_Vip_ Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Juz mi lepetyna paruje od myslenia.Wiec tak.Podrasowalem u kumpla jego Athlonka XP 1700+ na 2100+ (fsb157).Na procu siedzi V7+ temp w normie ,system stabilny,meczylem go flaskami,wszelakimi grami,programami do sprawdzania stabilnosci ,3d markiem itd.ZERO ZWISOW.ALE ZARAZ PO WLACZENIU KOMPA KIEDY JESZCZE JEST WSZYSTKO ZIMNE ZA KAZDYM RAZEM PO KILKU MINUTACH JEST BSOD !!! Po restarcie wszystko gra i smiga az milo nawet przez 24h/dobe.Ale dlaczego sa te BSOD'y.Plytka ta sama co moja (DRV5) dysk to B4 80GB.Zasilka 300W.Ja juz naprawde wyczerpalem wszystkie pomysly.Ratujcie bo mi rece opadaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 dodam tylko ze zwiekszanie vcore nic nie daje,wrecz przeciwnie pogarsza tylko stabilnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Mam bardzo podobny config co twojego qumpla i również zasilacz 300W, a niebieskie ekrany wyskakują dopiero powyżej 157MHz FSB (winne są pamięci). Wydaje mi się, że proc musi się troche rozgrzać a dopiero potem działa normalnie ;) Albo płyta ma problem z obsłużeniem tak wysokiej magistrali. Oczywiście przyczyny można szukać róvniez w opcjach dotyczących pamięci, procesora i innych podzespołow, a także pomóc może wymiana biosa pł. gł. na nowszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 pamieci sprawdzalem na kazdych ustawieniach i jest tak samo (ma nanye 333).Powaga ja juz glupieje.Jesli byla by to wina przegrzewania sie jakis podzespolow to nastapily by krzeki po kilku godzinkach lub tez kilkunastu minutach ,a tu po 1-2min. BSOD a potem juz wszystko pieknie....czy ktos to rozumie, bo ja nie ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Zapomniałem napisać iż te 157Mhz uzyskuje na obecnych pamięciach 128MB DDR 266MHz. Te które mam w podpisie jeszcze nie są wsadzone do kompa :( _Vip_, w sumie nie jest to aż tak poważny błąd - jeden restarcik i problem z głowy aż do wyłączenia kompa :D Przepisz tutaj to co jest napisane na tym blue screenie to może wywnioskuje w czym twki problem. Może zasilacz nie wyrabia - odłącz wszelkie zbędne urządzenia i sprawdź czy działa. Jak tak to potem podłączaj je pokolei aż dojdziesh do miejsca gdzie zacznie wyskakiwać niebieski ekran. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 OK ale napewno nie dzisiaj.Jak patrze na jego komputer to zaczynam doceniac swoj.:) Narazie mam uraz do tej jego rozklekotanej budy :evil: Ale jak sie przemoge to tak zrobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 eno .... co jest nikt nie ma pomyslu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...