Główna Msi K8t Neo2-f - Socket 939

Rekomendowane odpowiedzi

Płytka najtańsza dostępna pod socket 939 we wrocku, i na 90% bedzie w kompie. Ale chciałbym sie skonsultować.

Jak z pentagramami pod nią, czy QCV 100 wejdzie? z którego napięcia karmi procesor, i czy nie ma z nią jakiś problemów o których powinienem wiedzieć?

Zdaje mi się że "Dexter" ją chyba opisywał, ale to jeszcze dawno temu jak było stare forum i chyba nie przetrwały te posty, a szkoda.

PS. Jest to płyta na k8t800pro i proszę o opinie o niej a nie o msi na nforce3.

Tutaj jest zdjecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem okazje bawic sie nia. O/C porazka, ale to byla wersja przedseryjna. Ogolnie jednak po przygodach z K8T800Pro mam watpliwosci co do tego chipsetu w jakiejkolwiek postaci.

1209386[/snapback]

nie tylko ty - przede wszystkim problem przy pracy z 1t - max stabilne 250 (na płytach nf3/4 nie ma tego problemu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z k8t800pro polecam abita av8 , jest bloka pci/agp , fsb w biosie do 410 (w testach na necie osiagniete 297) , bardzo rozbudowany bios i masa ustawien , dzwiek na plycie dla mnie jest extra , cena czyni ja godna uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z k8t800pro polecam abita av8 , jest bloka pci/agp , fsb w biosie do 410 (w testach na necie osiagniete 297) , bardzo rozbudowany bios i masa ustawien , dzwiek na plycie dla mnie jest extra , cena czyni ja godna uwagi

1209604[/snapback]

Tez sie na do dalem nabrac, ale obecnie jestem odmiennego zdania. Niedorobka. Nie da rady wyciagnac wyzej niz 260MHz przy srednich timingach, a i do tego trzeba miec szczescie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak wyciagneli 297 skoro nie da sie wiecej jak 260

ktos na forum pracuje na KV8pro na fsb275 wiec dlaczego w AV8 mialoby byc inaczej - uproscmy z wylaczonym dualem

moze u ciebie to kwestia pamieci ,moze procesora (chodzi mi o kontroler) ,moze timingi za ostre

rapra zdaje sie pisale ze abit ma ostrzejsze timingi niz jego dfi

wkoncu z asusa A8V tez wycisneli fsb275 wiec cos w tym musi byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowiedzi wlasne i cytatu z in4 mozecie sobie darowac. Ja tez ta plyte recenzowalem i mam ja osobiscie wiec nie spiewam glupot. Ja tez napisalem w recenzji, ze chodzi wysoko, ale okazuje sie ze ... klamalem. Owszem chodzi i na 290MHz, ale przy testach na wytryzmalosc dluzszych niz 30min poprosty wymieka, a jest roznica miedzy osiagnieciem 300MHz i puszczeniem 3D Marka, a dlugotrwala praca. Nie jest to oczywiscie kwestia timingow pamieci ani procesorow bo wiem co one potrafia te komponenty i wiem ze to plyta jest winna.

Procesorow przewinelo sie przez plyte ponad 10, pamieci mniej ale tez wiem ze to nie ich wina.

Na BH5 nie mozna przekroczyc 220MHz 2-2-2, niezaleznie od napiecia (a chodza na 250MHz na nF3Ultra), na Samsungi TCCD nie idza wiecej jak 260MHz niezaleznie od timingow i napiecia (a chodza do 300MHz 2,5-3-3-3 na nF3U). Zmiana sync, async, HTT, Vlink napiecia i inne cuda-nic nie daje. Powyzej 260MHz dluzej niz 30mi nie dziala stabilnie. Nie wpomne o sporej fluktuacji napiecia Vcore, ktorej nie wykazuje uGuru, a jedynie uwazna obserwacja progsem zewnetrznym.

Moja plyta i tak jest niezla widzac boje innych, ktorzy maja problemy z 240MHz FSB to sie rece zalamuja (o ile wogule zadziala).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wkoncu z asusa A8V tez wycisneli fsb275 wiec cos w tym musi byc

1209751[/snapback]

To pocztaj co pisal o tym Raptor, a zreszta bardziej trzeba sie zdac na opinie uzytkownikow, bo tylko dlugotrwala praca daje 100% obraz mozliwosci plyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi